21 / 05 / 2024

tarihi mescit alanya

tarihi mescit alanya

Alanya'da tarihi yarımadada bulunan mescit, iç duvarlarındaki gemi çizimleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen, tarihi yarımadadaki mescitte yaklaşık 200 gemi çizimi olduğunu söyledi...

Avrasya GYO Alanya Gökay Sitesindeki daireyi kiraya verdi!

Avrasya GYO 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle kiraya verilen Antalya Alanya Türkler Beldesi Gökay Sitesindeki D blok 1 nolu evin, R blok 1 nolu evle değiştirilmesine ve kira koşullarının aynı kalacak şekilde ek protokol imzalanmasına karar verildi. 

Antalya Alanya TOKİ 2020 başvuru tarihi ve fiyatları!

Antalya Alanya TOKİ 2020 başvuru tarihi ve fiyatları haberimizde yer alıyor. Antalya Alanya TOKİ 2020 ödeme planı nasıl? Antalya Alanya TOKİ 2020 başvuru tarihleri ne zaman? İşte detaylı bilgiler...

Alanya Kalesi’ndeki tahribat için ifadeler alındı!

Alanya Kalesi’ne ait tarihi surlara beton ve seramik kaplama yaptığı belirtilen Avusturyalı Walter Godina, Türkiye’ye döner dönmez KOM Şube Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu.

Tarihi Alanya Kalesi içten yıkıldı!

Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan Tarihi Alanya Kalesi’nin tarihi surları katledildi. Surların yakımına Avusturyalı emekli pilotun ev tadilatı yol açtı

Kinesis İnşaat Asmalımescit'te 2 tarihi binayı otele çevirecek!

2010 yılında Alaçatı'da Alâ Otel markasıyla otelcilik işine adım atan mimar Orhan Bayrak, şimdi de Asmalımescit'te iki tarihi binayı otele dönüştürmeye hazırlanıyor...

Alanya Kalesi, Patara ve Fırnaz Koyu'nun sit statüleri yenilendi!

Türkiye’nin tarihi, doğal ve turistik güzellikleriyle bilinen Antalya’nın Alanya Kalesi, Kaş Patara ve Fırnaz Koyu ile Demre'nin Taşdibi Yarımadası'nın sit statüleri yenilendi.

Şahinbey'deki tarihi mescit 80 yıl sonra ibadete açılıyor!

Şahinbey Belediyesi, 734 yıllık Pişirici Kasteli bünyesinde bulunan yerin 7 metre altındaki mescidi, yaklaşık 80 yıl aradan sonra ibadete açıyor.

Alanya'nın teleferik özlemi Mayıs'ta bitiyor!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, belediyenin devam eden projeleri ve yatırımlarını sahada anlattı. Başkan Yücel, Alanya kalesinin trafik sorununu çözecek tarihi dokuyu koruyacak teleferik projesi için , “Son 30 yılın özlemi inşallah Mayıs'ta bitecek” dedi.

Alanya Alarahan yoluna asfalt!

Alanya’nın en önemli tarihi ve turistik mekanlarından biri olan Alarahan ve Alara Kalesi yolu sıcak asfaltla kaplandı.

Alanya Alaeddin Keykubat Parkı yenilendi!

Alanya’nın tarihi simgesi olan Alaeddin Keykubat Anıtı ve Parkı’nda yenileme çalışmaları tamamlandı. Yeni görünümü ile göz dolduran park, şehre giren misafirleri selamlarken, eşsiz görselleri ile bölgeye bambaşka bir hava katıyor.

Manisa'da tarihi yapılar restore ediliyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Manisa'da 5 cami, 2 mescit, 2 han, 2 bedesten, bir yazlık sinema ve diğer bazı tarihi yapılardaki çalışmalar, tüm hızıyla sürdürülüyor." dedi.

Tarihi Çolak Mescit Camisi restore edilecek!

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Çay Mahallesi'ndeki tarihi Çolak Mescit Camisi'nin restore edileceği bildirildi. Caminin yıpranan dış cephesinde çalışma başlatıldığını belirten Müftü Davut Çalışkan, boya ve çatı tamiri için izin alındığını ifade etti.

Recep Altepe: Çukur Mescit Yıldırım’a değer kattı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin kentin tarihi ve kültürel mirasını yeniden ayağa kaldırdığını belirterek, “Yıldırım İlçesi, Çukur Mescit ve çevresi ile yeniden değer kazandı” dedi.

tarihi mescit alanya Haberi

tarihi mescit alanya

Alanya'da tarihi yarımadada bulunan mescit, iç duvarlarındaki gemi çizimleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen, tarihi yarımadadaki mescitte yaklaşık 200 gemi çizimi olduğunu söyledi. Mescitin Selçuklu veya Osmanlı döneminde kaldığını tahmin ettiklerini dile getiren Türkmen, mekân içindeki çizimlerin 14-17. yüzyıllar arasına tarihlendiğini kaydetti. Resimlerin neden yapıldığına dair araştırmacıların tezleri olduğunu ifade eden Türkmen, yabancı ülkedeki bir kilisede bulunan resimlerden yola çıkan bir araştırmacının, "Seyahate gidilirken sağ salim dönülsün" diyerek yola çıkılan geminin resimlerinin duvara işlediği sonucuna vardığını söyledi. Türkmen, şöyle konuştu: "Alanya bir liman kenti. Burada oturan insanlar limanda gördükleri gemilerin resimlerini çizmiş olabilir. Bazı araştırmacıların öne sürdüğü tez ise yine 'Sağ salim gittim, geldim. Şükür' diye gemiyi caminin iç duvarlarına çizmiş olabilir." İlçe...