14 / 05 / 2024

Tarihi Dr Aristi Konağı turizmemi kazandırılacak

Tarihi Dr Aristi Konağı turizmemi kazandırılacak

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Kula ilçesindeki en karakteristik evler arasında yer alan "Dr. Aristi Evi" olarak bilinen iki katlı, yedi odalı 2 asırlık tarihi geçmişe sahip konağı 168 bin liraya satın aldı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür olası İstanbul depremi için 'Biz hala hazır değiliz' dedi! Tarihi açıkladı...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir programda olası İstanbul depremi için tarih verirken 'Biz hala hazır değiliz' ifadesini kullandı.

Altın bozdurmak isteyenler dikkat! Dr. Artuğ Çetin altın fiyatlarının uçacağı o tarihi verdi!

Dolarda yaşanan artış ile beraber gram altın fiyatları güçlü duruşunu sürdürüyor. Bunun üzerine Dr. Artuğ Çetin, altın fiyatlarının fırlayacağı tarihi verdi! İşte Dr. Artuğ Çetin tarafından yapılan açıklamanın detayları...

Altın bozduracaklar panik yapmayın! Ünlü ekonomist gram altının 1000 TL olacağı tarihi açıkladı!

Altın bozduracaklar sakın panik yapmayın! Ünlü Ekonomist Prof. Dr. Sefer Şener gram altının 1000 TL olacağı tarihi duyurdu! İşte bütün ayrınrıları...

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oluyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kütüphaneye dönüştürülme çalışmalara devam eden Tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde incelemeler yaptı.

Ordu Taşbaşı'ndaki tarihi evler restore ediliyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Taşbaşı Mahallesi’nde yer alan tarihi evlerin restorasyon çalışmalarını inceledi.

Manisa Kula'daki Dr. Aristi Evi yeniden ayağa kaldırıldı!

Manisa Kula’da yer alan “Dr. Aristi Evi” Manisa Büyükşehir ve Kula Belediyesi’nin ortak çalışmaları kapsamında yeniden ayağa kaldırıldı.

Manisa'daki tarihi Doktor Aristi Evi restore edildi!

Manisa'nın Kula ilçesinde yer alan ve“Dr. Aristi Evi” olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını tamamlandı.

Manisa'daki Dr. Aristi Evi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon çalışmaları kapsamında “Dr. Aristi Evi” olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını da tamamlıyor.

Manisa Dr. Aristi Evi restore ediliyor!

Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restore çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula'da yer alan Dr. Aristi Evi'ni de restore ediyor.

İzmit'teki tarihi yapılar restore ediliyor!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, bölgedeki tarihi yapıların hayata kazandırılması ve korunması için restorasyon çalışmalarına başladı. Çalışmalar için yaklaşık 562 bin lira harcanacak.

İzmit'teki tarihi bina restore edilecek!

İzmit’in tarihine sahip çıkmayı kendine görev kabul eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan kentteki bir tarihi binayı daha hayata döndürüyor.

Trabzon Tarihi Karagöz Meydanı için dev bir adım daha atıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tarihi Karagöz Meydanını yeniden Trabzon’a kazandıracaklarını söyledi.

Aslı Ceylan Öner: Tarihi yapılar kent ekonomisini besliyor!

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aslı Ceylan Öner, tarihi yapıların insanlığın dünyadaki en büyük ayak izlerini oluşturduğunu belirtti.

Tarihi Dr Aristi Konağı turizmemi kazandırılacak Haberi

Tarihi Dr Aristi Konağı turizmemi kazandırılacak

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konağın restore edilip, turizme kazandırılacağını açıkladı.


Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından, tarihi Kula evlerini turizme kazandırmak için başlattığı çalışmalara hız verdi. Bakımsız haldeki tarihi evlerle ilgili çalışmalar kapsamında büyükşehir belediyesi, ilçenin en karakteristik evleri arasında yer alan iki katlı içi ahşap, dışı betonerme olan 'Dr. Aristi Evi' olarak bilinen tarihi konağı satın aldı. Kula Tapu Müdürlüğü'nde yapılan devir-teslim töreniyle Hayrullah Akgün, sahibi olduğu tarihi 200 yıllık konağı Büyükşehir Belediyesine devretti. 7 Odalı tarihi konağın Devir-teslim törenine katılan Manisa Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanı Burhanettin Özey, restorasyon çalışmalarına en kısa sürede başlanılacağını söyledi.


Eski sahibinin doktor olması nedeniyle tıp biliminin sembolü olan yılanbaşı figürünün yer aldığı tarihi evin "Dr. Aristi Evi" olarak bilindiğini söyleyen Hayrullah...