04 / 05 / 2024

tarsus Tarım Organize Gıda Sanayi

tarsus Tarım Organize Gıda Sanayi

MERSİN Tarsus'ta Tarsus Devlet Üniversitesi ile Tarım Organize Gıda Sanayi'ye yönelik istişare toplantısı düzenlendi. Tarsus Üniversitesi ile Tarım Organize Gıda Sanayi için yerleşke, imar durumları, gelişme alanları gibi konularda bilgilendirme yapıldı.

Tekirdağ PAKOP OSB'nin tarım arazileri üzerine yapılacağı iddia edildi!

Tekirdağ'ın Ergene ilçesine yapılması planlanan PAKOP Organize Sanayi Sitesi'nin tarım arazileri üzerine yapılacağı iddiası ve projenin çevresel etkileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Yüceer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bilecik Gölpazarı Gıda İhtisas OSB'nin tarım arazilerine etkisi!

Bilecik ilinde yapılması planlanan Gölpazarı Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin tarım arazilerine etkisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tüzün, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas OSB'nin temeli atıldı!

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin temeli atıldı. Törende konuşan Bakan Varank, "Türkiye'nin Otomobili sayesinde 60 yıllık bir hayalin, gerçeğe dönüşmesine hep birlikte şahit olduk." dedi.

Tarsus'ta 12.5 milyon TL'ye icradan satılık tarım arazisi!

Tarsus İcra Dairesi, Mersin İli Tarsus ilçesi Mithatpaşa Mahallesi Kanalaltı Mevkii tapunun 62 ada 281 numaralı parseldeki 27 bin 861,48 metrekarelik tarım arazisini 12 milyon 484 bin 864 TL'ye icradan satıyor...

Saraylım Tarım Soğuk Hava Depoları'nda Alarko Carrier tercih edildi!

İklimlendirme sektörünün öncü firması Alarko Carrier, Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmete giren Saraylım Tarım Soğuk Hava Depoları Tasnif ve Paketleme Tesisleri’nin iklimlendirmesini sağlıyor.

Tarsus Devlet Üniversitesi ve organize sanayi için toplantı yapıldı!

MERSİN Tarsus'ta Tarsus Devlet Üniversitesi ile Tarım Organize Gıda Sanayi'ye yönelik istişare toplantısı düzenlendi. Tarsus Üniversitesi ile Tarım Organize Gıda Sanayi için yerleşke, imar durumları, gelişme alanları gibi konularda bilgilendirme yapıldı.

Özlem Çerçioğlu: Tarım arazilerini koruyacağız!

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayından beridir görüştüğü Germencik'te Organize Tarım Alanı amaçlı nazım imar planı teklifini oy çokluğu ile ret etti.Çerçioğlu, birinci sınıf tarım arazilerine sanayi tesisi yapılmasına karşı olduğunu söyledi.

Meram'a 6 milyon metrekarelik tarım merkezi!

KONTARKÜM Başkanı Mehmet Çalmaz, Tarım ve Tarım makinaları Organize Sanayi Bölgesi projesinin Meram Bölgesinde yapılacağını ve 6 milyon metrekarelik bir alanda, Tarım ve tarım makinaları işiyle uğraşanları bir araya getireceklerini söyledi.

Niğde'de tarım ilacı üretimi yapan fabrikada yangın çıktı!

Organize Sanayi Bölgesi'nde tarım ilacı üretimi yapılan bir fabrikada saat 23.20 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle fabrikanın her yerini kaplayan yangını fark eden gece bekçisi, durumu itfaiyeye haber verdi...

Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, "Türkiye, tarımda dünyada 11'ncilikten 7'nciliğe geldi, Avrupa' da İtalya'yı, Fransa'yı solladık ve Avrupa'da birinci konuma geldik" dedi...

Ağrı Murat Nehri taşınca tarım arazileri sular altında kaldı!

Nehir taşınca tarım arazileri sular altında kaldı. Murat Nehri'nin su seviyesi yükselince Ağrı' nın Diyadin ve Taşlıçay ilçeleri ile kent merkezindeki tarım arazileri zarar gördü.

2b tarım arazisi nedir?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere deniyor. Peki 2b tarım arazisi nedir?

Çankırı'da köy sakinleri tarım arazisine kurulacak tuz fabrikasını protesto etti!

Seyit Çelik, yaptığı açıklamada, köyün tek geçim kaynağının bulunduğu araziye tuz fabrikası kurulmak istendiğini öne sürerek, tuzun bölgedeki topraklara zarar vereceğini, bu nedenle artık tarım ve hayvancılık yapılamayacağını savundu.

tarsus Tarım Organize Gıda Sanayi Haberi

tarsus Tarım Organize Gıda Sanayi

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde, Tarsus Devlet Üniversitesi ile Tarım Organize Gıda Sanayi'ye yönelik istişare toplantısı düzenlendi.


Kaymakam Bekir Atmaca başkanlığında, Tarsus Ticaret Borsası'nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Şevket Can, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak ve Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya katıldı. Gerekli olan hazırlık çalışmalarının başlatılması ve izlenecek olan yol haritasının belirlenmesi üzerine yapılan toplantıda, Belediye Başkan Yardımcısı Elif Seda Sağlam, İmar Müdürü Anıl Yarpuz ve Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hasan Şanlı tarafından, kurulacak olan Tarsus Üniversitesi ile Tarım Organize Gıda Sanayi için yerleşke, imar durumları, gelişme alanları gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Toplantıda, Tarsus'un yıllardır özlemini çektiği üniversitenin kurulması için ilçede bulunan tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle birlikte, sorumluluk duygusu ile hızlı bir şekilde hareket edilerek çalışmaların sürdürüleceği...