30 / 04 / 2024

Tarsus Karaevli Göleti sözleşmesi imzalandı!

Tarsus Karaevli Göleti sözleşmesi imzalandı!

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, 'Tarsus Karaevli Göleti ve Sulaması İnşaatı" sözleşmesinin imzalandığını ve Tarsus SGK binasının yüzde 91 'i tamamlandığını kalan kısmı içinde ihalesinin yapıldığını söyledi.



Uzun, Tarsuslulara iki büyük müjde vererek, "Tarsus İlçesi için önem arz eden göletle ilgili tüm aşamaları en başından beri takip ediyorduk. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın destekleriyle yapılacak olan gölet projesinin yaklaşık 19,5 milyonluk bütçesi onaylandı. 5 Şubatta sözleşmesi imzalanmış olup önümüzdeki günlerde işe başlanılacaktır. Tesisimiz 480 gün sonra tamamlanacak ve 9 bin 830 dekar araziye su temin edilecek. Böylece 6 milyon 800 bin TL yıllık gelir artışı sağlanacaktır. Bu gölet çiftçilerimiz için can suyu olacak. 

Gölet sayesinde çiftçiler geniş kalemde üretim yaparak rahat nefes alacak" dedi. 


MERSİN'E HAYIRLI OLSUN! 


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hizmet binası inşaatının da tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Uzun, "Tarsus'a yapılmakta olan devlet yatırımlarının bir kısmının tamamlanarak halkın hizmetine sunuldu, bir kısmı ise devam etmektedir. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tamamlanarak hizmete girdi. Maliye Sarayı hizmet binası tamamlanarak yine halkın hizmetine sunuldu. SGK hizmet binası inşaatı tamamlanmak üzere. TOKI Başkan Yardımcısından aldığım bilgiler doğrultusunda yapım aşamasındaki Tarsus SGK binasının yüzde 91 'i tamamlanmış olup, Allah izin verirse kısa bir süre sonra SGK hizmet binasını da hep birlikte hizmete açacağız. Bölgemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu. 


Akdeniz Gazetesi


Geri Dön