28 / 04 / 2024

Taşınmaz tahliye ve teslimi

Taşınmaz tahliye ve teslimi

İcradaki taşınmazın tahliye ve teslim işlemleri, taşınmaz borçlunun elindeyse farklı; taşınmaz üçüncü kişilerin elindeyse farklı şekilde gerçekleşiyor. İşte icrada taşınmaz tahliye ve teslimi işlemleri...

İlamların icrası nedir?

İlamların icrası hükümlerine göre, taşınmaz üçüncü bir şahıs tarafından davadan sonra ve hükümden evvel tapuya tescil edilmiş bir akte müsteniden işgal edilmekte ise alacaklı borçlunun o şahsa karşı malik olduğu hakları haiz oluyor...

Kartal Taşınmaz Gayrimenkul Ve Turizm Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kartal Taşınmaz Gayrimenkul Ve Turizm Ticaret Anonim Şirketi Bağcılar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Abidin Balaban tarafından kuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! 4 şehirdeki 5 taşınmaz satışa çıkarıldı...

Özelleştirme İdaresi, Ankara, Aydın, Sakarya ve Yalova'da bulunan 5 taşınmazı satışa çıkardığını duyurdu.İşte haberin ayrıntıları...

Çatı Kurumsal Taşınmaz Yatırımları Ve Restoran İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Çatı Kurumsal Taşınmaz Yatırımları Ve Restoran İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 60 bin TL sermaye bedeli ile Abbas Burak Binboğa tarafından kuruldu.

Odeon Taşınmaz Ve Makine Teçhizat Değerleme Danışmanlık Hizmetleri'nin merkez nakli yapıldı!

Odeon Taşınmaz Ve Makine Teçhizat Değerleme Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez naki gerçekleştirildi. Odeon Taşınmaz Ve Makine Teçhizat Değerleme Danışmanlık'ın merkezi Tuzla'da yapıldı. 

Neo Taşınmaz Yatırım Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Neo Taşınmaz Yatırım Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Murat Acar tarafından kuruldu.

İmza Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

İmza Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Kartal'da 3 milyon 350 bin TL sermaye bedeli ile Taşkın Puyan ve Tolgahan Eker ortaklığında kuruldu.

Mrs Taşınmaz Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Mrs Taşınmaz Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirket Esenyurt'ta 1 milyon 409 bin 760 TL sermaye bedeli ile Güler Bahadır tarafından kuruldu.

O ilde belediye tarla ve ticarethane vasıflı 43 adet taşınmazı kiraya verecek!

Altıeylül Belediye Başkanlığı tarafından Balıkesir ili, Altıeylül ilçesinde yer alan tarla ve ticarethane vasıflı 43 adet taşınmaz kiraya verilecek.

Analiz Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Analiz Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Bakırköy'de Onut Dağdelen tarafından kuruldu.

Shams Taşınmaz Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Shams Taşınmaz Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de Hamıdreza Mokhtarıan tarafından kuruldu.

Atlas Taşınmaz Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Atlas Taşınmaz Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi Kadıköy'de Ender Haberdar tarafından kuruldu.

Miras araştırması nasıl yapılır? Ölen bir kişinin taşınmaz, araç ve para sorgulama işlemi 

Miras araştırması, bir kişinin ölümünden sonra mirasçıları tarafından, taşınmaz, para veya aracının olup olmadığını öğrenmek amacıyla yapılır. Oldukça karmaşık bir süreç olan miras araştırması uygun şekilde yapılmadığında mirasçılar hak kaybına uğrayabilir…

Yıldızlar Taşınmaz Yatırımı Ve Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Yıldızlar Taşınmaz Yatırımı Ve Yönetimi Anonim Şirketi bugün Halkalı'da 70 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Yıldız, Yaşar Yıldız ve Hüseyin Yıldız ortaklığında kuruldu.

Taşınmaz tahliye ve teslimi Haberi

Taşınmaz tahliye ve teslimi

İcrada taşınmaz tahliye ve teslimi!

İcradaki taşınmazın tahliye ve teslim işlemleri, taşınmaz borçlunun elindeyse farklı; taşınmaz üçüncü kişilerin elindeyse farklı şekilde gerçekleşiyor.


1 – Borçlunun elinde ise:

Bir taşınmazın tahliye ve teslimine dair olan ilam, icra dairesine verilince icra müdürü 24 üncü maddede yazılı şekilde bir icra emri tebliği suretiyle borçluya yedi gün içinde hükmolunan şeyin teslimini emreder.


Borçlu taşınmazı işgal etmekte iken bu emri tutmazsa, ilamın hükmü zorla icra olunur.


Alacaklıya teslim olunan taşınmaza haklı bir sebep olmaksızın tekrar giren borçlu ayrıca hükme hacet kalmadan zorla çıkarılır.


Taşınmazın içinde bulunup da ilamda dahil olmayan eşya çıkarılarak borçluya teslim ve hazır değilse vekiline veya ailesi halkından veyahut müstahdemlerinden reşit bir kimseye tevdi olunur. 


Bunlardan da kimse bulunmazsa mezkûr eşya masrafı ileride borçluya ödetilmek üzere peşin olarak...