14 / 05 / 2024

Tarihi İnci Sineması yerine otel yapılıyor

Tarihi İnci Sineması yerine otel yapılıyor

Geçen hafta yıkılan Pangaltı'daki İnci Pasajının bitiminde yer alan İnci Sineması da yıkılmayı bekliyor. Pasajın bulunduğu arazi plan değişikliğiyle "Turizm Tesis Alanı" olarak kabul edilecek.

Emlak vergisi 2'nci taksit ödemelerinde son dakika! Tapusu olanlar hemen bakın! Emlak vergisi ne zaman ödenecek? 

Milyonlarca tapu sahibi 'Emlak vergisi 2'nci taksit ödemesi ne zaman?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte 2'nci taksit ödeme tarihi...

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 10. Etap ihalesinin 2'nci oturumu 3 Mayıs'ta! 

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 10. Etap ihalesinin 2'nci oturum tarihi resmen açıklandı. İhalenin ikinci oturumu 3 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek. İşte Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 10. Etap ile ilgili merak edilenler...

Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat ihalesinin 2'nci oturumu 13 Nisan'da!

Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat ihalesinin 2'nci oturum tarihi resmen açıklandı. Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat ihalesinin 2'nci oturumu 13 Nisan'da gerçekleştirilecek.

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 9. Etap ihalesinin 2'nci oturumu 7 Şubat'ta! 

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 9. Etap ihalesinin 2'nci oturum tarihi resmen açıkladı. İşte o ihale ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Atlas Sineması ve İstanbul Müzesi açıldı! 

Kültür Bakanlığı tarafından iki yıldır restore edilen Tarihi Atlas Sineması yeniden sanatseverlerle buluşuyor. Tarihi sinema önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi bugün açılıyor!

Kültür Bakanlığı tarafından iki yıldır restore edilen Tarihi Atlas Sineması yeniden sanatseverlerle buluşuyor. Tarihi sinema bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacak.

Atlas Sineması, İstanbul Sinema Müzesi ile birlikte açılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada restorasyon çalışmalar tamamlanan tarihi Atlas Sinemasının kapılarını açacağını belirtti.

Ali Topuz, Büyükada'daki tarihi eser binasına ilave kat yaptı!

Ali Topuz,  Büyükada Bahçelerönü sokakta bulunan 2'nci derece tarihi eser binasına tadilat ruhsatı alıp iki kat bodrum bir kat da ilave yaptı.

İnci Sineması'nın imar değişikliğine mahkemeden iptal kararı!

Henüz davası sonuçlanmadan 2014 yılında otel yapılması için yıkılan İnci Sineması’nın yıkımını isteyen imar planı değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi..

Yeni yasalar ile kentsel dönüşüm hızlandırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Taksim 360 yenileme projesi ile restorasyonu tamamlanarak yenilenen tarihi “Emek Sineması”nda incelemelerde bulundu ve kentsel dönüşüm süreçleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Emek Sineması’nda ilk perde açıldı!

2013 yılında başlayan çalışmayla restore edilen tarihi Emek Sineması’nda perde açıldı, ilk oyunlar oynanmaya başladı. Provalarla birlikte son detayların yapıldığı Emek’te, etkinlikler de sürüyor.

Beyoğlu Emek Sineması açılış için gün sayıyor!

Emek Sineması Mart ayında sanatseverlere buluşmak için gün sayıyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Tarihi eserleri yaşatarak kullanma açısından önemli bir devrim yapıyoruz” dedi.

Şişli'deki Tarihi İnci Sineması'nın yıkımı için soruşturma açıldı!

İstanbul Koruma Kurulu, Şişli'deki İnci Sineması'nın yıkılarak yerine AVM ve otel yapılmasına ilişkin projeyi 2014'te imara aykırı buldu. İBB Meclis üyeleri, Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tarihi İnci Sineması yerine otel yapılıyor Haberi

Tarihi İnci Sineması yerine otel yapılıyor

Geçen hafta yıkılan Pangaltı'daki İnci Pasajının bitiminde yer alan İnci Sineması da yıkılmayı bekliyor. Halaskargazi Caddesi üzerindeki 15 dönümlük araziye rezidans ve otel yapılacak. İstanbul'da Pangaltı Ermeni Katolik Hıristiyan Manastır ve Mektebi Vakfı'na ait olan arazi üzerinde bulunan ve 1946 yılında inşa edilen İnci Pasajı yıkıldı. Vakfa ait yaklaşık 15 dönümlük arazide kültür varlığı olarak onaylanan okul ve kilise dışındaki dükkânlar tahliye edilerek yıkıldı.


 Pasajın bitişinde yer alan, Yeşilçam filmlerinin tarihi mekânı İnci Sineması'nın da yıkılacağı belirtiliyor. CHP'li meclis üyelerinin ret oyuna rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarihi pasaj ve sinemanın bulunduğu arazi üzerine otel ve rezidans inşaatı için izin vermişti. 


Pasajın bulunduğu arazi plan değişikliğiyle "Turizm Tesis Alanı" olarak kabul edilirken 3 emsalle, 15 bin metrekarelik arazinin inşaat alanı 45 bin...