15 / 05 / 2024

tasarım koridorları yarışması son başvuru tarihi

tasarım koridorları yarışması son başvuru tarihi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Tasarım Koridorları” konulu ulusal bir fikir yarışması düzenliyor. Yarışma, kentlilere tasarım bilincinin kazandırılmasını ve bu konudaki çeşitli etkinlikleri barındıracak bir mekanın yaratılmasını hedefliyor

Bursa Çarşıbaşı projesinin kazananı belli oldu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı için Kentsel Tasarım Projesi yarışmasının kazananı belli oldu. 10 numaralı proje yarışmanın birincisi oldu. 

Bursa Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi görücüye çıktı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon çalışmalarından biri olarak hayata geçirilecek ‘Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi’ yarışmasına katılan 35 proje, uzman isimlerden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendiriliyor.

Bakırköy Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması sonuçlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, kamusal alanların erişilebilir ve güvenli yerler olması amacıyla Mart ayında gerçekleştirdiği “Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

Stonelıne Fuar Stand Tasarımı Öğrenci Yarışması 2020’de!

Stonelıne Fuar Stand Tasarımı Öğrenci Yarışması’nı düzenleyecek olan Stoneline, farklı disiplinlerden öğrencileri doğal taş ve mermer konusunda yeni ve yenilikçi fikirler üretmeye davet ediyor…

Cami Tasarımı Fikir Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası ve Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen “Cami Tasarımı Fikir Yarışması”nın ödülleri sahiplerini buldu. İlk kez düzenlenen yarışmada iki kategoride birinci olan gençlere toplam 200 bin TL ödül verildi. 

Yeni 'Mimar Sinanlar' yarışmayla bulunacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘Cami Tasarım Fikir Yarışması’ düzenliyor. Bakan Murat Kurum konuyla ilgili, "Camilerdeki mimariyi bugünün teknolojisiyle harmanlamayı istiyoruz. Minarelerimizi semaya yükseltecek yeni Mimar Sinanlar arıyoruz" dedi...

Murat Kurum'un talimatıyla Cami Tasarımı Fikir Yarışması düzenleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatı ile camilerin daha estetik, erişilebilir, sağlam ve çevreye duyarlı olabilmesi amacıyla "Cami Tasarımı Fikir Yarışması" düzenleniyor.    

Cami Tasarımı Fikir Yarışması başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” doğrultusunda "Şehir ve cami estetiği açısından ilk olma özelliğine sahip “Cami Tasarım Fikir Yarışması” düzenliyor.

İşte Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması'nın sonuçları!

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. 123 projenin değerlendirildiği yarışmada 35 eser ödül aldı.

TOKİ mahalle kültürünü geleceğe taşıyacak!

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışmasının Jüri Başkanı İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gül, "Mahalle" kültürünü geleceğe taşımayı amaçlayan yarışmayla ilgili düşüncelerini paylaştı.

15 bin konutluk mahalle geliyor!

Emlak Konut tarafından düzelenen 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.TOKİ Başkanı Turan, "Mahalle kurgusu ile yaklaşık 15 bin konutun hayata geçmesini planlıyoruz" dedi. 

TOKİ'den 35 mahalle projesine ödül!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve iştirak şirketi Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından gerçekleştirilen 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması sonucunda 35 projeye ödül verildi. 

TOKİ’den 7 bölgeye mahalle!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve iştirak şirketi Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından düzenlenen ‘7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması’ sonuçlandı. 

tasarım koridorları yarışması son başvuru tarihi Haberi

tasarım koridorları yarışması son başvuru tarihi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi, “Tasarım Koridorları” konulu ulusal bir fikir yarışması düzenliyor. Yarışma, kentlilere tasarım bilincinin kazandırılmasını ve bu konudaki çeşitli etkinlikleri barındıracak bir mekanın yaratılmasını hedefliyor.


İzmir içinde tasarımlarını yapacakları yeri kendileri seçecek olan yarışmacılar, kentin çeşitli kamusal alanlarında tasarım ve sanat sergileri, performans ve diğer sanatsal etkinlikleri içinde barındırabilecek, taşınabilir, çok amaçlı mekan tanımlayan tasarımlar oluşturacak. Katılan yarışmacıların oluşturacağı tasarımların, en az 3 ay kalabilecek ve kısa sürede kurulup kaldırılabilecek nitelikte olması gerekiyor. 


Yarışmaya katılmak isteyen tasarımcıların, yarışma şartnamesinde belirtilen hesap numarasına 30 TL başvuru ücreti yatırmaları gerekiyor. İzmir Akdeniz Akademisi'nin “Tasarım Koridorları Ulusal Fikir Yarışması” ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler http://www.izmeda.org internet sitesini ziyaret edebilir ya da 293 46 11'den yarışma...