09 / 01 / 2025

tarihi yapıların değerleri

tarihi yapıların değerleri

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aslı Ceylan Öner, tarihi yapıların insanlığın dünyadaki en büyük ayak izlerini oluşturduğunu belirtti.

Çelik yapıların özellikleri neler? Uzmanlar açıkladı! İşte 18 maddede çelik yapıların özellikleri

Çelik yapılar, geleneksel yapılara göre, 7 ile 10 kat daha hafif ve bu oranda deprem kuvvetine de daha az maruz kalmakta. Son zamanlarda depreme dayanıklılığı ile dikkatleri üzerine çeken çelik yapıların özellikleri neler? İnşaat doktoru sosyal medya hesabından açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin depremlere karşı okul yapılarını denetledi! Okul binaları depreme hazır mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kayseri'de okul yapılarının olası depremlere karşı hazırlık durumlarını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Kartal Orhantepe'de riskli yapıların yer aldığı 477 bin metrekarelik alanın plan notu askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Orhantepe Mahallesi içerisinde bulunan 6306 sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapı olduğu tespit edilen yapıların yer aldığı 47,7 Ha’lık Uygulama Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP Plan Notu askıya çıkarıldı.

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

ÇEDBİK Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de gerçekleşecek.

Kayseri Develi'de tarihi yapıların koruma altına alınması TBMM'de!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yer alan tarihi yapıların koruma altına alınması ve restorasyonuna yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıların restorasyonunda hız kesmiyor!

Tarihe tanıklık etmiş yapıları yeniden kente kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 tarihi yapıda restorasyona devam ederken 6'sı için proje çalışmalarını da tamamladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuya ilişkin konuştu.

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları TBMM gündeminde!

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bitlis'te binaların arasında kaybolan tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılıyor!

Bitlis'te Osmanlı döneminden kalan ve zamanla yapılan binaların arasında kaybolan tarihi yapılar, gün yüzüne çıkıyor.

Balıkesir'de tarihi yapılar restore ediliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan tarihi yapıları restore ederek şehre kazandırıyor. Özellikle Marmara, Edremit ve Karesi ilçelerindeki tarihi yapılar restore çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor. 

Bursa İnegöl'de kaçak yapıların yıkımı gündemde!

Bursa İnegöl Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi ikinci oturum toplantısı Pazartesi günü yapıldı. 7 gündem maddesiyle açılan mecliste, kaçak yapıların yıkımında encümen kararı alındı.

Mardin'de tarihi yapılar onarılacak!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, "Yılda milyonlarca turist ağırlayan bir şehrimiz var. Şehrimizde bulunan tarihi yapıların bakım, onarım ve restorasyonu bizim için büyük önem arz ediyor" dedi.

tarihi yapıların değerleri Haberi

tarihi yapıların değerleri

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aslı Ceylan Öner, tarihi yapıların insanlığın dünyadaki en büyük ayak izlerini oluşturduğunu belirtti.


Tarihi yapıların onarımı kültür çekim gücü oluşturuyor ve kent ekonomisini besliyor. Kültürel mirasın yeniden kazandırılması çalışmaları kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, İzmir'de 2016 yılında 22 tarihi yapıya destek sağlandı. Ödemiş, Konak, Foça, Bergama, Bayraklı, Tire'de 9 yapı için 460 milyon lira uygulama yardımı ödenmesi öngörülürken, 13 yapının da yüzde 60'ı için 247 milyon 201 bin liralık proje yardımı yapıldı. 


Yapıların kente kazandırılmasını değerlendiren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aslı Ceylan Öner, tarihi yapıların insanlığın dünyadaki en büyük ayak izlerini oluşturduğunu belirtti. 


Kolektif...