12 / 05 / 2024

Tarihi Kapalıçarşı çatı yenilenmesi

Tarihi Kapalıçarşı çatı yenilenmesi

Dünyanın en büyük ve en eski çarşısı olan, 558 yıllık Kapalıçarşı'nın çatısı yenilendi. Kapalıçarşı'ya ayrıca bir 'seyir terası' eklenmek isteniyor.

Reşat altın ne kadar? Gremse altın fiyatı 2024 kaç TL? Kapalıçarşı altın fiyatları son dakika! 8 Mayıs altın fiyatları

Kapalıçarşı İstanbul altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar bugün ''Reşat altın ne kadar? Gremse altın fiyatı 2024 kaç lira?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor. 8 Mayıs 2024 altın fiyatları.

Kapalıçarşı'da altın fiyatları! Çeyrek altın Kapalıçarşı fiyatı ne kadar? Reşat altın kaç TL? 4 Mayıs altın fiyatları

Yatırımcılar Kapalıçarşı altın fiyatlarını araştırıyor. Peki çeyrek altın fiyatı Kapalıçarşı'da ne kadar? Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 4 Mayıs altın fiyatları.

Yaşamkent Ticaret Merkezi, tarihi Kapalı Çarşı kültüründen esinlendi!

Aura Design Studio tarafından tarihi Kapalı Çarşı kültüründen ilham alınarak yapılan Yaşamkent Ticaret Merkezi, stratejik konumu, ticari alanların yanı sıra sahip olduğu kamusal ve çok amaçlı açık alanları ve kent yaşamına uyum sağlayan mimarisiyle ilgi odağı oluyor.

Tarihi Kapalıçarşı depreme karşı güçlendiriliyor!

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş yaptığı açıklamada, "Deprem riskini de göz önünde bulundurarak statik güçlendirmeyi Kapalıçarşı'da Fesçiler Kapısı'ndan bu ay başlattık" dedi.

Tarihi Kapalıçarşı 1 Haziran'da açılışa hazırlandı!

Koronavirüs nedeniyle 23 Mart tarihinden bu yana kapalı olan Tarihi Kapalıçarşı, 1 Haziran'da yeniden hizmete açılacak.

Alipaşa Kapalı Çarşısı WhatsApp oylamasıyla yeniden açıldı!

Edirne'de koronavirüs önlemleri kapsamında 27 gündür kapalı olan tarihi Alipaşa Kapalı Çarşısı yapılan oylamayla yeniden açıldı.

Kapalıçarşı'da 12 milyon liraya satılık dükkan!

Ünü tüm dünyaya ulaşan İstanbul'da bulunan tarihi Kapalıçarşı'da kullanım alanı 9,20 metrekare olan dükkan, 12 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.

Kapalıçarşı'nın çatısı ve altyapısı tamamlandı!

Toplam 630 iş günü süren çalışmalar sonunda Kapalıçarşı'nın çatısındaki su depoları, uydu antenleri, klima üniteleri tek tek kaldırıldı, kiremitleri yenilendi, hak ettiği bir yüze kavuştu. Çatıya gelenlerin görüntü alabilmeleri için bir "seyir terası" planlanıyor

Tarihi Kapalıçarşı'nın çatısı onarıldı!

Dünyanın en büyük ve en eski çarşısı olan, 558 yıllık Kapalıçarşı'nın çatısı yenilendi. Kapalıçarşı'ya ayrıca bir 'seyir terası' eklenmek isteniyor.

Binali Yıldırım, Kapalıçarşı çatısında restorasyonu inceledi!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Kapalıçarşı’nın çatısına çıkıp restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Kapalıçarşı'daki tahribat pes dedirtti!

İstanbul’a gelen turistlerin uğramadan gitmediği Kapalıçarşı, çatısında bulunan klima ve baz istasyonları ile eziliyor. 558 senelik yapının iç kısımlarındaki tahribat ise pes dedirtiyor...

Kapalıçarşı'nın restorasyonu büyük ölçüde tamamlandı!

İstanbul'daki Kapalıçarşı’da devam eden çatı ve alt yapı restorasyonunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.  Kapalıçarşı'daki restorasyon çalışmaları  Nisan ayında sona erecek.

Kapalıçarşı restorasyon çalışmalarında son durum ne?

558 yıllık Kapalıçarşı’nın çatı izolasyonunun yüzde 85’i tamamlandı. Peki, Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Kapalıçarşı çatı yenilenmesi Haberi

Tarihi Kapalıçarşı çatı yenilenmesi

James Bond'un “Skyfall" serisi çekimleri sırasında çatısına çıkarılan 3 motosikletle kiremitleri zarar gören Tarihi Kapalıçarşı'nın çatısı yenilendi. Ayrıca çarşıda bulunan uydu antenleri, su depoları ve klima ünitelerinden geçilmemesi ve yağmurda akan sular çatılardan içeriye girmesi nedeniyle çatı onarıldı. 

Tarihi Kapalıçarşı'nın 40 bin metrekare olan çatı bölümünde güçlendirme ve izolasyon işlemleri yapıldı. Sızdırmazlık testlerinin sonrasında 66 sokak, 2 bin 486 dükkanın bulunduğu çarşının çatısına toplam 800 bin adet kiremit döşendi.

Çatısına 'seyir terası' yapılması planlanan Tarihi Kapalıçarşı çatı onarım işlemi toplam 630 iş günü sürdü. Çarşının yalıtım çalışmaları da bitirildi. Çalışmalar hakkında bilgilendiren Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, "Her şerde bir hayır vardır. İşte James Bond’un gelip buraları çiğnemesi, takla atması bir şerden bir hayır doğdu. Restorasyondan çok memnunum. Tüm...