02 / 05 / 2024

Tarihi Ankara Garı

Tarihi Ankara Garı

Başkent'te uzay üssü görünümlü gar binasının yapımına başlanıyor. Yap-İşlet-Devret modeli ilk kez demiryollarında uygulanacak. Bir ay içinde ilk kazmanın vurulacağı gar inşaatı 2 yılda bitecek.

TOKİ Ankara kura tarihi! Ankara TOKİ kurası ne zaman çekilecek?

Ankara’da TOKİ’ye başvuru yapan kişiler, TOKİ Ankara kura tarihlerini merakla araştırılıyor. İşte detaylar!

TCDD Ankara Tren Garı'ndaki binalar üniversiteye mi tahsis edildi?

TCDD Ankara Tren Garı yerleşkesindeki bazı tarihi binaların bir özel üniversiteye tahsis edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Ankara evleri restore ediliyor! 

Altındağ Belediyesi, Ankara tarihi için önemli bir bölge olan Hamamarkası’nı turizme kazandırmak için restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Turistik Doğu Ekspresi seferleri bugün başlıyor!

Turistik Doğu Ekspresi, bugün saat 19.00’da tarihi Ankara Garı’nda gerçekleştirilecek törenle ilk seferi için hareket ediyor.

Ankara Garı'nın yerleşkesi Medipol Üniversitesi’ne mi verilecek?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Tezcan Karakuş Candan, Ankara Garı yerleşkesi alanına kurulacak üniversite hastanesinin Medipol Üniversitesi’ne verileceğini iddia etti.

AKM-Kızılay metro inşaatında vinç kazası!

Maltepe'de, Ankara Garı arkasında inşaatı devam eden AKM-Kızılay metrosu gar istasyonu inşaatındaki vinç, henüz belirlenemeyen bir nedenle devrildi...

Tarihi Ankara 19 Mayıs Stadı yıkılıyor!

Dönemin başbakanı İsmet İnönü tarafından 1936 yılında açılışı yapılan Ankara 19 Mayıs Stadı, 81 yıl boyunca Türk futboluna hizmet verdi.

19 Mayıs Stadı 2018'de yıkılacak!

Tarihi Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nun yıkımına karar verildi. 19 Mayıs Stadı, 2018 yılının ilk aylarında yıkılacak.

Ankara Garı 29 Ekim'de açılacak!

Açılışının 29 Ekim'de gerçekleşeceğini açıklayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara Garı'nda yap işlet devret modeliyle modern ve güzel bir terminal inşa edildiğini belirtti.

Yüksek Hızlı Milli Tren 2018'de raylara inecek!

Türkiye'nin ilk Milli Yüksek Hızlı Treni için yapılan çalışmalar sürüyor. 17 Aralık 2013 tarihinde Ankara Garı'nda düzenlenen tanıtım toplantısıyla kamuoyuna duyurulan Türkiye'nin ilk milli yüksek hızlı treninin 2018 sonunda raylarda olması hedefleniyor.

Ankara'daki parklara tarihi Ankara evleri yapıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kendi atölyelerinde üretilen malzemelerle, özgün mimariye bağlı kalarak, parklara tarihi Ankara evleri yapıyor. Peki tarihi Ankara evleri hangi parklara yapılacak?

Ideal Standard Ankara YHT Garı'na imza attı!

Dünya devi Ideal Standard, Ankara’nın en gözde projelerinden Yüksek Hızlı Tren Garı’na imzasını attı. YHT Ankara Garı Projesi’ne modern ve zarif tasarımlarıyla damgasını vurdu.

Ankara YHT Garı Temmuz ayında tamamlanacak!

Ankara YHT Garı, ilk etapta günlük 20 bin, ilerleyen zamanlarda ise günlük 50 bin yolcuya hizmet verecek. Ankara Garı'nın güneyinde inşasına başlanan ve yüzde 86'lık ilerleme sağlanan Ankara YHT Garı, temmuz ayında tamamlanacak.

Tarihi Ankara Garı Haberi

Tarihi Ankara Garı


 Başkent'te uzay üssü görünümlü gar binasının yapımına başlanıyor. Yap-İşlet-Devret modeli ilk kez demiryollarında uygulanacak. Bir ay içinde ilk kazmanın vurulacağı gar inşaatı 2 yılda bitecek. Tarihi Ankara Garı ise kültür varlığı olduğu için aynen korunacak.


GÜNDE 50 BİN YOLCU DEVLET 

Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, gar inşaatına bir ay içinde kazma vurulacağını söyledi. Celal Bayar Bulvarı ile mevcut gar binası arasındaki araziye yapılacak Ankara Hızlı Tren Garı, günde 50 bin, yılda 15 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. 


12 TREN AYNI ANDA 


19 yıllığına Limak-Colin-Cengiz İnşaat konsorsiyumuna verilen ihale ile Yapİşlet-Devret modeli ilk kez demir yolunda kullanılacak. Avrupa'nın en büyüğü olacak yeni garda, aynı anda 12 hızlı tren setinin yanaşacağı 420 metre uzunluğunda hat...