18 / 05 / 2024

tarlanın yola cephesi yoksa ne yapılır

tarlanın yola cephesi yoksa ne yapılır

İmar alabilmek için tüm arsa,tarla gibi yerlerinin yola cephesi olması gerekiyor.Bazı tarlaların,arsaların yola cephesi bulunmamaktadır.İşte yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

Son dakika: 1 litre benzin, motorin, LPG kaç TL? Akaryakıt alacaklar şimdi bakın! 

Araç sahipleri her gün yola çıkmadan önce akaryakıt fiyatları ile ilgili gelişmeleri araştırıyor. Peki 1 litre benzin, motorin, LPG kaç TL? İşte BP, Opet, Total, PO, Shell 28 Eylül 2023 fiyat listesi...

Ortak alınan tarlanın paylaşımı nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eşim, babası ile ortak tarla almış ve parasını yarı yarıya ödemişler. Ama eşim parayı bırakıp işine dönmüş. Baba da tarlayı kendi adına yapmış. Şimdi eşim hakkı olan yarısını istiyor, ağabeyi ise vermiyor. Bunu nasıl alırız?' sorusunu yanıtladı.

Bumerang Kartal’ın dış cephesi enerji tasarrufu sağlıyor!

Anadolu Yakası’nın yükselen değeri Kartal'ın merkezi lokasyonunda yer alan Bumerang Kartal projesinde dış cephe yapımına başlandı. Projenin dış cephesi enerji tasarrufu sağlıyor. 

Kocaeli'deki Tarihi Rıza Bey Konağı'nın dış cephesi tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Rıza Bey Konağı'nın dış cephe çalışmalarını tamamladı.

Altınordu'daki 225 binanın dış cephesi yenilenecek!

Kente değer katan yatırımlara devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu'daki 225 binanın cephesini yenileyecek.

Afyonkarahisar'daki 500 binanın cephesi yenilenecek!

Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Valiliği işbirliğinde Bedesten Çarşısı’ndan Türbe Camii’ne kadar olan 500’e yakın binanın dış cephesi komple yenilenecek.

Ünye'deki 180 binanın dış cephesi yenilenecek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ve Fatsa’nın ardından, Ünye'de de cephe iyileştirme çalışmalarına başlıyor.

Ordu Akkuş'ta 21 binanın dış cephesi giydirilecek!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantısında bazı gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıda Akkuş'taki 21 binanın dış cephesinin giydirilmesi kararı da alındı.

İzmir Kahramanlar Otoparkı’nın dış cephesi yenileniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanlar Katlı Otoparkı’nın dış cephesini renklendirerek estetik bir görünüme kavuşturuyor. Ayrıca binanın cephesine büyük bir led ekran da yerleştirilecek.

Adana Entegre Sağlık Kampüsü'nün inşaatında son durum!

Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş (RSY) önderliğinde 2015 yılı Mart ayında inşaatına başlanılan Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nde yolun yarısına ulaşıldı. Kampüsün dış cephesi tamamlanmak üzere.

Sinop Erfelek Devlet Hastanesi'nin dış cephesi yenilendi!

Sinop’un Erfelek İlçe Devlet Hastanesi ana binasının dış cephesi genel bakım, boya, ve revizyon çalışmaları tamamlanarak modern bir görünüme kavuştu.

Sapanca'da okulların dış cephesi onarılıyor!

Sapanca Belediyesi ilçe genelindeki okulların dış duvarları ve bahçelerindeki çalışmaları ile takdir topluyor.

Yola cephesi bulunmayan parseller ifraz edilebilir mi?

İfraz işlemi ile tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkulün düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilebiliyor. Peki, yola cephesi bulunmayan parseller ifraz edilebilir mi?

tarlanın yola cephesi yoksa ne yapılır Haberi

tarlanın yola cephesi yoksa ne yapılır

Yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

Yola cephesi olmayan parsellerin bulunduğu yerlerde yola cephesi bulunmayan parsele yola cephe sağlamaya yönelik düzenleme yapılmaksızın bu parsele ve sınırı bulunan diğer parsellere ruhsat düzenlenmiyor.Ruhsat alınabilmesi için tarlanın yola cephesi olması gerekiyor.


Ruhsatın alınabilmesi için İmar Kanununun 18 inci maddesinin uygulanamadığı hallerde yola cephesi bulunan parsellerden herhangi biri ile tevhid edilmesi mecburi kılınıyor.


Parsellerin maliklerinin kendi aralarında anlaşamadığı hallerde bu alanlarda plana ve yapılaşmamış olup olmadığına göre müsait olan parsellerle resen tevhid yoluyla parselasyon yapmaya ilgili idare yetkili oluyor.


Yola cephesi olmayan tarla eğer imar planları kapsamında değilse şu işlemlerin yapılması gerekiyor:


1. Yola cephesi olan komşu parsellerden geçit hakkı alarak yola cephe sağlanabiliyor. Geçit hakkı komşu parsellerin malikleri ile anlaşarak alınabileceği gibi anlaşamama durumunda Kadastro...