02 / 05 / 2024

tarihi Rum kilisesi

tarihi Rum kilisesi

Muğla'nın Datça ilçesindeki tarihi Rum kilisesi "Hızırşah Yaşayan Tarih, Kültür, Sergi Evi" olacak. Metruk haldeki kiliseyle ilgili Datça Belediyesi'nin hazırladığı projeye Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) destek verdi.

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

Tarihi Germiyan Kilisesi harabeye döndü! 

Silivri ilçesinde bakımsızlıktan güçlükle ayakta duran tarihi Germiyan Kilisesi harabe hale geldi. Defineciler 185 yıllık kilise ve etrafında altın bulma umuduyla metrelerce derinlikte çukurlar kazdı.

Didim'deki Rum Ortodoks Kilisesi restore edilecek!

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Umut Tuncer yaptığı açıklamada, Didim ilçesindeki Rum Ortodoks Kilisesi'nin restorasyonun yapılarak turizme kazandırmayı planladıklarını belirtti.

Darıca'daki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Rum mimarisine uygun inşa edilen, bazıları yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi 22 ev restore edilecek. 

Tarihi Öşvank Kilisesi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Erzurum'un Uzundere ilçesinde Çamlıyamaç Mahallesi'nde bulunan Tarihi Öşvank Kilisesi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya...

Büyükçekmece'deki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Büyükçekmece ilçesinde yok olma tehdidi bulunan tarihi Rum evleri, çocuk ve kadın sanat evi olarak restore edilecek.

1500 yıllık Tol Kilisesi restore edildi!

Kayseri Talas'taki 1500 yıllık tarihi Tol Kilisesi, restore edildi. Kilise, restorasyonun ardından sanat galerisine dönüştürüldü.

Büyükada Rum Yetimhanesi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

1964 yılında kapısı kilitlenen Büyükada Rum Yetimhanesi'nde özellikle kış aylarında olumsuz hava koşullarının da etkisiyle tahribat artıyor. Çatısında çökmelerin olduğu tarihi yapı, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Mersin'de tarihi Dağpazarı Kilisesi yıkıldı!

Türkiye genelinde etkili olan yağış Mersin'de bulunan tarihi Dağpazarı Kilisesi'nin bir bölümünün yıkılmasına neden oldu...

Kayseri Tarihi Meryem Ana Kilisesi binası kütüphane oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kiçikapı’da bulunan Tarihi Meryem Ana Kilisesi binasını restore ederek 50 bin kitaplık bir kütüphaneye dönüştürdü.

Tarihi Beşaret Kaya Kilisesi yıkılmaya terk edildi!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki Beşaret Kaya Kilisesi, definecilerin talanına uğradı. Yıkılmaya terk edilen tarihi kilisenin restore edilmesi isteniyor.

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oluyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir kütüphanesi’ne çevirilen Tarihi Meryem Ana Kilisesi yarın açılacak.

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oldu!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Kütüphanesi’ne dönüştürülen Kiçikapı’daki Tarihi Meryem Ana Kilisesi'ni bugün itibariyle hizmete açıyor.

tarihi Rum kilisesi Haberi

tarihi Rum kilisesi

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, metruk kilise binasının restorasyonunun yapılacağını ve bahçesinin düzenleneceğini belirterek, "Kültür ve sergi alanı olarak turizme ve kültür hayatına kazandırılacak. Aynı zamanda yerel tarihimize ilişkin kültür ve etnografik değerlerimiz de burada sergilenecek. Mekan her türlü sergi, toplantı gibi kültür faaliyetlerinin düzenlenebileceği yaşayan bir merkeze dönüştürülecek" dedi.


Yeni...