06 / 05 / 2024

Tarihi Merkez Lokantası kiraya verilecek

Tarihi Merkez Lokantası kiraya verilecek

ATATÜRK Orman Çiftliği ’nde bulunan, Ankara ’nın tarihi mekanlarından “ Merkez Lokantası ” Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü tarafından 10 yıl kiraya verilmek üzere ihaleye çıkarıldı.

1 dolar o tarihte 31 lirayı aşacak! Bu sefer tarihi Merkez Bankası verdi: 1 dolar kaç TL 23 Temmuz 2023?

Doları olanlar, dolar alacaklar ve milyonlarca yatırımcı dolar kurundaki son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Milyonlarca kişi, dolardaki yükselişin sürüp sürmeyeceğini, dolar ile ilgili tahminleri merak ediyor. 

Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi

Hazira ayının gelmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı, gündemden düşmüyor. Piyasalar heyecanla Merkez Bnakası faiz kararını bekliyor. Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi...

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası nisan faiz kararı tarihi belli oldu mu?

Türkiye Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısının yapılacağı gün merak ediliyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası nisan faiz kararı tarihi belli oldu mu?

İçişleri Bakanlığı 28 ilde rekor sayıda personel alacak! Son başvuru tarihi 15 Nisan!

İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Merkez ve Taşra Teşkilatında istihdam edilmek üzere 28 ilde 335 personel alımı gerçekleştirileceği duyuruldu. Adaylarda aranan koşullar ve kadro bilgisi de belli oldu. Peki, başvuru şartları neler? Son başvuru tarihi ne zaman? İşte ilana ilişkin tüm merak edilenler...

Euro 8 gün sonra bu kadar olacak! Bu tarihi not alın! Görmeyen, duymayan kalmasın! Elinde euro olanlar hemen baksın

Piyasalar Avrupa Merkez Bankası faiz kararını bekliyor. Kararın hemen ardından euro/TL kurunun yönü tamamen belli olacak. Peki euro ne kadar olacak? Euro 8 gün sonra bu kadar olacak! Bu tarihi not alın! Görmeyen, duymayan kalmasın! Elinde euro olanlar hemen baksın...

Elinde 1 eurosu bile olanlar acilen baksın! Avrupa Merkez Bankası tarihi resmen açıkladı! Euro böyle olacak!

Avrupa Merkez Bankası (ECB), euronun yönünü belirleyecek olan kiritik gelişmenin tarihini resmen açıkladı. Elinde 1 eurosu bile olanlar acilen baksın! Euro böyle olacak!

Son dakika... Avrupa Merkez Bankası faiz artırmaya devam edecek! 

Avrupa Merkez Başkanı Başkanı Christine Lagarde, art arda tarihi üçüncü faiz artırımının ardından Avro Bölgesi'nde resesyon olasılığının yükselmiş olsa bile enflasyonla mücadele için faiz oranlarını artırmaya devam edeceklerini açıkladı.

Sterlin dibi görünce, İngiltere Merkez Bankası'dan flaş açıklama gecikmedi!

İngilterre'de enflasyon 40 yılın zirvesine yerleşti. Sterlin dibin de dibini gördü. Sterlin'de tarihi çöküşün yaşanması ile İngiltere Merkez Bankası'dan açıklama geldi.

Dolar tarihi rekorunu kırdı! 1 doları bile olanlar bakmadan geçmeyin

ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararının sonrasında dolar kuru 18,38 TL zirvesi ile tarihi rekorunu yenileyerek zirveye yerleşti.

Faiz artırımı furyasında tarihi karar

Avrupa Merkez Bankası ECB tarihi bir faiz artırımı kararı vererek faizi 11 yılın en yüksek seviyesine taşıdı. Sırada Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) vereceği karar var.

Avrupa Merkez Bankası’ndan son dakika kararı! Tarihi faiz artırımı gerçekleşti

Avrupa Merkez Bankası’ndan (ECB) yapılan açıklamaya göre; bankanın politika faizini 75 baz puan artırma kararı aldığı ifade edildi. İşte detaylar…

Euro'nun sonu mu geliyor? Avrupa Merkez Bankası tarihi dönemeçte!

Son dakika bilgisine göre Avrupa Merkez Bankası'nın ekonomik yavaşlama ve enerji krizinden dolayı zor durumda olduğu belirtildi. Bu durum akıllara Euro'nun sonu mu geliyor sorusunu akıllara getirdi. Avrupa Merkez Bankası tarihi dönemeçte mi?

Altın için kritik tarihi altının efendisi İslam Memiş açıkladı! 1 gram bile altını olanlara şok! Hemen bu tarihe bakın!

ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırma ihtimali altın ve gümüş gibi emtiaları da derinden etkiliyor. Altının efendisi olarak bilinen İslam Memiş, altın için kritik tarihi verdi. İşte detaylar...

Tarihi Merkez Lokantası kiraya verilecek Haberi

Tarihi Merkez Lokantası kiraya verilecek

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, söz konusu taşınmaz, 10 yıl süre ile alakart restoran, fiks menü restoran, lokanta ve benzeri amaçlarla kullanılabilecek.

İhale için muhammen bedel “aylık kira bedeli 16 bin 500 lira + KDV”, geçici teminat 59 bin 400 lira olarak belirlendi. AOÇ Müdürlüğü idare binasındaki ihale, 11 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yaptığı açıklamada, Atatürk’ün uzun vakit geçirdiği Atatürk Orman Çiftliği’ndeki merkez lokantasının 26 Ocak 2013’te kapatıldığını, işletmecinin kira borcu nedeniyle tahliye edilen lokantanın Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin başvurusu ile koruma kurulu tarafından tescil edildiğini belirtti.

Lokantanın, Atatürk ile özdeşleştiğini ve AOÇ için de önemli olduğunu ifade eden Candan, kimlik, anı ve mekansal değeri olan merkez çiftlik lokantasının, özgünlüğüne uygun işletilmesi için konunun takipçisi olacaklarını...