07 / 05 / 2024

tarım arazilerine konut inşa edilmesi yasal mı

tarım arazilerine konut inşa edilmesi yasal mı

Toplu Konut İdaresi Başkanı ( TOKİ ) Mehmet Ergün TuranTuran, yaşam alanları inşa edilirken, ‘haram sınırları’ dediği orman, tarım arazileri ile su havzalarına girilmemesini istedi.

Antalya'da 106 dönümlük tarım alanına konut inşa edileceği iddia edildi! 

Antalya’nın Alanya ilçesi Kargıcak-Karagedik mevkisinde yer alan 106 dönümlük tarım alanının konut alanına çevrilmek üzere yapılaşmaya açılacağı kaydedildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

Tarım arazilerinde kiralar arttı! Tezgahlara yeni zamlar kapıda!

Son 1 senede konut ve arsalarda yaşanan fahiş fiyat yükselişleri tarım arazilerini de etkiledi. İşte ayrıntılar...

Son 5 yıldaki ipotekli tarım arazisi sayısı mecliste!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, ülke genelinde son beş yıldaki ipotekli tarım arazilerine ilişkin soru önergesi verdi. 

Tarım arazileri prim yapacak ama...

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Tarım arazileri prim yapacak ama..." başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Aydın-Denizli Otoyolu'nun tarım arazilerine etkisi mecliste!

Aydın-Denizli Otoyolu Buharkent bağlantı yolunun tarım arazilerine etkileri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarım arazilerinde yapılaşma artıyor! 

Koronavirüs salgını döneminde yatırımcıların tarım arazilerine olan ilgisi arttı. Yatırımcılar bu alan prefabrik evler inşa etmeye başladı. 

Tekirdağ Ergene'de tarım arazilerine sanayi alanı yapılmasına tepki!

Tekirdağ Ergene'de yapılmak istenen PAKOP plastik sanayi alanı için düzenlenen halkı bilgilendirme toplantısı, tepkiler üzerine yapılmadı. 'Tarım yapılamaz' raporu verilen arazide tarım yapıldığına dair fotoğraflarla toplantıya katılanlar, açıklamalarda bulundu.

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazileri iyileştirilecek!

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazilerine ve tahrip olan alanların iyileştirilmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Bayındır'da tarım arazilerine maden ocağı yapılacağı iddiası TBMM'de!

İzmir'in Bayındır ilçesinde tarım arazilerine kum-çakıl ocağı ve maden sahası yapılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Silivri'de devlet arazilerine kaçak villa mı inşa edildi?

Koronavirüs salgını boyunca bazı vatandaşların  imar olmayan hazine, orman ve tarım arazilerine kaçak villalar inşa ettiği öğrenildi.

tarım arazilerine konut inşa edilmesi yasal mı Haberi

tarım arazilerine konut inşa edilmesi yasal mı

Toplu konut ve kentsel dönüşüm uygulamalarına öncülük etmekle görevli Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan’dan 2 büyük uyarı geldi. İstanbul’da orman, tarım, kamu arazileri ile su havzalarına girilmemesini isteyen Ergün, deprem felaketine karşı yürütülen kentsel dönüşümü zenginleşme aracı olarak görenlere de akıllarını başlarına alma çağrısı yaptı.

Arsalar kısıtlı 

Arsa üretirken hakkaniyete bağlı kaldıklarını belirten Ergün, dev yaşam alanları inşa edilebilecek arsa stoğunun kısıtlı olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Artık İstanbul için arazi konusu kolay bir hadise değildir. Şöyle söyleyeyim Tekirdağ sınırından Gebze sınırına kadar ben ve arkadaşlarım neredeyse nokta nokta tüm arsaları, kamu parsellerini, nerenin tarım arazisi olduğunu, nerenin orman arazisi olduğunu, nerenin havza olduğunu biliyoruz. Çünkü bunlar şehrin tabir yerindeyse ‘haram sınırları’dır. Bunlara girmememiz, dikkat etmemiz gerekir.” 

‘Depremden nasıl...