02 / 05 / 2024

tarihi yozgat klisesi

tarihi yozgat klisesi

Yozgat'ta bir imam, 13 yıldır eşinin de desteğiyle, cami lojmanının avlusunda bulunan Ermeni kilisesinin bakımını ve temizliğini yapıyor.

Yozgat Doğankent’e toplu konut müjdesi!

TOKİ tarafından Yozgat'ın Sorgun İlçesi’nin Doğankent Beldesi’nde yapılması planlanan konutların ihale tarihi belli oldu. 

TOKİ Yozgat Medrese başvuruları 21 Ekim'de başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat Medrese projesinde yer alan konutlar 21 Ekim tarihi itibariyle satışa çıkıyor.

TOKİ Yozgat Medrese başvuru tarihleri 2019!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat Medrese 2019 projesinde toplam 10 adet konut bulunuyor. Proje için son başvuru tarihi 30 Eylül 2019 olarak belirlendi.

Yozgat Medrese TOKİ başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat Medrese projesi için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Yozgat Medrese son başvuru tarihi bugün!

2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon konutlara yer verilen Yozgat Medrese TOKİ başvuruları bugün sona eriyor.

Yozgat'taki 20 tarihi konak kamulaştırıldı!

Yozgat Belediyesi tarafından 20 eski ev ve konak kamulaştırıldı. Tarihi konakların aslına uygun bir şekilde restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Bekir Bozdağ’dan Yozgat'taki yıkım projelerine destek!

Yozgat Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın yürüttüğü yıkım projelerine destek verdiğini açıkladı. Bozdağ, çalışmalarla tarihi güzelliklerin ortaya çıkarılacağını söyledi.

TOKİ Yozgat Akdağmadeni son başvuru tarihi!

TOKİ Yozgat Akdağmadeni projesinde daire fiyatları 104 bin 75 TL ile 129 bin 148 TL arasında değişiyor. Proje için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Yozgat'ın tarihi konağı restore edilmeyi bekliyor!

Yozgat'ın Lök Köyünde bulunan 2 asırlık tarihi konak ve hamam, gelecek nesillere aktarılmak için restore edilmeyi bekliyor.

Yozgat Tol Çarşı bölgesinde restorasyon inşaatında sona gelindi!

Yozgat Belediyesi tarafından hazırlanan tarihi çarşı restorasyon projesi kapsamında Tol Çarşı bölgesinde başlatılan restorasyon inşaatında sona gelindi.

TOKİ Yozgat Aydıncık başvuru tarihi 2017!

TOKİ Yozgat Aydıncık projesinde yer alan 86 adet konut için başvurular bugün başlıyor, projede 2 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

TOKİ Yozgat Boğazlıyan son başvuru tarihi!

TOKİ Yozgat Boğazlıyan projesinde toplamda 135 adet daire bulunuyor. Projedeki konutların son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Yozgat Saraykent son teslim tarihi!

TOKİ'nin Yozgat Saraykent'te hayata geçirdiği projedeki konutlar için son teslim tarihi bugün olarak belirlendi.

tarihi yozgat klisesi Haberi

tarihi yozgat klisesi

1960 yılına kadar Terzili Mahallesi'nde yaşayan ancak daha sonra farklı ülkelere göç eden Ermeniler, yılın belli dönemlerinde eski mahallelerine gelerek tarihi kiliselerinde ibadetlerini yerine getiriyorlar.


Mahalledeki caminin lojmanının avlusunda bulunan ve yaklaşık 2 bin yıllık tarihe sahip olduğu tahmin edilen kilise, caminin imamı Metin Halıcı'nın gayretleriyle misafirlerini bekliyor.


Arjantin, ABD ve farklı ülkelerin yanı sıra Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen Ermeniler, imam Halıcı'nın temizlediği kilisede rahatça ibadet yapıyor.


Yaklaşık 13 yıldır Terzili Mahallesi camisinin imamlığını yapan Halıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camideki görevinden arta kalan zamanlarında haftanın belli günlerinde kiliseyi temizlediğini ve gerekli bakımlarını yaptığını söyledi.


İlk atandığında lojmanın avlusunda kilisenin olmasına çok şaşırdığını ifade eden Halıcı, daha sonra köyde Ermenilere ait bir ibadethane olduğunu öğrenince elinden gelen hassasiyeti gösterdiğini dile getirdi.


Eşi ve çocuklarının...