05 / 05 / 2024

Tarım arazilerinde madencilik faaliyeti olur mu

Tarım arazilerinde madencilik faaliyeti olur mu

Tarım arazilerinde madencilik faaliyederi yapılabilmesi için 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca "kamu yaran" karan alınması gerekecek...

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

Sel felaketi tarımda hesapları değiştirdi! Çiftçilerin kredileri ve fındık alım fiyatı ne olacak? Bakan tek tek açıkladı

Batı Karadeniz'deki aşırı yağışlar tarım arazilerinde büyük bir hasar yaratırken, Bakan Yumaklı, çiftçilerin Tarım Kredi ve Ziraat Bankası kredileri ile ilgili açıklama yaptı. Bölgede fındık alım fiyatlarının ne olacağı da merak konusu. İşte ayrıntılar...

Tarım arazilerinde kiralar arttı! Tezgahlara yeni zamlar kapıda!

Son 1 senede konut ve arsalarda yaşanan fahiş fiyat yükselişleri tarım arazilerini de etkiledi. İşte ayrıntılar...

İsaoğlu Madencilik İnşaat Tarım Turizm Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İsaoğlu Madencilik İnşaat Tarım Turizm Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa’da  2 milyon TL sermaye bedeli  ile Ali Aslan tarafından kuruldu.

Tarım arazilerinde yapılaşma artıyor! 

Koronavirüs salgını döneminde yatırımcıların tarım arazilerine olan ilgisi arttı. Yatırımcılar bu alan prefabrik evler inşa etmeye başladı. 

Tekkar Turizm Tarım Ürünleri İnşaat Nakliyat Madencilik Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Tekkar Turizm Tarım Ürünleri İnşaat Nakliyat Madencilik Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakil işlemi gerçekleştirildi. Yenievim Tekkar Turizm Tarım Ürünleri İnşaat Nakliyat Madencilik Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Fatih'te yapıldı.

Nc Marin Denizcilik Yat Liman Turizm İnş.Enerji Lojistik Tarım Madencilik Dış Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Nc Marin Denizcilik Yat Liman Turizm İnş.Enerji Lojistik Tarım Madencilik Dış Tic.Ltd.Şti. bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cengiz Özden ve Nurdan Aydın Polatcı ortaklığında kuruldu.

Tarım arazileri için uyarı! Yapılaşma yayılıyor!

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel, salgın ve deprem gibi nedenlerle tarla ve arazilerde son dönemde yapılaşmanın arttığını belirterek, "Tarım arazilerinde kaçak, izinsiz ve imarsız bir yapılaşma tehlikesi başlamış ve yayılmaktadır. Bu konuda çok acil harekete geçilmelidir" diye konuştu

Tarım arazisinde kaçak yapı yapanlara ağır yaptırımlar geliyor!

Tarım arazilerine ilişkin teklif komisyondan geçti. Bu kapsamda tarım arazilerinde kaçak yapı yapanlar her metrekare için 10 TL ceza ödeyecek.

Bekir Pakdemirli: Hazine tarım arazilerinde kira ödemelerini 6 ay erteledik!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "Hazineye ait tarım arazilerini kiralayan çiftçilerimize, zor günlerde finansal destek sağlamak amacıyla, nisan, mayıs ve haziran ayı kira ödemelerini 6 ay süreyle erteledik." dedi.

Çorum'da tarım arazilerinde yapılan izinsiz inşaatlar yıkılacak! 

Çorum'daki köy içleri ile tarım arazileri üzerinde bulunan izinsiz inşaatlar için yıkım kararı alındı. İl Özel İdaresi yıkımlara ilişkin hukuki süreçlerin devam ettiğini açıkladı..

Kırşehir'deki tarım arazilerinde toplulaştırma planı TBMM'de!

Kırşehir ili Kaman ilçesi Hamit köyünde bulunan tarım arazilerinde toplulaştırma yapılıp yapılmayacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Medes İnşaat Turizm Tarım Madencilik Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Medes İnşaat Turizm Tarım Madencilik Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Lütfi Akkuş tarafından kuruldu.

Tarım arazilerinde madencilik faaliyeti olur mu Haberi

Tarım arazilerinde madencilik faaliyeti olur mu


Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, Madencilik Faaliyetleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre, Bakanlığın, il tarım müdürlüğüne mera tahsis amacının değiştirilmesi talebinde bulunabilmesi için maden ruhsat sahibinin Bakanlığa müracaatı gerekecek. Bakanlık, söz konusu müracaan, müracaat tarihinden itibaren en geç 1 ay içinde sonuçlandıracak. 

İmar planı bulunmayan alanlarda yapılan veya yapılacak olan madencilik faaliyetleri ile bu faaliyetlere bağlı geçici tesisler ve bunların müştemilatı için imar planı yapılmayacak. 

İşletme ruhsatlan ve ruhsat sahası mücavirindeki geçici tesisler, Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilecek ve çevre düzeni planlan, veri tabanına işlenecek. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, tarım arazilerinde madencilik faaliyeti için kendisine kamu yararı kararı için yapılan müracaattı, en geç 2 ay içinde...