06 / 07 / 2024

tarihi bina yangını istiklal son durum

tarihi bina yangını istiklal son durum

İstiklal Caddesi 42 Numara’da bulunan tarihi bir binadan çıkan dumanlar cadde üzerinde hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Binadan çıkan dumanları gören vatandaşlar durumu itfaiyeye haber verdi....

Vaniköy Camii yangını için bilirkişi raporu hazırlandı! 

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar’da bulunan  tarihi Vaniköy Camii’nde yangın meydana gelmiş, cami büyük hasar görmüştü. Yangına yönelik hazırlanan bilirkişi raporuna göre, gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle caminin ait olduğu vakıf yönetimi kusurlu bulundu.

Fransa’daki tarihi Nantes Katedrali’nde yangın!

Fransa'nın Nantes şehrinde yer alan tarihi Saint-Pierre Katedrali'nde yangın çıktı. 

Bartın'daki 120 yıllık tarihi bina yıkılıyor!

Bartın’da, Endüstri Meslek Lisesi olarak kullanılan 120 yıllık tarihi bina külliyeli cami yapılmak için yıkılıyor. Yapı, şehirdeki sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin oluşturduğu “Okuluma Dokunma'' platformunun karşı çıkmasına rağmen yıkılıyor. 

İzmir Dario Moreno Sokağı'ndaki tarihi bina restore ediliyor!

İzmir'in simge yapılarından biri olan Karataş'taki Tarihi Asansör'e komşu olan üç katlı tarihi bina hizmete girdiğinde İzmirli müzisyenin adını taşıyan sokak çok yönlü bir sanat mekanına kavuşacak.

Nevşehir'de 44 tarihi bina restore ediliyor!

Nevşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yürütülen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, tescilli 44 tarihi bina restore ediliyor.

Yanan tarihi yapıların restorasyon çalışmaları TBMM gündeminde!

İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 2002-2016 arasında yangın sebebiyle tahrip olan tarihi varlıklara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu'na 7 soru sordu..

Denizli'deki 10 tarihi bina kente kazandırılacak!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 2016-2017 Eylem Planı ile birlikte açıkladığı 121 dev proje kapsamında Denizli’de yıkılmaya yüz tutmuş 10 adet tarihi bina daha kente kazandırılacak.

Bursa'da 100 yıllık tarihi bina yandı!

Bursa'da, yaklaşık 100 yıllık olan ve restorasyonu yeni tamamlanan 3 katlı ahşap bina, yangın sonucu kullanılamaz hale geldi. Binanın sahibi, can kaybı olmamasına sevindiğini söyledi.

Ferit Şahenk, Yunanistan'da tarihi bina satın aldı!

Türkiye'de yeme içme pazarında yaptığı satın almalarla adını duyuran Doğuş Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Yunanistan'da tarihi bir bina satın aldı.

1943 yılında Eğitim Bakanlığı, tarihi Odeon binasını satın alacak!

1943 yılında Eğitim Bakanlığı, İstiklal Caddesi'nde bulunan tarihi Odeon binasını Akşam Sanat Mektebi tesis etmek üzere satın almaya karar vermiş ve bina sahipleriyle 167 bin lira üzerinden pazarlık yapmış.

Karamürsel'deki tarihi bina müze mi olacak?

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1933 yılında Karamürsel’e geldiğinde ilk ayak bastığı yer olarak bilinen tarihi bina, Karamürsel Belediyesince restore edilerek müze çevrildi.

Karamürsel'deki tarihi bina restore edildi!

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1933 yılında Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine geldiğinde ilk ayak bastığı yer olarak bilinen tarihi bina, Karamürsel Belediyesince restore edilerek müze çevrildi.

Tarihi Tayyare Binası'nın kiralama ihalesi 15 Nisan'da!

Ödemiş’in simge yapılarından olan Tayyare Binası yeni kiracısını arıyor. Türk Hava Kurumu’na ait 82 yıllık tarihi bina için 15 Nisan’da kiralama ihalesi düzenlenecek.

tarihi bina yangını istiklal son durum Haberi

tarihi bina yangını istiklal son durum

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde bulunan tarihi bir binadan çıkan dumanlar paniğe neden oldu.


İstiklal Caddesi 42 Numara’da bulunan tarihi bir binadan çıkan dumanlar cadde üzerinde hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Binadan çıkan dumanları gören vatandaşlar durumu itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen Beyoğlu İtfaiyesi çevrede güvenlik önlemi alarak 7 katlı binanın çatı katında çıkan yangına müdahale etti. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü.


Yedi katlı tarihi binanın restorasyon için boşaltıldığı ve sadece ilk iki katının kullanıldığı...