30 / 04 / 2024

Tarımda üretici enflasyonu rekor seviyeye ulaştı

Tarımda üretici enflasyonu rekor seviyeye ulaştı

Aylık bazda yüzde 12,51 artan tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE), yıllık olarak yüzde 36,39’a çıktı. Üretici fiyat endeksi, tarihinin rekor seviyesine ulaşmış oldu.



Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım-ÜFE) Aralık 2021 verilerini paylaşan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aralık aylık bazda 12,51 yükseldiğini, yıllık olarak da yüzde 36,39 arttığını duyurdu.

Böylece endeks, 2011 yılından beri rekor seviyeye ulaştı. Tarımda üretici enflasyonu 11 senenin zirvesine ulaştı.

Endekste, 12 aylık ortalamalara göre yüzde 23,73, bir önceki senenin aralık ayına nazaran yüzde 36,39 artış yaşandı.

Tarımda üretici enflasyonu rekor seviyeye ulaştı

Sektörlerde bir önceki aya nazaran balık ve diğer balıkçılık ürünlerinde yüzde 6,95, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 5,49, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 12,91 artış yaşandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön