23 / 07 / 2024

tarsus Makam-ı Daniyal Camii nerede

tarsus Makam-ı Daniyal Camii nerede

Tarsus’ta Ramazanoğlu Beyi Kubat Paşa tarafından 1557 yılında yaptırılan Kubatpaşa Medrese’si Çukurova Kalkınma Ajansı desteği ile Tarsus Belediyesi tarafından restore edilerek kent müzesi haline getirildi...

Tarsus Karaevli Göleti sözleşmesi imzalandı!

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, 'Tarsus Karaevli Göleti ve Sulaması İnşaatı" sözleşmesinin imzalandığını ve Tarsus SGK binasının yüzde 91 'i tamamlandığını kalan kısmı içinde ihalesinin yapıldığını söyledi.

Tarsus'ta emlakçılara sertifika verilecek!

Tarsus İlçe Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Mersin Tüm Emlakçılar Odası arasında eğitim protokolü imzalandı...

Tarsus Karaevli Göleti Projesinin kamulaştırma işlemleri başlıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Tarsus Karaevli Göleti ve Sulaması Projesinin kamulaştırma işlemlerine başlanıyor...

Şevket Can Tarsus'un 2015 projelerini anlattı!

Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, 2015 yılında yapacağı bazı projeleri anlattı. Başkan Şevket Can, 2015 yılında Tarsus'a ayrı bir güzellik katacaklarını söyledi.

Tarsus'ta Taşkuyu Mağarası turizme açıldı!

Mersin'in Tarsus ilçesinde 2006 yılında ortaya çıkarılan ve Tarsus Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Taşkuyu Mağarası turizmin hizmetine girdi. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, bölgeye önemli turizm adımı atıldığını belirtti.

Tarsus'ta açılışı yapılacak otopark alanı ve yol asfaltlandı!

Tarsus’un Taşkuyu Mahallesi’nde bulunan Taşkuyu Mağarası ’na giden 5 bin metrekarelik yol ve otopark alanı, açılış öncesi Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından asfaltlandı.

Tarsus'ta eski köy yolları asfaltlanıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin, yeni çıkan Büyükşehir Yasası ile köyden mahalle statüsüne dönüşen Tarsus mahallelerinde cadde, sokak ve köy yolları asfaltlanıyor.

Sultan Makamı iletişim!

Sultan Makamı iletişim bilgilerine haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. Teslimleri hemen gerçekleşen Sultan Makamı projesi 26 adet çatı dubleksi, 26 adet bahçe dubleksi, 18 adet normal daire ve 9 adet müstakil villadan oluşuyor...

Tarsus'ta taş ocağındaki patlama nedeniyle 50 evde çatlak oluştu!

Tarsus'a bağlı Karadiken Mahallesi'nde taş ocağında dinamit patlatılması nedeniyle çevresindeki 50 evde çatlak oluştu. Taş ocağı yetkilileri, her şeyin yasal olduğunu iddia ederken; mahalle sakinleri kaderine terk edilmekten yakındı.

Mersin Tarsus ve Yenice'de yollar yenileniyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin, Tarsus ve Yenice’nin muhtelif cadde ve sokaklarında yapmış olduğu asfaltlama çalışmaları ile yollar ve caddeler modern görünüme kavuştu.

Tarsus Belediye Başkanı inşaat firmalarıyla toplantı yaptı!

TARSUS Belediye Başkanı Şevket Can, yapı denetim firmaları, mimarlar ve müteahhitlerle bir araya geldi. Başkan Can, herkesin üzerine düşen görevi ve sorumluluğu yerine getirmesiyle vatandaşların daha kolay ve hızlı hizmet alacağını söyledi.

Tarsus'ta kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı!

Tarsus Belediyesi, kentsel dönüşüm için Duatepe ve Ismetpaşa' da çalışmalara başladı.Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, " Çağın ihtiyaçlarını yerine getirmek gerekir " dedi...

Burhanettin Kocamaz: Tarsus Havalimanı için araziler heba oldu!

‘Ölü yatırım’ olarak ifade ettiği, Mersin’e yapılması planlanan bölgesel havalimanı inşaatının üçüncü yılında durduğunu kaydeden Burhanettin Kocamaz, ‘Bir inat uğruna Tarsus’un en değerli arazilerini heba ettiler’ dedi

tarsus Makam-ı Daniyal Camii nerede Haberi

tarsus Makam-ı Daniyal Camii nerede


Restorasyonu tamamlanan ve Türkiye'deki tek peygamber kabrinin bulunduğu Mersin'in Tarsus ilçesindeki Makam-ı Daniyal Camii ile Kubatpaşa Medresesi törenle hizmete açıldı.


Tarsus’ta Ramazanoğlu Beyi Kubat Paşa tarafından 1557 yılında yaptırılan Kubatpaşa Medrese’si Çukurova Kalkınma Ajansı desteği ile Tarsus Belediyesi tarafından restore edilerek kent müzesi haline getirilirken, Türkiye'nin tek peygamber kabrinin bulunduğu Daniyal Makam-ı Camii de halkın hizmetine sunuldu.


Törende konuşan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 20 yıldır Tarsus'un tüm değerlerine sahip çıktıklarını belirterek, "Bugün bu aydınlık günde böylesine hayırlı bir hizmetin son aşamasına gelmiş olmamız ve gözümüzün arkada kalmıyor olması, bizim için çok büyük bir onur, büyük bir şereftir. 20 yıldır bu kentte yaşayan insanlara, bu kentin ölüsüne dirisine, yer üstünde yer altında olanına hizmet etmeye, değerlerine sahip çıkmaya ve geçmişle gelecek...