21 / 05 / 2024

Tarımda üretici enflasyonu rekor seviyeye ulaştı

Tarımda üretici enflasyonu rekor seviyeye ulaştı

Aylık bazda yüzde 12,51 artan tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE), yıllık olarak yüzde 36,39’a çıktı. Üretici fiyat endeksi, tarihinin rekor seviyesine ulaşmış oldu.



Aylık artışın yüksek olduğu alt gruplar ise yüzde 17,77 ile tahıllar (pirinç hariç), yağlı tohumlar ve baklagiller ve yüzde 26,44 ile turunçgiller oldu.

Buna karşın, bir önceki aya nazaran artışın düşük olduğu alt gruplar yüzde 2,44 ile keçi ve koyun, canlı; bunların işlenmemiş yapağı ve sütleri ve yüzde 4,20 ile sert kabuklu meyveler ile diğer ağaç ve çalı meyveleri oldu. Bir önceki aya nazaran azalan tek alt grup da yüzde 10,45 ile subtropikal ve tropikal meyveler oldu.

Tarımda üretici enflasyonu rekor seviyeye ulaştı

Aralık 2021 yılında endekste kapsanan 86 maddeden, 20 maddenin ortalama fiyatında azalış görülürken, 5 maddenin ortalama fiyatında değişim gerçekleşmedi. 61 maddenin ortalama fiyatında da artış yaşandı.

Goldman Sachs'tan Türkiye için korkutan enflasyon tahmini: Yüzde 60'ın üzerinde kalacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön