24 / 07 / 2024

Tarihi Gazi Okulu nerede

Tarihi Gazi Okulu nerede

Tarihi yıllar öncesine dayanan ve binlerce öğrenci mezun veren Gazi Ortaokulu'nun büyük bir bölümü bu günlerde kepçe darbeleri ile yerle bir olmuş durumda.

Tarihi Erenköy Kız Lisesi için yıkım kararı!

Birçok ünlü isimin eski okulu olan ve deprem riski bulunan tarihi Erenköy Kız Lisesi için yıkım kararı verildi.

Denizli Hüsamettin Gazi Bey Türbesi restore edildi!

Denizli'nin geçmiş değerlerini içinde barındıran tarihi yapıları yıkılmaktan kurtaran Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hüsamettin Gazi Bey Türbesi’ni de restore etti.

Konya Gazi Mustafa Kemal İlkokulu restore ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Alaaddin Tepesi karşısında yer alan tarihi Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda restorasyon çalışması yürütüyor.

Fenerbahçe Üniversitesi'ne 1.5 asırlık tarihi kampüs!

TBMM'den onay alan Fenerbahçe Üniversitesi, Abdülmecit döneminin başhekimi Arhiyeni'nin yaptırdığı Rum Okulu'nun 159 yıllık tarihi binalarında eğitim verecek.

Niğde Uluağaç Köyü'ndeki Rum Okulu restorasyonu mecliste konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Uluağaç Köyü'nde bulunan tarihi Rum Okulu'nun restorasyonuna ilişkin soru önergesi hazırladı..

Isparta'daki tarihi sokaklar restore edilecek!

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, tarihi sokaklarda incelemede bulundu. Vali Şehmus Günaydın, kentin tarihi dokusunu yansıtan Çelebiler Mahallesi Damgacı Sokak ve Gazi Kemal Mahallesi İmam HASAN Sokakta incelemelerde bulundu.

Tarihi Nevşehir Gazi Okulu yıkılıyor!

Tarihi yıllar öncesine dayanan ve binlerce öğrenci mezun veren Gazi Ortaokulu'nun büyük bir bölümü bu günlerde kepçe darbeleri ile yerle bir olmuş durumda.

Kayseri'deki tarihi General Emir İlköğretim Okulu restore ediliyor!

KOCASİNAN Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, restorasyon sonrası Gençlik Merkezi olarak faaliyet gösterecek olan Erkilet Mahallesi’ndeki General Emir İlköğretim Okulu’nda incelemelerde bulundu.

Kars'taki tarihi yapılar restore edilecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Gazi Kars'ın kalesiyle, Beylerbeyi Sara ile Ebü'l-Hasan El-Harakani Külliyesi ile birlikte o tarihi dokuyu orijinaline kavuşturmak, üzere gayretlerimiz devam ediyor." dedi.

Hatay İngiliz Okulu restore edilecek!

Hatay İngiliz Okulu restore edilecek. Başkan Savaş, tarihi yapı olan İngiliz okuluna ziyaret sebebinin Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetinde olan tarihi yapının korunarak, restore edilip değerlendirilmesi olduğunu belirtti.

Kosova Gazi Mehmet Paşa Hamamı restorasyon için bütçe bekliyor!

Kosova'da bulunan Osmanlı döneminden kalma Balkanların en büyük tarihi eseri olan ve UNESCO'nun tarihi eser konumunda bulunan Gazi Mehmet Paşa Hamamı, onarım için bütçe bekliyor.

Ertuğrul Gazi Türbesi yeniden restore edilecek!

Osmanlı’nın kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin Söğüt’teki türbesi dökülüyor. 1 yılda iki defa restore edilen tarihi türbe drenaj sistemindeki hatadan dolayı alttan nem alıyor. Duvarlar şişmeye başladı.

Samsun Gazi TOKİ Konutları!

Samsun Gazi TOKİ Konutları için başvurular 19 Ekim 2015 tarihi itibariyle kabul edilecek. Aylık 864,54 TL taksitle ödeme yapılabilen projede 144 aya varan vade imkanı sağlanıyor.

Tarihi Gazi Okulu nerede Haberi

Tarihi Gazi Okulu nerede

Nevşehir Kale ve Çevresi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında Musapaşa Mahallesinde ki evler yıkılarak vatandaşlar, Mehmet Akif Ersoy mahallesinde yapılan modern konutlara yerleştirilmişti. Bununla beraber Gazi Ortaokulu kimsesiz kaldı ve alınan karar ile yıkılıyor. 


Nevşehir merkez de ki Gazi Ortaokulu alınan kararla birlikte yıkım işlemleri devam ediyor. Nevşehir Belediyesi tarafından uygulanan Nevşehir Kale ve Çevresi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında Musapaşa Mahallesinde ki evler yıkılarak vatandaşlar, Mehmet Akif Ersoy mahallesinde yapılan modern konutlara yerleştirilmişti. Çevresinde ki evlerin yıkılması nedeniyle öğrenci sayısı azalan Gazi Ortaokulunun akıbeti belli oldu. İlk olarak çatısı ve pencere çerçeveleri çıkartılan Gazi Ortaokulu ile ilgili onarım işlemleri yapılarak yeniden eğitime kazandırılacağı konuşuluyordu. Fakat Gazi Ortaokulu 3 gündür çalışan iş makinelerinin darbesi ile yerle bir oldu. Bu okul ile ilgili...