21 / 05 / 2024

Tarihi Okmeydanı Baruthanesi nerede

Tarihi Okmeydanı Baruthanesi nerede

Tarihi Okmeydanı Baruthanesi'nde restorasyon çalışmaları başladı. Ruhsatı Beyoğlu Belediyesi’nde olan yapı kültür tesisi olacak!

Tarihi Okmeydanı Baruthanesi restore ediliyor!

Okmeydanı'daki 440 yıllık tarihi baruthane, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek.

Okmeydanı'nda riskli alan imar planlarına itiraz!

Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Okmeydanı Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı Etkileşim Geçiş Sahasına ilişkin onaylanan imar planına dün itiraz etti.

Tarihi Okmeydanı Baruthanesi kültür tesisi olacak!

Tarihi Okmeydanı Baruthanesi'nde restorasyon çalışmaları başladı. Ruhsatı Beyoğlu Belediyesi’nde olan yapı kültür tesisi olacak!

Okmeydanı tarihi sit alanına yeni plan onaylandı!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, mahkeme tarafından 3 kez iptal edilen Okmeydanı tarihi sit alanı için yeni hazırlanan plan onaylandı.

İstanbul Okmeydanı sit alanına yeni plan!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, mahkemenin 3 kez iptal ettiği Okmeydanı Tarihi Sit Alanı'yla ilgili yeni planı oy çokluğuyla kabul etti. Plana, CHP ret oyu verdi.

1983 yılında Okmeydanı kan ağlıyormuş!

1983 yılında Okmeydanı kan ağlıyormuş. Paha biçilmez abidelerin olduğu Okmeydanı talan edilmiş, siyasilerin oy kaygısı ile gecekondu yapımına göz yumması tarihi meydanın harap olmasına yol açmış.

Okmeydanı planı yeniden onaylandı!

İSTANBUL Büyükşehîr Belediye Meclisi, Okmeydanı'na ilişkin " Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı ve Etkileşim Geçiş Sahası Revizyon 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı " nı onayladı.

Okmeydanı imar planı onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Okmeydanı'na ilişkin "Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı ve Etkileşim Geçiş Sahası Revizyon 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı" oy çokluğuyla kabul edildi.

Okmeydanı imar planları yeniden onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Okmeydanı'na ilişkin "Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı ve Etkileşim Geçiş Sahası Revizyon 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı" oy çokluğuyla kabul edildi.

Okmeydanı'ndaki vatandaşların 50 yıllık tapu hasreti sona eriyor!

İBB Meclisi, Beyoğlu ve Şişli ilçelerini kapsayan Okmeydanı Tarihi Sit Alanı Koruma Planı'nı oy çokluğuyla kabul etti

Okmeydanı Tarihi Sit Alanı Koruma Planı kabul edildi!

Beyoğlu ve Şişli ilçelerini kapsayan ‘Okmeydanı Tarihi Sit Alanı Koruma Planı' kabul edildi. Kararı değerlendiren Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan “50 yıllık hasret bitti” dedi.

Tarihi adliye binası müze mi olacak

Sultanahmet 'teki İstanbul Adliyesi, 1955 'ten bu yana hizmet verdiği binadan, çağlayan 'da inşaatı tamamlanan İstanbul Adliye Sarayı 'na taşınacak. Tarihi bina ya şehir müzesine dönüştürülecek ya da yıkılarak arkeolojik park oluşturulacak

Middle İstanbul Okmeydanı'nda 1 milyon 100 bin TL'ye 4+2!

Middle İstanbul Okmeydanı'nda 216 metrekare 4+2'ler ise 1 milyon 100 bin TL'ye satılıyor. Middleist'ten ev almak isteyenler 450 bin TL 'ye kadar 120 ay faizsiz kredi kullanabiliyor

Tarihi Okmeydanı Baruthanesi nerede Haberi

Tarihi Okmeydanı Baruthanesi nerede

Piyalepaşa’da tarihi hamam olduğu iddia edilen yapının yanındaki gecekonduya tuvalet yapılması için delindiğine yönelik söylentiler sosyal medyada tartışma yarattı. Ruhsatı Beyoğlu Belediyesi’nde olan yapı için belediye “Hamam değil tarihi Okmeydanı Baruthanesi” dedi. Yapının restore edilip kültür tesisi içinde değerlendirilmesine karar verildi.


Birkaç gündür sosyal medyada Kasımpaşa Piyalepaşa’da tarihi bir hamama ait kalıntı olduğu ve zarar gördüğü iddia edilen fotoğraflar tartışılıyor. Vatandaşların iddiasına göre bu tarihi hamamın hemen yanında yer alan gecekonduya tuvalet gerekince duvarda bir bölme açılıp tuvalet yapılıyor. Piyalepaşa Camii’ne ait 500 yıllık hamam kalıntısı olduğu iddia edilen bu yapıya yönelik iddiaları Beyoğlu Belediyesi’ne sorduk. Beyoğlu Belediyesi, “Tarihi hamamın duvarını gecekonduya tuvalet yapmak için deldiler’ iddialarıyla , sosyal medyada yayılan olay gerçeği yansıtmıyor” dedi. Belediye, yapının etrafındaki gecekondularda tahliyelerin...