20 / 05 / 2024

Tarım-ÜFE

Tarım-ÜFE

Aylık bazda yüzde 12,51 artan tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE), yıllık olarak yüzde 36,39’a çıktı. Üretici fiyat endeksi, tarihinin rekor seviyesine ulaşmış oldu.

Tarım ÜFE, bu ay yıllık yüzde 62,48 yükseldi!

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) Temmuz 2023'te bir önceki aya göre yüzde 8,03, geçtiğimiz senenin aynı ayına kıyasla yüzde 62,48 yükseldi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar...

Tarım ÜFE Haziran ayında aylık yüzde 4,04, yıllık yüzde 57,93 yükseldi!

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4,04, geçtiğimiz senenin aynı ayına göre de yüzde 57,93 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Tarım ÜFE Mayıs'ta arttı: Aylık artış yüzde 2.14, yıllık artış yüzde 50.79 oldu!

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,14, geçtiğimiz senenin aynı ayı ile karşılaştırıldığında da yüzde 50,79 yükseliş kaydetti. İşte merakla beklenen o rakamlar...

Tarım ÜFE Nisan ayında aylık bazda yüzde 2,32 azalırken yıllık yüzde 71,52 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,32 gerilerken geçen senenin aynı ayına kıyasla yüzde 71,52 arttı.

Tarımda büyük alarm. TÜİK açıkladı krize geri sayım başladı

Türkiye İstatistik Kurumu, Nisan ayı Tarımda Üretici Fiyat Endeksini açıkladı. TÜİK’in verilerine göre Tarım ÜFE geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 118,5 artış gösterdi. Tarımda girdi maliyetlerinin artması çiftçileri zor duruma sokarken milyonlarca hektar tarım arazisi ise boş kaldı.

Tarım ÜFE 2019 ağustosta yükselişe geçti!

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi, 2019 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19.69 artış meydana geldi.

Türkiye Sudan'dan 99 yıllığına tarım arazisi kiraladı!

Batılı ülkelerin Afrika' da arazi kiralama yarışına Türkiye de katıldı. Türkiye tarihinde ilk defa devlet ve özel sektör işbirliğiyle Sudan'dan 99 yıllığına tarım arazisi kiraladı...

Tarım arazilerinin toplulaştırılması, bu hafta Meclis gündemine geliyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ve HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ı ziyaret ederek, tasarının yasalaştırılması için destek vermelerini istedi.

Heka Danışmanlık İnşaat Taahhüt Turizm Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Heka Danışmanlık İnşaat Taahhüt Turizm Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hasan Kaya, Hüseyin Kaya tarafından 24 Nisan 2014 tarihinde Beylikdüzü Küçük Çarşı 'da kuruldu.

İş Bankası 14 şubede tarım bankacılığı için özel servis kurdu!

Türkiye İş Bankası, tarım bankacılığı faaliyetleri için organizasyon yapısında yeniliğe giderek, 14 şubede yeni yapılanma başlattı. Tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu şubelerde kurulan servisleri ile sadece tarım müşterilerine hizmet verilecek...

Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, "Türkiye, tarımda dünyada 11'ncilikten 7'nciliğe geldi, Avrupa' da İtalya'yı, Fransa'yı solladık ve Avrupa'da birinci konuma geldik" dedi...

Ağrı Murat Nehri taşınca tarım arazileri sular altında kaldı!

Nehir taşınca tarım arazileri sular altında kaldı. Murat Nehri'nin su seviyesi yükselince Ağrı' nın Diyadin ve Taşlıçay ilçeleri ile kent merkezindeki tarım arazileri zarar gördü.

2b tarım arazisi nedir?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere deniyor. Peki 2b tarım arazisi nedir?

Tarım-ÜFE Haberi

Tarım-ÜFE

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım-ÜFE) Aralık 2021 verilerini paylaşan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aralık aylık bazda 12,51 yükseldiğini, yıllık olarak da yüzde 36,39 arttığını duyurdu.

Böylece endeks, 2011 yılından beri rekor seviyeye ulaştı. Tarımda üretici enflasyonu 11 senenin zirvesine ulaştı.

Endekste, 12 aylık ortalamalara göre yüzde 23,73, bir önceki senenin aralık ayına nazaran yüzde 36,39 artış yaşandı.

Sektörlerde bir önceki aya nazaran balık ve diğer balıkçılık ürünlerinde yüzde 6,95, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 5,49, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 12,91 artış yaşandı.

Ana gruplarda bir önceki aya nazaran çok senelik bitkisel ürünlerde yüzde 11,71, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 10,60, tek senelik bitkisel ürünlerde yüzde 15,00 artış yaşandı.

Yıllık artışın yüksek olduğu alt gruplar ise yüzde...