29 / 04 / 2024

taşınmaz haczi düşmesi

taşınmaz haczi düşmesi

Haciz, borçlunun borcunu ödememesi halinde borçluya uygulanan; alacaklı kimsenin alacağı borcunun tahsilini alma yollarından biri olarak nitelendiriliyor. Peki, kanunen taşınmaz haczi kaç yılda düşer? İşte yanıtı...

Yabancının taşınmaz ediniminde yeni dönem! Başvurular Web Tapu’dan yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2024/2 sayılı genelgesi kapsamında yabancıların taşınmaz edinimlerinde kullanılacak değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gidildi.

Prefabrik evler taşınmaz mıdır?

Prefabrik evler son zamanlarda sıklıkla tercih edilen yapılar arasında yer almaktadır. Bundan dolayı, “Tarlaya prefabrik ev yapılır mı, Prefabrik evler taşınmaz mıdır?” soruları yanıtlarını arıyor.

Ulus Emlak Müdürlüğü Ankara'da 54 adet gayrimenkul satacak! 8 adet taşınmaz kiralayacak!

Ulus Emlak Müdürlüğü tarafından Ankara ili, Kalecik, Altındağ ve Elmadağ'da yer alan 54 adet gayrimenkul satılacak ve 8 adet taşınmaz da kiraya verilecek. İşte o ilan...

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesine dair pek çok soru sorulmaktadır. Peki Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Genel Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31677 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 2002-2020 yılları arasındaki taşınmaz satışı mecliste!

2002-2020 yılları arasında TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılan taşınmaz satışı ve elde edilen gelir miktarı meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Bodrum'daki 2 taşınmazın nihai pazarlık görüşmesi sonuçlandı!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Muğla Bodrum'da yer alan 2 taşınmazın nihai pazarlık görüşmesi yapıldı.

TCDD 1250 taşınmazı değerinden düşük bedelle kiraya verdi iddiası!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın zararı dört yılda 11 milyar 174 milyon TL'yi aştı. Ayrıca, 1250 taşınmazın düşük bedellerle kiralanarak kurumun zarara uğratıldığı belirlendi. 

D Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

D Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Kartal'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Şevki tolan ve Özgür Akdoğan Bulut ortaklığında kuruldu.

Çetin Osman Budak yabancılara taşınmaz satışını TBMM'ye taşıdı!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yabancılara taşınmaz satışına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı...

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi geçerliliği ve şerh sorunu!

Avukat Ceyda Huri Hergül, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "taşınmaz satış vaadi sözleşmesi geçerliliği ve şerh sorunu" konulu yazısını kaleme aldı...

Taşınmaz satış kazancı istisnasına yeni düzenleme!

Geçtiğimiz günlerde kabul edilen Torba Tasarı'da bir çok vergi düzenlemesi bulunuyor. Torba Tasarı'da taşınmaz satış kazancı istisnasına yeni düzenleme getiriliyor. 

Tapuda benim olmayan bir taşınmaz görünüyor nasıl düzeltebilirim?

Kimi zaman tapu dairelerinde ya da e-devlet üzerinde birtakım yanlışlıklar olabiliyor. Peki siz de "Tapuda benim olmayan bir taşınmaz görünüyor nasıl düzeltebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

taşınmaz haczi düşmesi Haberi

taşınmaz haczi düşmesi

Taşınmaz haczi kaç yılda düşer?

Haciz, borçlunun borcunu ödememesi halinde borçluya uygulanan; alacaklı kimsenin alacağı borcunun tahsilini alma yollarından biri olarak nitelendiriliyor. Taşınmaz mallara konulan hacizler bazı durumlarda yasal olarak düşüyor. Peki, taşınmaz haczi kaç yılda düşer? Taşınmaz haczi nasıl düşer?


İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre, kişi, icra takibine konu olan borcu tamamen ödediği takdirde, bu ceza düşer. Ayrıca, haciz konusu olan mallar için satış talebi gelmediği takdirde haciz düşmüş sayılıyor.


- Haczedilen menkul malın satışı 1 yıl içince talep edilmiyorsa,

- Haczedilen gayrimenkul malın ise satışı 2 yıl içinde talep edilmiyorsa haciz işlemi kanuna göre kendiliğinden düşmüş oluyor.


Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin 

alacaklı haciz konmasını isteyebilir. 


Haciz istemek hakkı ne zaman düşer?

Haciz istemek...