03 / 05 / 2024

tasarrufun iptali davaları

tasarrufun iptali davaları

Borcunu ödemeyen ve sahibi olduğu taşınmazları alacaklısını zarara uğratmak için üçüncü şahıslara devredebiliyor. Ancak bu durumun alacaklı tarafından farkedilmesi halinde alacaklıdan mal kaçırma tasarrufun iptali davası açılabiliyor...

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin yapı ruhsatı iptali davalarında son durum ne? 

Kızılbük GYO, Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin yapı ruhsatı iptali davasındaki son durumu açıkladı. Peki dava sonuçlandı mı? 

Tapu iptali hangi durumlarda yapılır?

Tapu iptal davaları yapılmaktadır. Tapu iptali hangi durumlarda yapılır? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

Babasından borç kalanlar dikkat! Gayrimenkullerinizi kaybedebilirsiniz!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullere borçlar için tasarrufun iptali davasının açılması durumunda neler olabileceğini kaleme aldı.

12 soruda tasarrufun iptali davası!

ÇEBİ Hukuk & Danışmanlık Avukatı Ömer Çebi ve Stajyer Batuhan Özata, Emlakkulisi.com okurları için ''tasarrufun iptali davası'' hakkında merak edilen 12 soruyu cevapladılar...

Muvazaa ve muri̇s muvazaasına dayalı tapu iptali̇ ve tesci̇l davaları!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stj.Av. Beste Karakoç, "Muvazaa ve muri̇s muvazaasına dayalı tapu iptali̇ ve tesci̇l davaları" konusunu kaleme aldı. İşte Muvazaa ve muri̇s muvazaasına dayalı tapu iptali̇ ve tesci̇l davaları...

Deniz GYO'dan tasarrufun iptali davası hakkında açıklama!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığıaleyhine Küçükçekmece 2.Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde 2017/264 Esas sayılı dosya ile açılan tasarrufun iptali davasında yeni bir gelişme olmadı...

Deniz GYO ile Securinet Güvenlik davasında son durum!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Securinet Güvenlik ve Koruma Hizmetleri arasındaki tasarrufun iptali davasında bir gelişme olmadı...

Deniz GYO aleyhine açılan tasarrufun iptali davasında son durum!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı aleyhine açılan "Tasarrufun İptali" davasında yeni bir gelişme olmadı.

Deniz GYO tasarrufun iptali davasında son durum!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı aleyhine açılan "Tasarrufun İptali" davasında yeni bir gelişme olmadı... 

Deniz GYO tasarrufun iptali davası ne durumda?

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı aleyhine açılan "Tasarrufun İptali" davasında yeni bir gelişme olmadı...

Deniz GYO'nun tasarrufun iptali davası açıklaması!

Deniz GYO'ya Vildan Tatlı tarafından açılan "Tasarrufun İptali" davasındaki son gelişme KAP'ta yayınlandı. Dava sürecinde henüz bir gelişme olmadığı açıklandı.

Deniz GYO'dan tasarrufun iptali davası açıklaması!

Securinet Güvenlik ve Koruma Hizmetleri Ltd. Şti.tarafından Deniz GYO'ya açılan "Tasarrufun İptali" davasında yeni bir gelişme olmadı.

Deniz GYO'nun tasarrufun iptali davası sonucu!

Deniz Gayrimenkul yatırım Ortaklığı, 17.Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde açılan Tasarruf İptali davasıyla ilgili son bilgileri Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

tasarrufun iptali davaları Haberi

tasarrufun iptali davaları

Alacaklıdan mal kaçırma tasarrufun iptali!

Borcunu ödemeyen ve sahibi olduğu taşınmazları alacaklısını zarara uğratmak için üçüncü şahıslara devredebiliyor. Ancak bu durumun tespiti durumunda alacaklıdan mal kaçırma tasarrufun iptali davası açılabiliyor.


Alacaklısını zarara uğratmak maksadıyla mevcudunu eksiltmek suçunun zamanaşımı süresi 5 yıl olup; Zamanaşımı süresi suçun işlendiği tarihten itibaren başlıyor. 


Sanığın suçun maddi unsurunu gerçekleştirdiği tarih, zamanaşımının başlangıç tarihi oluyor.


Alacaklı suçun işlendiğini öğrendiği tarihten itibaren suçun zamanaşımı süresi içinde C.Başsavcılığına müracaat ediyor.


C.savcısı aldığı bu dilekçe üzerine müştekinin şikayet edilen hakkında açmış herhangi bir takip olup olmadığına bakar, Şikayet edileni çağırıp dinler, müştekiyi dinler ve topladığı bu deliller ışığında, delillerin kamu davası açmaya yeterli olup olmadığına bakar, yeterli görürse Asliye Ceza Mahkemesine dava açar.


Dava örneği:


T.C.

YARGITAY

16. HUKUK DAİRESİ

E. 2011/345

K. 2011/2851

T. 23.5.2011

• ALACAKLISINI ZARARA SOKMAK KASDİYLE...