30 / 04 / 2024

Tarihi İstanbul surları deprem

Tarihi İstanbul surları deprem

İstanbul'da öğle saatlerinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen yapıların arasında İstanbul Surları da bulunuyor

İstanbul'un surlarında büyük tehlike! Surlardaki derin çatlaklar korku yaratıyor!

İstanbul surlarının çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu yeniden gündeme geldi. Güvenlik sorunu sebebiyle insanların gezmeye çekindiği tarihi surların turizme kazandırılması için ise çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor.

İstanbul Surları Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Surları Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da AbdulMunem Abra Alqun ve Ragab Alfayturı ortaklığında kuruldu.

Selenium Park ön satışta!

Aşçıoğlu, Zeytinburnu Kazlıçeşme’de Marmaray’a yürüme mesafesinde, tarihi kara surlarına ve 32 dönüm büyüklüğe sahip parka komşu yeni projesinde ön satış sürecini başlattı. 

Selenium Park ön talep topluyor! Yeni proje!

Aşçıoğlu, Zeytinburnu Kazlıçeşme’de Marmaray’a yürüme mesafesinde, tarihi kara surlarına ve 32 dönüm büyüklüğe sahip parka komşu yeni projesinde ilk fiyat ve öncelikli seçim hakkı için ön talep sürecini başlattı. 

Fatih'te tarihi surların bir bölümü çöktü!

İstanbul Fatih'teki Karagümrük Mahallesi Kaleboyu Caddesi üzerindeki tarihi surların bir bölümü çöktü.

Tarihi İstanbul surları depremde ikiye yarıldı!

İstanbul'da öğle saatlerinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen yapıların arasında İstanbul Surları da bulunuyor

700 yıllık Ceneviz surları restore edilmeyi bekliyor!

Galata'da geçen yıl aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen toprak kayması ile altı boşalan 700 yıllık tarihi Ceneviz surları aradan geçen bir yıla rağmen onarılmadı.

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

TOKİ İstanbul 50 bin konut kura tarihi belli oldu!

TOKİ İstanbul 50 bin konut kura tarihi belli oldu. Proje kapsamında İstanbul'da talep toplanan 5 projedeki 6 bin 300 konuta 318 bin 511 başvuru yapıldı. Peki TOKİ İstanbul 50 bin konut kura çekimi ne zaman? İşte TOKİ 50 bin konut kura tarihi İstanbul 2019...

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

İstanbul Havalimanı mimarisi ile büyülüyor!

Cumhuriyetimizin 95. yılını kutladığımız 29 Ekim 2018 tarihi, İstanbul'da ilk etabı açılan mega havalimanı ile bir başka anlam kazandı. Dev açılışa çok sayıda davetli katıldı.

Mimarlar, İstanbul surlarını yerinde inceledi!

Sur Çelik Kapı, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. İstanbul’un tarihi surlarını gezen mimarlar, Ortaçağ’dan günümüze kadar gelen İstanbul surlarını yerinde inceleme şansı yakaladı.

İstanbul Surları'nın tahrip edildiği iddiaları TBMM'de!

İstanbul Surları'nın belediyeye ait sosyal tesis alanının genişletilmesi nedeniyle tahrip edildiği iddiaları meclis gündemine taşındı. Konu hakkında CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş soru önergesi hazırladı..

Tarihi İstanbul surları deprem Haberi

Tarihi İstanbul surları deprem

İstanbul'da dün öğle saatlerinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen yapıların arasında asırlara meydan okuyarak günümüze kadar ulaşan tarihi İstanbul Surları da yer alıyor.

BURÇ ORTADAN İKİYE YARILDI

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul Surları'nın Yedikule'deki bazı bölümlerinde özellikle burç kısımlarında ciddi çatlaklar oluştuğu ve bir burcun ise ortadan ikiye yarılarak yıkılmak üzere olduğu görüldü.

İstanbul Surları'nın Yedikule'deki bazı burçlarında çatlaklar oluştu.