22 / 07 / 2024

tarihi kula konakları restore çalışmaları

tarihi kula konakları restore çalışmaları

Yatırımlara devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula’yı turizm merkezi yapacak Jeopark Müzesi Projesi’ne yönelik başlattığı çalışmalarının ardından, Tarihi Kula Evleri’nin restorasyonu için de düğmeye bastı

Limonlu Bahçe Konakları teslim tarihi!

Limonlu Bahçe Konakları teslim tarihi haberimizde yer alıyor. İşte Limonlu Bahçe Konakları teslim tarihi ve proje detayları...

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

Kahramanmaraş'ta tarihi konakların turizme kazandırılması talebi mecliste!

Kahramanmaraş'ın Gazipaşa Mahallesi'nde bulunan tarihi konakların turizme kazandırılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bilecik Osmaneli’nde tarihi konaklar restore edilecek!

Bilecik’in Osmaneli ilçesindeki tarihi konaklar, gönüllü üniversite öğrencilerinin röleve çalışmaları ile restore ediliyor. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tarihi konakların öğrencilerin çalışma atölyesi olduğunu ifade etti...

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kula Evleri’ni restore ediyor.

Yeşilyurt Tarihi Konaklar restorasyon alanında inceleme!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt'un tarihi ve kültürel geçmişine uygun olarak restore edilen Yeşilyurt Konaklarındaki çalışmaları yerinde inceledi. 

İzmit'teki tarihi konaklar restore ediliyor!

Kentteki tarihi yapıları ayağa kaldıran İzmit Belediyesi, 20. yüzyılın ilk döneminden kalma tarihi konakları da restore ediyor.

Manisa'daki Dr. Aristi Evi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon çalışmaları kapsamında “Dr. Aristi Evi” olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını da tamamlıyor.

Manisa Dr. Aristi Evi restore ediliyor!

Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restore çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula'da yer alan Dr. Aristi Evi'ni de restore ediyor.

Afyon Sandıklı'daki tarihi konaklar hizmete açıldı!

Çalışmalarına devam eden Sandıklı Belediyesi, ilçede yer alan tarihi konakları baştan aşağı yenileyerek hizmete açtı.

Koşuyolu Konakları teslim tarihi!

Koşuyolu Konakları'nda fiyatlar metrekare bazında 15 bin TL'den başlıyor. Proje Beyaz İnşaat ve Boztepe İnşaat imzası taşıyor..

tarihi kula konakları restore çalışmaları Haberi

tarihi kula konakları restore çalışmaları


Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula’yı turizm merkezi yapacak Jeopark Müzesi Projesi’ne yönelik başlattığı çalışmalarının ardından, Tarihi Kula Evleri’nin restorasyonu için de düğmeye bastı. Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil başkanlığındaki teknik heyet, ilçedeki zengin mirası gün yüzüne çıkartacak çalışmalara yönelik Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile görüş alışverişinde bulundu. Açıkdil, “Yaklaşık 891 tarihi evin restore edilmesi ve Jeopark Müzesi’nin hayata geçirilmesi Kula’yı dünya kentleri arasına taşıyacaktır” dedi.


Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula ilçesine yapılacak yatırımlar dolayısıyla keşif gezilerine devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil’in teknik ekiple birlikte Volkanik Jeopark alanında yaptığı incelemelerin ardından bu hafta da tarihi Kula evlerine yönelik inceleme gezisi düzenlendi. Mimar Azmi Açıkdil, Etüt Proje Daire Başkanı Emine Müge Kuğu, Kırsal Hizmetler Daire...