27 / 04 / 2024

taşeron firmada çalışan mühendisler kadrolu olabilir mi

taşeron firmada çalışan mühendisler kadrolu olabilir mi

Elektrik Mühendisleri Odası ( EMO ) Gaziantep Şubesi İslim Arıkan, taşeron firmalarda çalışan mimar ve mühendislerin de kadroya alınmasını talep etti.

5 bin TL emekli ikramiye ödeme tarihleri belli oldu: Çalışan emekliye ikramiye Aralık'ta! İşte ödeme takvimi...

Çalışan emeklilere 5 bin Türk Lirası ikramiye ödenmesine dair önerge, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Peki 5 bin TL'lik emekli ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İş yeri taşınanlar kıdem tazminatı alabilir mi? 

Milyonlarca çalışanın merak ettiği konulardan biri olan ''iş yerinin taşınması halinde kıdem tazminatı alınabilir mi?'' sorusu yanıt buldu. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, işçilerin merak ettiği soruları tek tek yanıtladı. İşte detaylar...

Gayrimenkul sektöründe Ağustos'ta istihdam rekoru kırıldı! Sektörde ücretli çalışan sayısı 12 bin 224 oldu! 

Türkiye'de Ağustos 2023'te "gayrimenkul faaliyetleri" sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 224'i buldu ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. İşte detaylar...

Milyonlarca çalışan bu sorunun yanıtını merak ediyor! İstifa edenler kıdem tazminatı alabilir mi? İşte cevabı...

Milyonlarca çalışanın merak ettiği sorulardan biri olan ''İstifa edip kıdem tazminatı alınabilir mi?'' sorusu yanıt buldu. Bazı şartları taşıyan işçiler istifa ederek kıdem tazminatı almaya hak kazanabilir. İşte o şartlar...

90 bin taşerona kadro düzenlemesinde son durum ne? Taşeron işçilerine ne zaman kadro verilecek?

Taşeron kadro konusunda son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra memur ve emeklilere müjde vereceğini açıklarken gözler taşeron kadrosuna çevrildi. Peki Taşeron işçilerine ne zaman kadro verilecek? 

Ücretli çalışan sayısı Mayıs'ta yüzde 4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ücretli çalışan sayısı, Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4 arttı.

Kamu personeline deprem tazminatı ne zaman yatacak? Hangi çalışan kaç lira ödeme alacak? 

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerde görevde bulunan kamu personelleri için tazminat ödenecek. Peki hangi çalışan kaç lira ödeme alacak? 

Kadroya alınan taşeron işçiler için emsal karar! Tazminat ve izin alacakları bu şekilde hesaplanacak!

2018 yılında kadroya alınan taşeron işçilerinin ihbar ve kıdem tazminatı ile yıllık izin alacaklarının hesaplanması konusunda taşeronluk dönemindeki çalışma sürelerinin de dikkate alınması gerektiği kararına vardı.

90 bin taşeron işçiye kadro müjdesi! Hayaller gerçek oluyor! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı açıklamalar sonrası 90 bin taşeron işçiye kadro düzenlemesinin detayları sorgulanıyor. Bakan Bilgin, "Önümüzde dosyamız duruyor ve düzenlemenin büyük kısmını tamamladık” dedi.

Taşeron işçiye kadro müjdesi! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

Toplam 60 bin çalışanı ilgilendiren taşeron işçiye kadro düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle taşeron işçilerin kadrolu işçi olarak çalışmaları sağlanacak ve bazı sosyal haklarda da iyileştirmeye gidilecek. Bakan Bilgin’den konuyla ilgili bir müjde geldi.

90 bin taşeron işçiye kadro ne zaman verilecek? Bakan Bilgin resmen açıkladı! Taşerona kadroda son durum!

"90 bin taşeron işçiye kadro ne zaman verilecek?" sorusunun cevabı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Çeşitli kurumlarda taşeron olarak çalışan işçiler kadro için gün sayıyor. Peki, 90 bin işçiye kadro ne zaman gelecek? Belediye şirket çalışanlarına kadro görüşmeleri başladı mı? İşte detaylar..

Sözleşmeli çalışan nasıl kadroya geçebilir? Sözleşmeliye kadro düzenlemesi kimleri kapsıyor?

Sözleşmeli personele kadro verilmesini içeren kanun teklifi dün TBMM’den geçti. Gerekli şartları taşıyan 458 bin 615 çalışan, düzenlemeyle birlikte kadroya kavuşurken,  memur olmak isteyenler, kanunun yürürlüğe girmesinin ardından 30 gün içinde başvuru yapma hakkına sahip.  Peki sözleşmeli çalışanla

Türk Hava Yolları’na hizmet veren taşeron şirket çalışanlarına kadro müjdesi!

Türk Hava Yolları’na iş yapan şirketlerde çalışan personele kadro müjdesi geldi. THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr Ahmet Bolat, taşeron şirketlerde çalışan personelin kadroya alınacağı duyurdu.

taşeron firmada çalışan mühendisler kadrolu olabilir mi Haberi

taşeron firmada çalışan mühendisler kadrolu olabilir mi

EMO Gaziantep Şube Başkanı Arıkan, taşeron işçilerin kadroya alınması sözü üzerine bu yönde çalışmaların yapıldığını hatırlatarak, taşeron firmalarda çalışan mühendis ve mimarların da kadroya alınmasını istedi. Arıkan, açıklamasında "Bilindiği üzere Hükümet kamudaki taşeron işçilerini kadroya alma sözü verdi ve bu yönde çalışmalar yapıldığını duyuyoruz. EMO Gaziantep Şubesi olarak bizim de talebimiz benzer şekilde taşeron firmalarda çalışmakta olan elektrik mühendisleri ile birlikte diğer bütün mühendis ve mimarların da kadroya alınmasıdır. Özellikle belediye ve kamu kurumlarında çalışan taşeron mühendislerinde diğer çalışanlarla birlikte mühendis kadrolarına alınması çalışma barışı açısından önemlidir ve gereklidir. Toplumsal yaşamın her aşamasında önemli sorumluluklar üstlenerek ve önemli hizmetler vererek hayatı kolaylaştıran mühendis ve mimarlarımızın hak ettikleri saygı ve değeri görmelerini ve bunun kendi yaşamlarına yansımasını beklemek en tabii...