28 / 04 / 2024

Manisa'da tarihi yapılar restore ediliyor!

Manisa'da tarihi yapılar restore ediliyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Manisa'da 5 cami, 2 mescit, 2 han, 2 bedesten, bir yazlık sinema ve diğer bazı tarihi yapılardaki çalışmalar, tüm hızıyla sürdürülüyor." dedi.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Manisa'daki tarihi yapılarda restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini bildirdi.Selçuk Özdağ, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin dört yanında olduğu gibi Manisa'da da vakıf eserlerinin kaderlerine terk edilmediğini belirtti.


Bugüne kadar çok sayıda eserin restorasyon çalışmalarının tamamlandığına işaret eden Özdağ, "Manisa'da 5 cami, 2 mescit, 2 han, 2 bedesten, bir yazlık sinema ve diğer bazı tarihi yapılardaki çalışmalar, tüm hızıyla sürdürülüyor. Bu çalışmalardan bazıları, önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanacak" ifadesini kullandı.


Salihli Çarşı Camisi'nde 2014'te başlayan restorasyon çalışmalarının yıl sonunda tamamlanmasının planlandığına dikkati çeken Özdağ, Gölmarmara Şahuban Camisi ve Demirci Hacı Hasan Camisi'ndeki çalışmaların ise 2016'da tamamlanacağını aktardı.


Şehzadeler Ulu Camisi, İlyasbey Mescidi ve Gülgün Hatun Mescidi restorasyon projelerinde Koruma Kurulu onayının beklediğini vurgulayan Özdağ, Gülgün Hatun Hamamı'nın restorasyon karşılığı kiralama protokolü kapsamında restore edildiğini, Akhisar Dombaycıoğlu Hanı ile ilgili projenin de uygulama aşamasında olduğunu bildirdi.


Koruma Kurulunun onayını alan Soma Bedesten ve Şehzadeler Kurşunlu Han'ın restorasyon projelerinin uygulama aşamasına geldiğine de değinen Özdağ, Kula Paşa Camisi ve Soma Damgacı ile ilgili restorasyon ihalesinin, kasım ve aralık ayları içerisinde yapılmasının planlandığını belirtti.


Özdağ, Yunusemre kargir bina ve Akhisar yazlık sinema binası ile ilgili başvuruların Vakıflar Genel Müdürlüğüne iletildiğini ve kısa süre içerisinde sonuçlanmasını beklediklerini de kaydetti.


Radikal


Geri Dön