29 / 04 / 2024

taşınmaz yükü sınırlı ayni haklar

taşınmaz yükü sınırlı ayni haklar

Sınırlı ayni haklar taşınmaz yükü nedir? Taşınmaz yükünün Medeni Kanun'daki yeri nedir? Sınırlı ayni hakların çeşitlerinden olan taşınmaz yükü hakkında merak ettiklerinizi haberimizin devamında bulabilirsiniz..

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin TL'yi geçti!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, 2024 yılının Mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin 98 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 57 bin 280 TL'ye çıktı.

Yoksulluk sınırı 56 bin TL'ye dayandı! Açlık sınırı da 16 bin 100 TL oldu!

Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi'nin (BİSAM) hesaplamasına göre, Şubat'ta dört kişilik bir aile için açlık sınırı 16 bin 100 Türk Lirası'na, yoksulluk sınırı 55 bin 691 Türk Lirası'na çıktı. 

Merkez Bankası kredilerde büyüme sınırını indirdi! Enflasyon düşer mi?

Merkez Bankası aldığı kararla sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaştırma adımları attığını duyurdu. İhtiyaç ve taşıt kredilerinde büyüme sınırlarını düşürdü. Gazeteci Barış Esen haberi sosyal medya hesabından duyurdu, takipçileri bu duruma ne dedi?

Şubat'ta açlık sınırı 19 bin TL'ye dayandı, yoksulluk sınırı 52 bin 375 TL oldu!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu açlık-yoksulluk sınırını açıkladı. Buna göre, Şubat 2024'te açlık sınırı 18 bin 973 liraya, yoksulluk sınırı ise 52 bin 375 liraya ulaştı. 

Yeni yılın ilk ayında açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı 51 bin 998 TL oldu!

BİSAM'ın açlık yoksulluk sınırı raporunda yer alan rakamlara göre; Ocak 2024'te Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı ise 51 bin 998 Türk Lİrası olarak belirlendi. 

Ocak'ta açlık sınırı 15 bin 48 TL'ye, yoksulluk sınırı 49 bin 19 TL’ye çıktı!

Türk-İş tarafından yapılan hesaplamaya göre Ocak 2023'te açlık sınırı 15 bin 48 TL'ye, yoksulluk sınırı 49 bin 19 TL’ye çıktı. İşte ayrıntılar...

Riyad'daki büyükelçiliğin büyük sırrı!

Suudi Arabistan yönetiminin Galatasaray ile Fenerbahçe maçında Atatürk pankartı ve tişörtü için izin vermemesi gündem oldu. Yeniçağ Haber Müdürü, Gazeteci ve Yazar Fatih Ergin, X sosyal medya hesabından Riyad'daki büyükelçiliğin büyük sırrını paylaştı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Mesa Panorama Maltepe'de sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz fırsatı!

Mesa Panorama Maltepe projesinden ev sahibi olmak isteyenlere peşin ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatının yanı sıra, sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz imkanı sunuluyor. Peki Mesa Panorama'da konut fiyatları kaç TL?

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu açıkladı! Açlık sınırı 15 bin 548 lira...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamaya kapsamında yer alan verilere göre, kasım ayında açlık sınırı 228 lira daha fazlalaşarak 15 bin 648 liraya kadar çıktı. Yoksulluk sınırı da 1187 lira yükselerek ve 45 bin lirayı geçtiği kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Mesa Panorama'da yılın son fırsatı! Sınırlı sayıda ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı!

55 yıldır güven ve kalite inşa eden Mesa’nın, Mesa Panorama Maltepe projesinde yılın son fırsatı sunuluyor. Paylaşılan detaylara göre projede yer alan sınırlı sayıda  ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı sunuluyor.

Natura Göksu'da sınırlı sayıda daire için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı! 

Ankara Batıkent'te hayata geçirilen Natura Göksu projesinde sınırlı sayıda konut için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. 

Açlık sınırı 13 bin lirayı, yoksulluk sınırı 43 bin lirayı aştı! Yoksulluk sınırı asgari ücretin 3 katına yaklaştı!

Dört kişili bir ailenin aylık mutfak harcamasını kapsayan açlık sınırı bir ay içinde 1. 136 lira yükseldi ve 13 bin 334 lira oldu. Yoksulluk sınırı ise bir ayda tam 3 bin 700 lira arttı ve 43 bin 433 lira oldu. İşte ayrıntılar...

Fed'in faiz kararı öncesi dolar/TL de sınırlı yükseliş devam ediyor!

20 Eylül Pazartesi dolar/TL kurunda sınırlı yükseliş devame diyor. Dolar yeniden 27 TL seviyesine yükselirken Fed'in faiz kararı merakla bekleniyor. Bugün dolar alış satış fiyatı ne kadar oldu? 20 Eylül Pazartesi dolar/TL kuru...

taşınmaz yükü sınırlı ayni haklar Haberi

taşınmaz yükü sınırlı ayni haklar

Sınırlı ayni haklar taşınmaz yükü


Medeni Kanun madde 839'a göre Sınırlı ayni haklar taşınmaz yükü;  bir taşınmaz malikinin mülkü dolayısıyla, o taşınmaz karşılık olmak üzere, diğer bir kimse lehine bir şey yapmaya veya vermeye mecbur olması anlamına geliyor. İsterseniz bunu bir örnekle pekiştirelim. Örneğin, (A) taşınmazına malik olan kimse, kendi arazisinde bulunan bir taş ocağından çıkardığı taşlardan belirli bir kısmını her yıl (B) ye teslim etmeyi taahhüt ederek böyle bir ayni hak ilişkisi kurabilir. Böyle bir yükümlülük yalnız bir kişi lehine değil başka taşınmaz lehinede kurulabiliyor.  örneğin (C) taşınmazına kim malik olursa taşlar ona teslim edilecekse ayni hak bir şahsa değil taşınmaza bağlanmış olur.



Taşınmaz yükü bir ayni hak olarak karşımıza çıkıyor. Diğer bir deyişle böyle bir yükümlülüğe karşılık olan yetki...