27 / 04 / 2024

Tarihi Dokunun Korunması projesi detayları

Tarihi Dokunun Korunması projesi detayları

Güdümlü Proje Desteği bileşeni kapsamında Kars’ın Tarihi ve Turistlik alanlarının koruma altına alınması ve yaşam alanlarına dönüştürülmesi amacıyla ‘Tarihi Dokunun Korunması’ projesini hayata geçirildi.

Trabzon’un mimari eksiklikleri masaya yatırıldı!

Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Müslim Hamzaçebi Trabzon’un mimarı eksikliklerini masaya yatırdı. Hamzaçebi açıklamasında Trabzon’un tarihi dokusunu koruyan binalar yapılmadığını, bu yapılmadığı gibi olan tarihi dokunun da korunmadığını söyledi.

Tarihi Mersin Evleri yeniden hayata kazandırılacak!

Akdeniz Belediyesi ve Mersin Ticaret Sanayi Odası, sayıları 200’ün altına kadar düştüğünü söyleyen Tarihi Mersin Evleri’nin korunması, bölge yaşamına ve turizmine kazandırılması amacıyla iş birliğinde bulunacak.

Muğla Büyükşehir'den Arasta’ya 2.1 milyar TL'lik tarihi dokunuş!

Muğlalıların sosyal, kültürel, ekonomik olarak buluşacakları ve tarihi dokunun canlanacağı bir alan olan Arasta’daki eski Yağ Hali projesinde çalışmalar son sürat devam ediyor.

Melikgazi'de muhtelif yapıların restorasyonuna onay!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, kültürel ve tarihi dokunun korunması amacıyla muhtelif  yapıların bakım, onarım ve restorasyon çalışmaları için Meclis’ten onay aldı.

Kars Mazlumağa Hamamı restorasyon çalışmaları tam gaz!

Tarihi Dokunun Korunması Projesi kapsamında Kars'taki Mazlumağa Hamamı’nın 3’üncü etap restorasyon çalışmaları başladı. 

Tarihi binaların yakınında yapılaşma olmamalı!

Fransa'daki Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın dikkatleri Türkiye'deki tarihi yapılara çevirdi. Uzmanlar, Acil Durum ve Yangın Yönetmelikleri'nde tarihi eserlerin korunmasıyla ilgili yeni önlemler alınmasının çok önemli olduğunu vurguladılar.

Gölcük Saraylı'daki tarihi evlerin korunması TBMM'de!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesi Saraylı Mahallesi'nde bulunan tarihi evlerin korunması ve onarılması TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Tarihi Bursa Evleri’nin inşaat çalışmalarında sona gelindi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, tarihi mirasın korunmasına yönelik olarak yaptığı çalışmalarla “Eski Bursa”yı ortaya çıkarıyor.

Antalya Balbey Yenileme Projesi’nde sözleşmeler imzalanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Balbey Yenileme Projesi’nin tarihi dokunun koruması için yapıldığını ve hak sahipleri ile yapılan sözleşmelerin yüzde 87 oranına ulaştığını belirtti.

İstanbul'dan kaçan o ilçeye akın etti!

Tarihi dokunun içinde, bir Rum evinde oturmak isteyenler Ayvalık’ın Sakarya Mahallesi veya Macaron bölgesini tercih ediyor. İstanbul'dan kaçıp ilçeye gidenler, kira fiyatlarını hızla artırıyor.

Tarihi Yarımada'nın imar planları yeniden ele alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması için harekete geçti. Bakanlık, bu doğrultuda kültür varlıklarının durumunun net bir şekilde ortaya konulacağı ve oluşturulacak envanter ile koruma amaçlı imar planlarının yeniden ele alınacağı çalışmayı başlattı.

Tarihi Yarımada’yı koruma protokolü imzalandı!

İstanbul’daki tarihi yarımadanın korunması adına Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında 10 yıllık ‘Ortak Hizmet Protokolü’ için imzalar atıldı. 

Tarihi Urfa Evleri turizme kazandırılacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Evlerinin restorasyon uygulamalarına devam ediyor. Bölgede tarihi yapıların korunmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. 

Tarihi Dokunun Korunması projesi detayları Haberi

Tarihi Dokunun Korunması projesi detayları

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve Kars Kültür Turizm Altyapı Hizmet Birliği ( KARTAB ) tarafından mali işbirliğine yönelik Güdümlü Proje Desteği bileşeni kapsamında Kars’ın Tarihi ve Turistlik alanlarının koruma altına alınması ve yaşam alanlarına dönüştürülmesi amacıyla ‘Tarihi Dokunun Korunması’ projesini hayata geçirildi.


Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve Kars Kültür Turizm Altyapı Hizmet Birliği ( KARTAB ) tarafından mali işbirliğine yönelik Güdümlü Proje Desteği bileşeni kapsamında Kars’ın Tarihi ve Turistlik alanlarının koruma altına alınması ve yaşam alanlarına dönüştürülmesi amacıyla ‘Tarihi Dokunun Korunması’ projesini hayata geçirildi.

Bir otelde düzenlenen programa katılan KARTAB Başkanı Vali Günay Özdemir ile SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, yürütülecek projenin sözleşmesini imzaladı.

Kars Valisi ve KARTAB Başkanı Günay Özdemir, proje ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kümbet Cami’nin 12 Havariler Kilisesi’nin...