24 / 05 / 2024

tarlaya imar gelmesi

tarlaya imar gelmesi

İmar mevzuatı gereğince, tarlalar üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Ancak belli sınırlar dahilinde belli yapıların inşa edilmesine izin veriliyor. Peki, tarlaya imar gelir mi? Tarlaya imar gelirse ne olur?

Depremin yıktığı Malatya'da imar affı ile ilgili acı gerçek

Önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi beklenen İmar Affı ile ilgili acı bir gerçek ortaya çıktı. Malatya'da son imar affında toplamda 22 bin 329 adet Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmiş.

İzmir Deliktaş'ta kum ocağı projesinin imar planı iptal edildi!

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Deliktaş köyünde yapılması planlanan kum ocağı projesine köylülerden tepki gelmesi üzerine imar planı iptal edildi.

Tarlaya yatırım yapılır mı?

Son dönemde tarlalar da bir yatırım aracı olarak ön plana çıkıyor. Tarlaya yatırım yapanlar ya imar bekleyerek değer artışı sağlıyor ya da tarımsal üretim için kiraya vererek gelir elde ediyor. Peki tarlaya yatırım yapılır mı?

İBB'den 'Silivri’de tarlaya 12 kat imar' haberine yanıt!

İBB'den "Silivri’de ekili tarlaya 12 kat imar" haberine yanıt geldi. İBB, "12 katlı binalar yapılması söz konusu değil. 6-8 kat yapılacak" şeklinde açıklama yaptı.

Türkiye'nin imar transferi mutlaka yapılmalı!

Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, şehirlerin daha yaşanabilir yerlere gelmesi için imar transferini mutlaka yapması gerektiğini söyledi.

Tarlaya imar gelirse ne olur?

İmar mevzuatı gereğince, tarlalar üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Ancak belli sınırlar dahilinde belli yapıların inşa edilmesine izin veriliyor. Peki, tarlaya imar gelir mi? Tarlaya imar gelirse ne olur?

Mersin Yenişehir'deki imar değişikliği tepkilere neden oldu!

Büyükşehir Meclisi’nde tepki toplayan imar planı değişiklikleri sürerken, Yenişehir bölgesindeki bir düzenleme meclis üyelerini yine karşı karşıya getirdi. Konuyla ilgili Yenişehir Belediyesi’ne müfettiş gelmesi ve soruşturma açılması meclisi gerdi.

Sapanca'da sit alanlarına imar geliyor!

Sapanca’da bulunan sit alanlarına imar gelmesi için en zor aşama kaydedildi. Sapanca’nın kıyı kenar çizgisi kodu 32.50 olarak belirlenerek askıya çıktı.

Çayırova 1/1000 ölçekli imar planı revizyonu onaylandı!

Çayırova Belediye Meclisi'nde Marmara Geri Dönüşümcüler Kooperatifi'nin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu oy çokluğuyla onaylandı. Onayın kooperatifin belediyeye Mercedes Vito marka makam aracı bağışından sonra gelmesi tepki geçti.

Tarlaya imar izni ne kadar?

İmarsız olan tarlalar üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Ancak belli sınırlamalar dahilinde tarlaya inşaat yapılabiliyor. Peki, tarlaya imar izni ne kadar verilir? Tarlaya nasıl inşaat yapılır?

Tarlaya imar izni nasıl alınır?

Tarlaya imar izni nasıl alınır? Tarlaya imar izni alınabilmesi için nereye başvuruda bulunulması gerekiyor? İşte Planlı Alanlar Tip imar yönetmeliği kapsamında yer alan esaslar bu haberde...

Uluslararası Finans Merkezi imar planıyla ilgili dava açıldı!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşinin bulunduğu alanın imar planına ilişkin dava açıldı, ancak dava ihaleleri etkilemiyor ve ihale devam edecek...

Ani şehrine imar planı ve çevre düzenlemesi yapılacak!

Türkiye Ermenistan sınırında ve yerin yedi kat altında bulunan Ani şehrinin ören yerleri ilk defa uygulanacak imar planı ve çevre düzenlemesi ile turizme kazandırılacak...

tarlaya imar gelmesi Haberi

tarlaya imar gelmesi

Tarlaya imar gelirse ne olur?

Toprak, topografya ve iklimsel özellikleri tarımsal üretim için uygun olup, hâlihazırda tarımsal üretim yapılan veya yapılmaya uygun olan veya imar, ihya, ıslah edilerek tarımsal üretim yapılmaya uygun hale dönüştürülebilen arazilere tarla deniyor.


İmar mevzuatı gereğince, imarsız olan bu tarlalar üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Ancak belli sınırlar dahilinde belli yapıların inşa edilmesine izin veriliyor.


Arsa ise, belediyenin imar uygulaması alanına giren toprak parçasıdır. Arsalar, yapılaşmaya müsait alanlardır. Arsa üzerinde imar uygulaması için yeşil alan, yol, okul hastane gibi alanlara yer verilir.


Peki, tarlaya imar gelir mi? Tarlaya nasıl imar gelir? Tarlaya imar gelirse ne olur? Tarla arsa olur mu?


Eğer ilgili arazi, ilgili belediyenin imar müdürlüğü tarafından imar uygulaması alanına dahil edilirse söz konusu tarla arsa niteliği kazanmış oluyor.


Arsa olan...