28 / 04 / 2024

tasarrufu kısıtlanan gayrimenkulün emlak vergisi

tasarrufu kısıtlanan gayrimenkulün emlak vergisi

Kanunen Türkiye'deki tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin mükellefler tarafından ödenmesi gerekiyor. Vergi hesaplamalarında bazı muafiyet ve kısıtlamalar da bulunuyor. Peki, emlak vergisinde kısıtlılık nedir?

Arsa için kısıtlı emlak vergisi uygulaması!

Belediye imar planında ve imar durumu belgesinde yeşil saha olarak yer alan arsa için kısıtlı emlak vergisi uygulaması hakkında özelge, 21 Nisan 2010 tarihinde yayımlandı. İşte tasarrufu kısıtlanan gayrimenkulün emlak vergisi...

Sönmezler Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Sönmezler Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Pınar Mürüvet Sönmez ve Suavi Rüştü Sönmez ortaklığında kuruldu.

Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın geçici kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın ticari ünite sayısı değişti! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'ın ticari ünite sayısı değişti. İşte Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım'daki o değişikliğin detayları...

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

Son Dakika: Ticaret Bakanlığı domates konservesi ve salça ihracatının 'kısıtlandığı' iddiasını yalanladı!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, domates, ihracı kayda bağlı mallar listesine alındı. Domates ve salça ihracı için bakanlıktan izin alınacak. Bakanlık düzenlemenin ihracata kayıt uygulamasının getirildiğini ve bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını açıkladı.

Kıngdom Kıng Franchısıng Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Kıngdom Kıng Franchısıng Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi bugün Şişli'de Fatma Özkan tarafından kuruldu.

Emlak Konut GYO Çınarköy Evleri 3. Etap 1. Kısım için imzalar atıldı! Projeyi Serra Mühendislik inşa edecek! 

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Çekmeköy 3.Etap 1.Kısım Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Serra Müh. Taah. İnş. ile imzalandı. 

Luxury Sıgnature Gayrimenkul Hizmetleri Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Luxury Sıgnature Gayrimenkul Hizmetleri Danışmanlık Limited Şirketi bugün Sarıyer'de Bahaa Aldeen Motlak tarafından kuruldu.

TEİAŞ'tan önemli açıklama: Elektrik kısıtlaması geliyor!

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), yaptığı açıklamada elektrik arz talep dengesinin sağlanması için iletim ve dağıtım sistemine bağlı mesken harici kullanıcılara program kapsamında kısıntı uygulanacağını belirtti.

Ovit Danışmanlık Gıda Gayrimenkul İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ovit Danışmanlık Gıda Gayrimenkul İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik’te 20 bin TL sermaye bedeli ile Adem Koçal tarafından kuruldu.

İş yeri kısıtlanan veya kapatılana müjde! Beklenen yasa yürürlüğe girdi!

Faaliyetleri kısıtlanan veya kapatılan iş yerlerindeki milyonlarca çalışan için bin 500 lira olan nakdi ücret desteği yürürlüğe girdi. Bu alandaki sektörlerde çalışanlar için toplamda aylık bin 341 lira prim desteği sağlanacak.

Gayrimenkulün satış değeri vergiyi nasıl etkiler?

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Karabıyık bugünkü yazısında Gayrimenkulün satış değerinin vergiyi nasıl etkilediğini kaleme aldı. İşte Karabıyık'ın o yazısı...

Şükür Emlak Gayrimenkul İnşaat Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şükür Emlak Gayrimenkul İnşaat Dekorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Recep Ersoy tarafından kuruldu.

tasarrufu kısıtlanan gayrimenkulün emlak vergisi Haberi

tasarrufu kısıtlanan gayrimenkulün emlak vergisi

Emlak vergisinde kısıtlılık nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Kanunen tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin mükellefler tarafından ödenmesi gerekiyor.


Vergi hesaplamalarında bazı muafiyet ve kısıtlamalar da bulunuyor. Örneğin, 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip geliri olmayan kimseler vergiden muaf tutuluyor. Peki, emlak vergisinde kısıtlılık nedir?


Emlak vergisi kanunu madde 30 gereğince; Kanunlar veya diğer kamu düzeni koyan mevzuatla tasarrufu kısıtlanan bina arsa ve arazinin vergisi, kısıtlamanın devam ettiği sürece 1/10 oranında tahsil olunur. 9 ve 19 uncu madde hükümleri saklıdır.


Kısıtlamanın kaldırılması halinde, kaldırılma tarihini takibeden bütçe yılından itibaren emlakin vergisi, tüm vergi değeri üzerinden ödenir. 


Kısıtlamanın devam ettiğı sürede tecil edilen verginin 9/10 u bina, arsa veya arazinin satılması, istimlaki veya hibe yoluyla ahara devir ve temliki halinde, tahsilat zamanaşımına...