17 / 05 / 2024

tarihi merşai abdurrahman paşa camii

tarihi merşai abdurrahman paşa camii

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 430 yıllık tarihe sahip Mer’aş-i Abdurrahman Paşa Camii’nde restorasyon çalışmaları başladı. Cami, 1’i ana kubbe, 4’ü yarım kubbe, 5’i ise son cemaat yeri kubbesi olmak üzere 10 kubbeden oluşuyor.

Ticaret Bakanı Bolat'tan tarihi rekor açıklaması: Günlük ihracat 2 milyar 121 milyon dolar oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat günlük ihracatta tarihi rekor kırıldığını söyleyerek, 23 Haziran'daki ihracat rakamının  2 milyar 121 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiğini açıkladı. 

Afrin'deki Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi restore edildi!

Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi'nin, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyon çalışmaları bitirildi.

Tarihi Niğde evleri turizme kazandırılıyor!

Tarihi Niğde evleri, Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından yapılan restorasyonun ardından turizme kazandırılıyor.

Ömer Niziplioğlu: Eyüp ve Balat’ın mesken imarı iptal edilmeli!

Ulikad Başkanı Ömer Niziplioğlu, Eyüp ve Balat’taki tarihi eser sayısının İtalya’da bulunan Floransa’dan daha çok olduğunu söyledi. Niziplioğlu, “O bölgeler turizm kültür sanat eğlence bölgesi ilan edilmeli mesken imarı iptal edilmelidir'' dedi. 

Tarihi Paşabahçe İskelesi’nde dikkat çeken inşaat!

Beykoz’daki Tarihi Paşabahçe İskelesi rıhtımında başlatılan inşaat mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Tarihi iskelenin 250-300 metrekarelik alanında Boğaziçi İmar Kanunu'na aykırı tadilat yapıldığını ifade eden mahalle sakinleri, tadilatın durdurulması amacıyla zabıtaya ve CİMER’e şikayette bulun

8 yılda yangın sonrası zarar gören tarihi yapılar TBMM'de!

2010-2018 yıllarında yangınlar sonucu zarar gören tarihi yapılar meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Niğde Çukurkuyu Kasabası'ndaki tarihi alan TBMM gündeminde!

Niğde'nin Çukurkuyu Kasabası'nda bulunan tarihi bir alana yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Niğde'nin tarihi yapılarına sahip çıkılmalı!

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde ile ilgili projeleri, yatırımları Meclis'te konuştu. Gürer, bölgenin tarihi yapısına sahip çıkılmasını istedi.

Sümer Holding ve Maliye Hazinesi özelleştirme ihaleleri ertelendi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sümer Holding ve Maliye Hazinesi gayrimenkullerini özelleştiriyor. Özelleştirme ihalelerin son teklif verme tarihi 07 Mart 2017 Salı günü saat 17:00’ye kadar uzatılmıştır.

Sümer Holding 9 ildeki 10 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Sümer Holding A.Ş. Genel Müdürlüğü, Aydın, Balıkesir, Çorum, Giresun, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kırıkkale ve Niğde'de bulunan 10 gayrimenkulü satış yöntemiyle özelleştiriyor. İhalelerin son teklif verme tarihi 28 Şubat 2017 olarak belirlendi.

Niğde Havaalanı'nın ihale tarihi meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Havaalanı'nın ihale tarihi ile ilk uçağın ineceği tarihine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Niğde'deki tarihi bir kilisenin kütüphane yapılması talebi mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de bulunan tarihi bir kilisenin çocuk kütüphanesi yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şanlıurfa Abdurrahman Dede Camii ve Türbesi restore ediliyor!

Kent merkezi ve ilçelerde sürdürülen restore çalışmaları kapsamında tarihi tekrar gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesinde yer alan Abdurrahman Dede Camii ve Türbesindeki restorasyon çalışmalarına devam ediyor.

tarihi merşai abdurrahman paşa camii Haberi

tarihi merşai abdurrahman paşa camii

Tosya Müftüsü Mehmet Korkmaz, Osmanlı döneminde Abdurrahman Paşa tarafından yaptırılan caminin, 1584 yılında ibadete açıldığını söyledi. Caminin, ilçenin en eski camisi ve Osmanlı klâsik dönem mimari eserlerinden olduğunu ifade eden Korkmaz, “İnşaatı, Mimar Sinan’ın talebeleri tarafından yürütülmüştür. Mer’aş-i Abdurrahman Paşa Camii, 1’i ana kubbe, 4’ü yarım kubbe, 5’i ise son cemaat yeri kubbesi olmak üzere 10 kubbeden oluşmaktadır.


Yaklaşık bin 800 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen cami, 2 bin 300 kişi kapasitelidir” diye konuştu. Korkmaz, caminin, 1913’te çıkan yangında ahşap mahfillerinin yandığını, 1943’teki depremde de minaresi ile bazı kubbelerinin zarar gördüğünü anlatarak, Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce aslına uygun olarak restore edilecek camideki çalışmaların 3 ay süreceğini...