18 / 05 / 2024

Tarikat Eşyaları Müzesi

Tarikat Eşyaları Müzesi

Sultan Abdülhamid tarafından Yıldız'da yaptırılan Ertuğrul Cami, 1973 yılında restorasyonu tamamlandıktan sonra Tarikat Eşyası Müzesi olarak hizmet açılacakmış. Müzede sarıktan tesbihe kadar çeşitli tarikat elbiseleri sergilenecekmiş.

BİM'de bu cuma halı yıkama makinesinden, mutfak eşyalarına kadar birçok üründe indirim var!

BİM 5 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Kataloğu'nu yayımladı. BİM'de bu hafta; halı yıkama makinesinden, küçük ev aletlerine, beyaz eşyalardan, teknolojik ürünlere, kozmetik malzemelerden, mutfak eşyalarına kadar birçok kategoride ürün indirimli fiyatları ile raflarda yerini alıyor.

Beyaz eşyalarınızı BİM'den alın! Keysmart markalı ürünlerde muhteşem fırsat! İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi...

Türkiye'nin en büyük marketler zincirinden biri olan BİM, Keysmart markalı ürünleri satışa çıkardı. Sakın kaçırmayın! Peki, BİM'de keysmart markalı beyaz eşyalar kaç TL? İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi...

Mcs Özger İnşaat Mühendislik Ve Mutfak Eşyaları İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Şirketi kuruldu!

Mcs Özger İnşaat Mühendislik Ve Mutfak Eşyaları İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Şirketi  Esenyurt  150 bin  TL sermaye bedeli ile Muhammed Özger  Ve Recep Özger tarafından kuruldu.

Ankara Keçiören’e iki adet Milli Mücadele Müzesi inşa edilecek!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada, Keçiören'e Milli Mücadele'ye ilişkin 2 müze birden inşa edeceklerini müjdeledi.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Adnan Menderes'in şahsi eşyalarının yer alacağı Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ve rekreasyon alanının inşaatında sona gelindi.

AVM'ler kaybolan veya çalınan eşyalarımızdan sorumlu mu?

AVM'ler kaybolan veya çalınan eşyalarımızdan sorumlu mu? Avukat Emre Avşar herkesin merak ettiği bu sorunun yanıtını verdi. İşte detaylar...

Saadet Partisi'nden 'Kariye Müzesi cami olarak ibadete açılsın' açıklaması!

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı üyesi bir grup, Kariye Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için çağrı yaptı. Fatih İlçe Başkanı Serenli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulundan milletin gönlünü ferahlatacak bir adım beklediklerini söyledi...

Kağıthane'de çöken binada ziynet eşyaları kalan vatandaşlar bekliyor!

Çöken binada ziynet eşyaları ve parası kalan vatandaşların bekleyişi sürüyor. Yıkılan evde yaşayan Emine Dulkadir, "Altınlarım ve hac param evde kaldı" dedi...

Alevi dernekleri, Ankara'da Madımak Müzesi kuracak!

Sivas'ta 25 sene önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için yürütülen mücadele Başkent'e taşındı. Alevi dernekleri, Ankara’da Madımak Müzesi kuracak.

75 milyon liralık Troya Müzesi yarın açılacak!

Çanakkale'de 5 bin yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde yaklaşık 75 milyon liraya mal olan Troya Müzesi'nin resmi açılışı yarın gerçekleşecek. 

Yenikapı Müzesi geliyor!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, göreve geldiğinde, Marmaray kazılarında çıkan eşsiz eserlerin sergileneceği Yenikapı Müzesi projesini hayata geçirmeyi hedefliyor...

Edirne Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak!

Edirne'de yapımı devam eden Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak...

Studio Vertebra’dan Diyarbakır'a Keşif Merkezi ve İslam Bilim Müzesi!

Diyarbakır Keşif Merkezi ve İslam Bilim Müzesi, eğitim birimlerine yakın konumuyla şehrin ilgi merkezi olmasına olanak tanıyor. 

Tarikat Eşyaları Müzesi Haberi

Tarikat Eşyaları Müzesi



TARİKAT EŞYASI MÜZESİ AÇILIYOR


1970'den beri onarılan Ertuğrul Cami'ne müze olması için 1,5 milyon lira harcandı.


GÜNGÖR GÖNÜLTAŞ


  DİNİ mimarimizin ayakta kalmış ahşap örneklerinden biri olan Yıldız'daki Ertuğrul Cami Cumhuriyetimizin 50. yıldönümünde <<Tarikat Eşyası Müzesi>> olarak hizmete açılacaktır.

  İkinci Sultan Abdülhamit tarafından Saray Şeyhi Zafir Efendi adına yaptırılan bu büyük sanat eserinin çevresinde tekke, türbe ve bir de kitaplığı bulunmaktadır.

  Ertuğrul Cami uzun yıllar kendi kaderine terk edilmiş bakımsızlık ve ilgisizlikten harap olmuştur. Ön kısmı bir süre okul olarak kullanılmış daha sonra bir süre ibadete açık tutulmuş ve sonra iyice harap olduğundan kapatılmıştır.

  Vakıflar Başmüdürlüğü bu değerli ahşap...