07 / 01 / 2025

tarihi yarımada imar planları

tarihi yarımada imar planları

2016 itibariyle nüfusu 419 bin olan İstanbul’da, bu hızla gidilirse 40 sene sonra ikamet eden insan kalmayacak. Peki, bu insansızlaştırma politikası nasıl uygulanıyor?

Fatih Belediyesi'nden tarihi yarımada imar planı açıklaması!

Fatih Belediyesi, tarihi yarımadada 2. ve 3. derece tarihi eserlerin olduğu alanın imara açılacağı, tarihi yarımadanın ranta açıldığı şeklinde yapılan haberlere ilişkin açıklama yaptı...

Balyanlar'ın eseri 130 yıllık tarihi konak satılıyor! Fiyatını görenler inanamadı!

Beşiktaş Abbasağa Salnameci Sokak’ta, 4 Katlı, Panoramik Boğaz ve tarihi yarımada manzaralı, Balyanlar’ın eseri olan ve 1895’e tarihlenen kagir konak satılıyor. 

TOKİ'den aylık 4 bin 368 TL taksitle konut için son başvuru tarihi yarın! Bu fırsatı sakın kaçırmayın!

TOKİ'den aylık 4 bin 368 TL taksitle konut için son başvuru tarihi yarın... Bu fırsatı sakın kaçırmayın...İşte proje ile ilgili açıklanan o detaylar...

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

İstanbul depremi için korkutan rapor: Sadece tarihi yarımadada 17 bin 976 yapı... Rakamlar peş peşe açıklandı! 

Beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili senaryolar ve açıklamalar peş peşe gelirken, İBB de konu ile ilgili harekete geçti. İstanbul depremi için korkutan rapor: Sadece tarihi yarımadada 17 bin 976 yapı... Rakamlar peş peşe açıklandı!

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi için son başvuru tarihi yarın! TOKİ'den konut almak isteyen Ankaralılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kuzey Ankara Kent Girişi Konutları için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi. İşte TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi detayları...

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

Bulgur Palas Yenileme Projesi için dikkat çeken Sulukule uyarısı!

Tarihi Yarımada sınırları içindeki Bulgur Palas ve çevresini kapsayan 9.5 dönümlük yenileme alanının imar planı oy çokluğu ile onaylandı.

ŞPO Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğini mahkemeye taşıdı!

Tarihi Yarımada içinde 10 bin riskli binanın yıkılarak depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesine imkan sunan plan notu değişikliği, Fatih Belediyesi, İBB ve Koruma Kurulu'ndan geçti. Fakat Şehir Planlamacıları Odası değişikliğin itirazda bulunmadan mahkemeye taşındığını ileri sürdü. 

Tarihi Yarımada'da yeni imar planı değişikliğine onay!

Tarihi Yarımada'ya yeni bir park kazandıracak imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi tarafından kabul edildi.

Tarihi yarımada otelleri birleşti!

İstanbul'un tarihi yarımadasında bulunan oteller tek çatı altında birleşip Old City Otelciler Platformu'nu kurdu. Old City Otelciler Platformu ile tarihi yarımadadaki oteller parçalı yapıdan kurtulacak.

Yarımada Medikal Ürünleri İnşaat ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Sultanahmet şubesi açıldı!

Yarımada Medikal Ürünleri İnşaat ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Sultanahmet şubesi Fatih'te 20 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Küden tarafından açıldı.

En değerli 4 ada ve 1 yarımada satışa çıktı!

Türkiye'de  toplam değeri 457 milyon lira olan 5 ada ve yarımada internetten satışa çıkarıldı. Adaların büyüklükleri 27 bin metrekare ile 316 bin metrekare arasında değişiyor.

Tarihi Yarımada'ya millet bahçesi müjdesi!

AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Mehmet Ergün Turan, "Tarihi Yarımada olarak bilinen Yedikule'den Topkapı'ya kadar olan Suriçi'ni millet bahçesine çevireceğiz. Projede Fatih'in tarihi dokusuna uygun hareket edeceğiz." diye konuştu.

tarihi yarımada imar planları Haberi

tarihi yarımada imar planları

Fatih’in emaneti İstanbul, 40 sene içerisinde bir açık hava müzesine dönüşebilir. Eski İstanbul diye bilinen Suriçi’nin nüfusu resmi kayıtlara göre her sene 2 bin 500 kişi azalıyor. 2016 itibariyle nüfusu 419 bin olan İstanbul’da, bu hızla gidilirse 40 sene sonra ikamet eden insan kalmayacak. Peki, bu insansızlaştırma politikası nasıl uygulanıyor?


İMAR PLANLARI DEĞİŞİRSE...


Tarihi yarımadada imar planlarının değiştirileceği konusunda birçok iddia ortaya atılıyor. Konu hakkında gazetemize bilgi veren eski bir belediye yöneticisi, Fatih Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen bir imar dosyasında, 99 adet tarihi eserin imar değişikliğinin istendiğini ve 8 eser hakkındaki değişikliğin Koruma Kurulu tarafından iptal edildiğini belirtti. Eğer onay bekleyen 91 eser üzerinde bir imar değişikliği yapılırsa, gelecekte eserlerin ihyası için bir hak iddia edilemeyecek.



Süleymaniye ve Sultanahmet Camii çevresinde...