17 / 05 / 2024

taşıt kredileri yönetmeliği

taşıt kredileri yönetmeliği

Konut, taşıt ve tüketici kredilerine yeni düzenleme geldi. Yapılan yeni yönetmelik değişikliği ile kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı yüzde 75' i aşamayacak....

Otopark yönetmeliği ile konut fiyatları tavan yapacak!

Konut fiyatlarında meydana gelen yüzde 40'lık artışla beraber piyasası durgunlaştı. Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, yakın zamanda hayata geçirilecek olan otopark yönetmeliği ile ev fiyatların en az 100 bin TL artacağını dile getirdi. 

GYODER Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Semineri 27 Ağustos'ta!

GYODER Akademi tarafından düzenlenecek olan İmar Yönetmeliği Semineri 27 Ağustos'ta online olarak gerçekleştirilecek. 

Ulaştırma Hizmetleri Denetim Yönetmeliği!

Ulaştırma Hizmetleri Denetim Yönetmeliği bugünkü 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği!

31416 sayılı Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Murat Oral, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda yaptığı sunumda Otopark Yönetmeliği'nin 31 Mart'ta yürürlüğe girmesi için öneride bulundu. 

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak danışmanlarından Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nin iptali için dava!

14 Ekim 2020'de yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği emlak sektöründe yeni bir döneme girildi. Söz konusu yönetmelikle ilgili mağduriyet yaşadıklarını dile getiren sektör temsilcileri yönetmeliğin iptali için dava açtı.

Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Köprü Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Köprü Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Hava Meydanı Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Hava Meydanı Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

taşıt kredileri yönetmeliği Haberi

taşıt kredileri yönetmeliği

Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik'te yapılan değişiklik ile  kredi tutarının, teminat olarak alınan konutun değerine oranı yüzde 75'i aşamayacak. Taşıt kredilerinde isekredi tutarının taşıtın değerine oranı taşıtın nihai fatura değeri 50 bin TL ve altında olanlar için yüzde 70'i geçmeyecek. 


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun Resmi Gazete'de yer alan Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğine göre, bu yönetmeliğin 12'nci maddesinden sonra gelmek üzere 12/A maddesi eklendi. 


12/A maddesi şöyle:


"(1) Tüketicilere, konut edinmeleri amacıyla kullandırılacak kredilerde ve taşıt kredileri hariç konut teminatlı kredilerde veya yapılacak finansal kiralama işlemlerinde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı yüzde 75'i aşamaz. Sınırlamaya konu krediler için teminat olarak alınan gayrimenkullerin değerlemesinin Kurul veya Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmiş değerleme şirketlerine yaptırılması ve...