08 / 05 / 2024

taşınmaz kira gelir vergisi ne zaman ödenir

taşınmaz kira gelir vergisi ne zaman ödenir

Taşınmaz kiralamalarından elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Gayrimenkul sermaye iradı olarak da bilinen vergi iki eşit taksit halinde ödeniyor. İşte Taşınmaz kira gelir vergisi ödeme zamanı...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 27 taşınmazı kiraya veriyor! Kira fiyatı 1250 TL'den başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 27 adet taşınmazın kiraya vereceğini ilan etti. Taşınmazların en düşük muhammen kira bedeli 1250 TL olurken en yüksek ise 24 bin TL olarak belirlendi.

Tek evi olan kira gelir vergisi öder mi?

1 Mart'ta başlayan kira gelir vergisi ödemeleri ay sonunda sona eriyor. Vergide bazı giderler düşülebiliyor. Peki, tek evi olan kira gelir vergisi öder mi?

Kira gelir vergisinden indirilecek giderler 2022!

Kira gelir vergisi dönemi 1 Mart'ta başlıyor. Mükellefler bazı giderleri vergiden indirebiliyor. Peki, kira gelir vergisinden indirilecek giderler 2022 hangileridir?

TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 2002-2020 yılları arasındaki taşınmaz satışı mecliste!

2002-2020 yılları arasında TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılan taşınmaz satışı ve elde edilen gelir miktarı meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışı TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, 2002-2020 yılları arasında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan taşınmaz satışına ve elde edilen gelir miktarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Peker GYO, Almanya'daki taşınmazı 270 bin Euro'ya satın aldı!

Peker GYO'nun iştiraki Almanya'da kurulu Peker GYO Global GMBH şirketinin, Grevenbroich şehrindeki 202 metrekare arsa alanına sahip, yıllık kira geliri 15 bin Euro olan taşınmazın 270 bin Euro'ya satın alımı amacıyla sözleşme imzalandı. 

Elazığ Belediyesi 85 taşınmazın kira süresini uzattı!

Elazığ Belediyesi, 85 taşınmazın kira süresini uzattı. 2019 yılı Sayıştay Denetim Raporu’na göre, belediyenin 6 adet taşınmaz tahsisinin 3’ünü kanuna aykırı şekilde ‘süresiz’ tahsis ettiği belirtildi.

Taşınmaz kiralaması ve işletme hakkı kiralaması arasındaki farklar nelerdir?

İş yeri kiralamalarında KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e, gelir vergisi stopaj oranı da yüzde 20’den yüzde 10’a düşürüldü. İndirimlerde, kiralamanın iş yeri olarak bir taşınmaz (çatılı işyeri) kiralaması mı, yoksa bir işletme hakkı kiralaması mı olduğu inceleniyor. Peki ikisinin arasındaki fark ne?

Üzerinde taşınmaz kaydı olanlar TOKİ'den ev alabilirler mi?

Üzerinde taşınmaz kaydı olanlar, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) güvencesi ile inşa edilen alt gelir projelerinden ev alabilirler mi? İşte çok merak edilen o sorunun yanıtı...

Kira gelir beyannamesi için son gün ne zaman?

2018 yılında işyeri ve meskeninden kira geliri elde edenler için beyan dönemi 1 Mart'ta başladı. Kira gelirleri elde eden kişiye tahakkuk eden vergiler mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenebilecek. Peki, kira gelir beyannamesi için son gün ne zaman?

Kamu idarelerinin taşınmaz kiralamalarına ilişkin genelge!

Kamu idarelerinin taşınmaz kiralamalarına ilişkin genelge, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.Genelgeye göre Kamu idarelerinin taşınmaz kira bedelleri TÜFE'nin on iki aylık ortalamalara göre belirlenecek. 

Kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2018!

Kira gelir vergisi mükellefleri vergi borcunun ilk taksitini Mart'ta ödedi. Peki, kira gelir vergisi son ödeme tarihi 2018 ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksiti son günü 2018!

Kira gelir vergisi, konut veya işyerini bir sene boyunca kiraya vererek gelir elde edenler tarafından ödeniyor. Bu sene ilk taksitler Mart'ta ödendi. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti son günü 2018 ne zaman?

taşınmaz kira gelir vergisi ne zaman ödenir Haberi

taşınmaz kira gelir vergisi ne zaman ödenir

Taşınmaz kira gelir vergisi ödeme zamanı!

Taşınmaz kiralamalarından elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Gayrimenkul sermaye iradı olarak da bilinen bu vergi, dönem için belirlenen istisna bedelinden yüksek oranda gelir elde edilmesi durumunda ödeniyor.


Vergi, gelirin elde edildiği seneyi takip eden yılda ödeniyor. Bu sene 1 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında elde edilen taşınmaz kira gelirleri için ödeniyor. 


Vergilendirmede kıstas alınan istisna bedeli her sene yeniden belirleniyor. Mesken ve işyerleri vergileri için ayrı ayrı tespit edilen istisna bedeli bu sene meskenler için 3.200 TL olarak belirlendi. Buna göre, 3.200 TL'nin altında mesken kira geliri elde edenler, vergi ödemesinden muaf tutuluyor. Bu istisna bedelini geçenlerin beyanname vererek, vergi ödemeleri gerekiyor.


İşyeri kira gelirinin her bir ortağın hissesine düşen miktarının 26.000 TL tutarı aşmaması...