17 / 05 / 2024

Tarihi Numune Hastanesi

Tarihi Numune Hastanesi

Türkiye'nin en eski sağlık kuruluşlarından biri olan ve Ankara Şehir Hastanesine taşınan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tarihi binası, tıbba hizmet vermeye devam edecek.

Haydarpaşa Numune Hastanesi için asbest iddiası!

Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde yıkım çalışmaları başladı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, yıkım esnasında hasta, hasta yakınları ve hemşirelerin asbest tozlara maruz kaldığını dile getirdi.

Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki 8 katlı binanın yıkımı başladı!

İstanbul Anadolu Yakası'nda yer alan Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki 8 katlı binanın yıkım çalışmaları başladı.

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin dahiliye binası yıkılıyor!

İstanbul Anadolu yakası Kadıköy'de yer alan Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin dahiliye binasında yıkım çalışmaları başladı.

Zonguldak Devlet Hastanesi'nin otopark ihtiyacı TBMM'de!

Zonguldak Devlet Hastanesi'nin otopark ihtiyacı için Zonguldak Kız Meslek Lisesi'nin tarihi binasının yıkılacağına dair iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi restorasyonunun yüzde 70'i tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid’in 129 yıllık hastanesinde 400 işçi, 7 gün 24 saat çalışma yürüterek restorasyonun yüzde 70’ini bitirdi. Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi, koronavirüs algını sürecinde yeniden canlanıyor...

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi 45 gün içinde hizmete açılacak!

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi’nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Hastanedeki çalışmaların 45 gün içinde tamamlanması ve hastanenin hizmete açılması planlanıyor...

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi salgın hastanesi olarak kullanıma açılacak!

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi'nin, 45 gün içerisinde restorasyon çalışmaları tamamlanarak hizmete açılacağı belirtildi.

Lokman Hekim Ankara Hastanesi, Lokman Hekim Üniversitesi'ne kiraya verildi!

Lokman Hekim Ankara Hastanesi'nin gayrimenkulü dâhil tüm sabit kıymetleri, Lokman Hekim Üniversitesine kiralanacak olup, hastanede onay tarihi itibariyle tüm çalışanlar da Lokman Hekim Üniversitesi'ne devredilecek...

Tarihi Numune Hastanesi'nin binası sağlığa hizmet edecek!

Türkiye'nin en eski sağlık kuruluşlarından biri olan ve Ankara Şehir Hastanesine taşınan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tarihi binası, tıbba hizmet vermeye devam edecek.

Ankara Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapatılıyor!

Ankara'daki Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kapatılıyor. Tarihi hastane devletin kendi arazisi ise kiracı olduğu Bilkent Şehir Hastanesi’ne devrediliyor.

Bursa Şehir Hastanesi açılış tarihi 2019! 

Bursa Şehir Hastanesi açılış tarihi 2019 haberimizde yer alıyor. Peki Bursa Şehir Hastanesi ne zaman açılacak, Bursa Şehir Hastanesi nerede? İşte tüm merak edilenler...

Bursa Şehir Hastanesi ne zaman açılacak 2019?

Bursalı vatandaşların merakla beklediği Bursa Şehir Hastanesi ne zaman açılacak 2019? İşte Bursa Şehir Hastanesi açılış tarihi...

Ankara Numune Hastanesi hizmete kapandı!

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bilkent Şehir Hastanesi’ne taşınma sürecinin tamamlanmasından sonra hizmete kapatıldı.

Tarihi Numune Hastanesi Haberi

Tarihi Numune Hastanesi

1800'lü yılların başında "Gureba Hastanesi" ile hizmet vermeye başlayan 1924'te çıkarılan yasa ile "Ankara Numune Hastanesi" adını alan Sağlık Bakanlığı'nın en büyük hizmet ve eğitim hastanesinin, Ankara Şehir Hastanesine taşınmasının ardından tarihi binanın kullanımıyla ilgili detaylar netleşti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ankara İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm, Numune Hastanesinin kullanımı ve Ankara Şehir Hastanesinin işleyişi hakkında konuştu. Avrupa'nın en büyük dünyanın ise tek seferde inşa edilen 3'üncü büyük hastanesi Ankara Şehir Hastanesine 5 hastanenin taşınma işleminin tamamlandığını, gelecek ay içerisinde de Fizik Tedavi Hastanesinin hizmete gireceğini söyledi.

Gülüm, şubat ayı itibariyle hasta kabulüne başlayan Ankara Şehir Hastanesinde ilk 7 ayda 1 milyon 18 bin 840 hastaya poliklinik hizmeti verildiğini, 36 bin 115 ameliyat yapıldığını sözlerine ekledi.

"Taşınan hastanelerin ameliyat sayılarında...