28 / 04 / 2024

tarihi inci sineması yıkılacak mı

tarihi inci sineması yıkılacak mı

İstanbul’un yakın dönem tarihindeki önemli yapılarından olan İnci Pasajı’nın yerinde artık yeller esiyor. Pasaja komşu tarihi İnci Sineması ise yıkılacağı günü bekliyor. Yıkımların ardından arazide rezidans ve otel projesinin yükselmesi bekleniyor...

Piyalepaşa İstanbul Premium için düğmeye basıldı! İşte teslim tarihi!

Polat güvencesi ile Türkiye’nin özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul’ un 2'inci fazı olan Piyalepaşa İstanbul Premium’un için düğmeye basıldı. İşte teslim tarihi...

Atlas Sineması ve İstanbul Müzesi açıldı! 

Kültür Bakanlığı tarafından iki yıldır restore edilen Tarihi Atlas Sineması yeniden sanatseverlerle buluşuyor. Tarihi sinema önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi bugün açılıyor!

Kültür Bakanlığı tarafından iki yıldır restore edilen Tarihi Atlas Sineması yeniden sanatseverlerle buluşuyor. Tarihi sinema bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacak.

Atlas Sineması, İstanbul Sinema Müzesi ile birlikte açılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada restorasyon çalışmalar tamamlanan tarihi Atlas Sinemasının kapılarını açacağını belirtti.

İnci Sineması'nın imar değişikliğine mahkemeden iptal kararı!

Henüz davası sonuçlanmadan 2014 yılında otel yapılması için yıkılan İnci Sineması’nın yıkımını isteyen imar planı değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi..

Yeni yasalar ile kentsel dönüşüm hızlandırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Taksim 360 yenileme projesi ile restorasyonu tamamlanarak yenilenen tarihi “Emek Sineması”nda incelemelerde bulundu ve kentsel dönüşüm süreçleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Emek Sineması’nda ilk perde açıldı!

2013 yılında başlayan çalışmayla restore edilen tarihi Emek Sineması’nda perde açıldı, ilk oyunlar oynanmaya başladı. Provalarla birlikte son detayların yapıldığı Emek’te, etkinlikler de sürüyor.

Ankara'daki tarihi Ağaçayak Camisi yerle bir oldu!

Başkentte 18’inci yüzyılın tarihi dokusunu taşıyan ve yüzyıllardır ibadete açık olan tarihi Ağaçayak Camisi yerle bir oldu. Duvarları yıkılarak kullanılamaz hale gelen cami ilgi bekliyor

Beyoğlu Emek Sineması açılış için gün sayıyor!

Emek Sineması Mart ayında sanatseverlere buluşmak için gün sayıyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Tarihi eserleri yaşatarak kullanma açısından önemli bir devrim yapıyoruz” dedi.

Şişli'deki Tarihi İnci Sineması'nın yıkımı için soruşturma açıldı!

İstanbul Koruma Kurulu, Şişli'deki İnci Sineması'nın yıkılarak yerine AVM ve otel yapılmasına ilişkin projeyi 2014'te imara aykırı buldu. İBB Meclis üyeleri, Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Beylikdüzü 11'inci Mahalle teslim tarihi!

Beylikdüzü 11'inci Mahalle teslim tarihi Ekim 2018 olarak belirlendi. Beylikdüzü 11. Mahalle Evleri projesi 600 adet konut, 9 adet ofis, 28 dükkan ve 1 marketten oluşuyor.

Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi kentsel tasarımda son durum ne?

Tarsus Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Tarihi Ticaret Merkezi Çevre Düzenleme ve Sağlıklaştırma Projesi'nin 1'inci etap çalışmaları başladı.

Safranbolu Çınar Sineması'nın restorasyonu bitti!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 1322'de yapıldığı tahmin edilen, cumhuriyet döneminden sonra "Çınar Sineması" olarak kullanılan ve 1970'te yıkılan tarihi binanın restorasyonu tamamlandı.

tarihi inci sineması yıkılacak mı Haberi

tarihi inci sineması yıkılacak mı

İstanbul’un yakın dönem tarihindeki önemli yapılarından olan İnci Pasajı’nın yerinde artık yeller esiyor. Pasaja komşu tarihi İnci Sineması ise yıkılacağı günü bekliyor. Yıkımların ardından arazide rezidans ve otel projesinin yükselmesi bekleniyor.



Halaskârgazi Caddesi üzerinde yer alan 15 bin 409 metrekarelik arazinin sahibi Pangaltı Ermeni Katolik Mıhitaryan Manastır ve Mektebi Vakfı, geçtiğimiz günlerde İnci Pasajı’ndaki işletmeleri tahliye etti. Tahliyenin ardından da yarım asırlık pasaj yıkıldı.  Ermeni cemaatinden yetkililer, vakıf yönetiminin projeyi üstlenecek firmayla kat karşılığı anlaştığını belirtti. Projede küçük bir alışveriş merkezinin de yer alacağı öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, oy çokluğu ile kabul edilen plan değişikliğiyle araziyi “turizm tesis alanı” olarak tescilledi. Arazi için 3 emsal inşaat izni verilirken, yükseklik de serbest bırakıldı.


Mert İnan/ Milliyet...