18 / 05 / 2024

taşınmaz sahipleri 10 yıllık kiracısını nasıl tahliye eder

taşınmaz sahipleri 10 yıllık kiracısını nasıl tahliye eder

1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren Borçlar Kanunu madde 347'de yer alan 10 yılını doldurmuş kiracıların tahliyesi devam ediyor. Peki taşınmaz sahipleri 10 yıllık kiracısını nasıl tahliye eder?

İstanbul Tuzla Belediyesi 2 adet taşınmazı 10 yıllığına kiralayacak!

İstanbul Tuzla Belediyesi Cami ve Aydıntepe Mahallesinde yer alan 2 adet taşınmazı 10 yıllığına kiraya vereceğini ilan etti. Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda konuya ilişkin tüm detaylar açıklandı.

Hmz Taşınmaz Ticaret Yapı Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Hmz Taşınmaz Ticaret Yapı Sanayi Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Hamza Özen tarafından kuruldu.

Özelleştirme İdaresi'nden Ankara'da dev taşınmazın satışına onay çıktı! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara İncek'te 2 bin 680 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 9 milyon 550 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Altınova Tuğra İnş. ve Şüheda Konaç Ortak Girişim Grubu'na satılmasına onay verdi.

ÖİB, 10 ildeki 20 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 10 ilde yer alan toplam 20 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştiriyor...

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Taşınmaz kiralaması ve işletme hakkı kiralaması arasındaki farklar nelerdir?

İş yeri kiralamalarında KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e, gelir vergisi stopaj oranı da yüzde 20’den yüzde 10’a düşürüldü. İndirimlerde, kiralamanın iş yeri olarak bir taşınmaz (çatılı işyeri) kiralaması mı, yoksa bir işletme hakkı kiralaması mı olduğu inceleniyor. Peki ikisinin arasındaki fark ne?

10 ildeki 44 taşınmaz özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından,10 şehirde bulunan 44 taşınmaz satış yöntemiyle özelleştirilecek.

Demax Taşınmaz Alım Ve Satım Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Demax Taşınmaz Alım Ve Satım Danışmanlık Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Demirdöven tarafından kuruldu.

Türk Hava Kurumu 10 taşınmazı satışa çıkarıyor! 

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, THK'nın son bir ay içinde 10 taşınmazını satışa çıkardığını belirtti...

A Plus Taşınmaz Değerleme ve Sportif Organizasyonları Limited Şirketi kuruldu!

A Plus Taşınmaz Değerleme ve Sportif Organizasyonları Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Berberoğlu tarafından kuruldu.

18 ilde 10 milyon metrekare Hazine taşınmazı kiralanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 5 yılda, her yıl için 20 milyon metrekare Hazine taşınmazını, yatırım teşviki çerçevesinde vatandaşlara tahsis etmek üzere ilana çıkaracak...

Kamunun taşınmaz fırsatı sürüyor!

3.4 milyon adet Hazine taşınmazının satış, kiralama vb. işlemlerini yürüten Milli Emlak, yılsonuna kadar Doğu ve Güneydoğuda 10 milyon metrekare yüzölçümlü Hazine taşınmazını yatırımcılara arz edecek...

Plan B Taşınmaz Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Plan B Taşınmaz Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün 10 bin TL sermaye bedeli ile Ataköy'de Meriç Ansa, Şevkiye Gülçe Ansa ve Birol Ansa ortaklığında kuruldu. 

taşınmaz sahipleri 10 yıllık kiracısını nasıl tahliye eder Haberi

taşınmaz sahipleri 10 yıllık kiracısını nasıl tahliye eder

10 yılını doldurmuş kiracıların tahliyesi!

1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren Borçlar Kanunu madde 347'de yer alan 10 yılını doldurmuş kiracıların tahliyesi devam ediyor.


MADDE - 347 - "Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. 


Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler.


Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda,...