28 / 04 / 2024

tarım arazisine inşaat yapılır mı

tarım arazisine inşaat yapılır mı

2011'de 348 bin 124 hektar tarım arazisi konut, sanayi ve madencilik için heba edildi. 2004-2013 yıllarında 27.8 milyon dekar tarım arazisi yok oldu.

İnşaat mühendislerinden maaş isyanı!

İnşaat sektöründeki zam tartışmaları hız kesmeden devam ederken, inşaat mühendislerinden de maaş isyanı geldi. Sosyal medyadan bir paylaşım yapan inşaat mühendisleri "Sokak arası bakkal yada kahve dükkanı işletesim var." ifadelerini kullandı. 

1954 yılında Levent Mahallesi 3. kısım evleri için inşaat çalışmaları başlamış!

1954 yılında Türkiye Emlak Kredi Bankası tarafından yapılan duyuruda Levent Mahallesi 3. kısım evlerinin inşaat çalışmalarının başladığı belirtilmiş.

Mersin'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, yapımı devam eden inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslim edilmesi amaçlanıyor. İşte haberin detayları...

M. Çetin İnşaat, deprem sonrası toplu konut yapıyor

Güneydoğu Anadolu’daki kamu yatırımlarında rol oynayan müteahhitlik firmalarından M. Çetin İnşaat, deprem afetinden sonra Şanlıurfa’daki yükselen yeni konut ihtiyacına yanıt vermek üzere toplu konut projelerine yöneldi. Firma, ilk etapta Maşuk’ta 180 daire ve 30 dükkan inşa edeceğini bildirdi.

Müteahhitlerden inşaat sektörü için karbon emisyonu uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren,  8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'ne ve müteahhitlik sektöründeki çalışmalara dair değerlendirmede bulundu.  Eren, binalar ve inşaat-yapım süreçlerinin küresel karbon emisyonunun yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

Öz Gümüş Hafriyat İnşaat Nakliyat Tarım Hayvancılık Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Gümüş Hafriyat İnşaat Nakliyat Tarım Hayvancılık Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Gümüş tarafından kuruldu.

Şüsesa Turizm Tarım Enerji İnşaat Makine Limited Şirketi kuruldu!

Şüsesa Turizm Tarım Enerji İnşaat Makine Limited Şirketi Kadıköy'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Erkan Akkaş tarafından kuruldu.

Doer Mühendislik İnşaat Hayvancılık Gıda Tarım Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Doer Mühendislik İnşaat Hayvancılık Gıda Tarım Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Fatih’te 34 milyon TL sermaye bedeli ile Doğan Ergani tarafından kuruldu.

Saraçoğlu Emlak Tarım Otomotiv İnşaat Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saraçoğlu Emlak Tarım Otomotiv İnşaat Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 2 milyon TL sermaye bedeli ile Muhyeddin Sadık Saraçoğlu tarafından kuruldu.

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Aslangil Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Otomotiv Tarım Ticari Ve Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Aslangil Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Otomotiv Tarım Ticari Ve Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Aslangil Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Otomotiv Tarım Ticari Ve Sanayi Limited Şirketi'nin merkezi Kadıköy'de yapıldı.

Ekmekçioğlu Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekmekçioğlu Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de Dinçer Yorgun ve Tarık Ekmekçi ortaklığında kuruldu.

Avro Bölgesi'nde Kasım'da inşaat üretimi düştü mü?

Avrupa Birliği ve Avro Bölgesi'nin Kasım 2021'de mevsimsellikten arınmış inşaat üretimi verileri yayımlandı. 19 üyeli Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Kasım ayında, Ekim ayına göre yüzde 0,2 azaldı. İnşaat üretimi, 2020 yılının Kasım ayına göre ise yüzde 0,5 artış gösterdi.

tarım arazisine inşaat yapılır mı Haberi

tarım arazisine inşaat yapılır mı

Merkez Bankası'nın son tahminlerine göre, Türkiye yılın ikinci yarısını yüzde 6.8'lik gıda enflasyonu ile kapatmaya hazırlanıyor. Son 2 yıldır olumsuz seyreden iklim koşulları ve çıkarılan yasalara rağmen organize tarımın devreye girememesi, enflasyonu da yükseltirken, Türkiye, her yıl kaybettiği tarım toprakları ile ürün ve üretim kaybı da düşünüldüğünde 10 milyar TL'lik ekonomik kayıp veriyor. Sadece 2011 verilerine göre gıda fiyatları ile mücadele etmeye çalışan Türkiye, 348 bin 124 hektar tarım toprağım konut, sanayi ve madencilik faaliyetleri için feda etti. 


KİŞİ BASINA KAYIP 130 TL 

Artan nüfus ile birlikte dünyada da hızlanan toprak kayıplarının kişi başı maliyeti 130 TL'ye mal olurken, İngiltere, Çin, ABD gibi ülkeler, Afrika ve Uzakdoğu'da toprak kapma savaşlarım başlattı. Aslında toprak kayıpları, 7 milyarlık nüfusu ile şehirleşme ihtiyacı artan...