06 / 05 / 2024

tatil sitesi nasıl kurulur

tatil sitesi nasıl kurulur

Tatil siteleri ve villaları ile ilgili esaslar Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte yer alıyor. Buna göre, tatil sitesi nasıl kurulur? Tatil siteleri nasıl olmalı?

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kademeli konut satışının emlak piyasasının nasıl etkileyeceğini Türkiye'nin ilk ve tek Emlak Haber Sitesi Emlakkulisi.com'a açıkladı. İşte ATEM Başkanı Akçam'ın o değerlendirmesi...

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur?

Bayramda kamu kurum ve kuruluşlarının resmi tatil sebebiyle kapalı olduğu biliniyor. Fakat özel sektör çalışanları bayramda mesailerini sürdürüyor. Peki Bayramda çalışanlar ne kadar mesai ücreti alacak? İlave çalışma ücreti hesaplama yöntemi nasıl olur? 

Hatay Samandağ Çevlik Tatil Sitesi'ndeki yollar onarılıyor!

Hatay BŞB ile Samandağ Belediyesi işbirliğiyle, Samandağ- Çevlik Tatil Sitesi'ndeki yollar onarılıyor, yer yer asfaltlanıyor.

Devre tatil sözleşme feshi nasıl yapılır?

Devre tatil sözleşmeleri; Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veriyor. Peki, devre tatil sözleşme feshi nasıl yapılır?

Devre tatil sözleşmesi iptali nasıl olur?

Devre tatil sözleşmesi ile bir tatil tesisi mülkünde normalde bir hafta veya daha uzun olan belirli bir süre için kullanım hakkı satın alınıyor. Peki, devre tatil sözleşmesi iptali nasıl olur?

Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi nasıl yapılır?

Devre tatil, bir tatil tesisi mülkünde normalde bir hafta veya daha uzun olan belirli bir süre için kullanım hakkının satın alındığı bir uygulama oluyor. Peki, ön ödemeli devre tatil sözleşmesi nasıl yapılır?

Kapıcı konutu nasıl tahliye edilir?

Kapıcıların çalışma süresi, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günleri, yıllık ücretli izin hakları ve kapıcı konutlarına ilişkin usul ve esaslar yönetmelik ile açıklanıyor. Peki, kapıcı konutu nasıl tahliye edilir?

Kaçak yapı tatil zaptı nasıl düzenlenir?

Yapının kaçak olarak tespit edilmesinden sonra belediye ya da il özel yönetimlerince yapının o anki durumu saptanıyor. Peki, kaçak yapı tatil zaptı nasıl düzenlenir?

Devre tatil sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Devre tatil, uzun süreli tatil hizmeti, değişim ve yeniden satış sözleşmelerine uygulanacak usul ve esasları, Devre tatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki, devre tatil sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Devre tatil sözleşmesi nasıl yapılır?

Devre tatil sözleşmesi hakkında yönetmelik 14 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete 'de yayımlandı. Peki, devre tatil sözleşmesi nasıl yapılır? Devre tatil sözleşmesi şekil şartları nelerdir?

Devre tatil sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Devre tatil sözleşmesi; bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veriyor. Peki, devre tatil sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

tatil sitesi nasıl kurulur Haberi

tatil sitesi nasıl kurulur

Tatil sitesi nasıl kurulur?

Tatil siteleri ve villaları ile ilgili esaslar, 21 Haziran 2005 tarihinde 25852 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte yer alıyor. Buna göre, tatil sitesi nasıl kurulur? Tatil siteleri nasıl olmalı?


Tatil siteleri ve villaları,  aşağıda belirtilen (a), (b) ve (c) bentlerinde yer alan tanımlardan biri çerçevesinde gerçekleştirilen, her birinde nitelikli elemanlar ile tefriş edilmiş en az bir yatak odası, oturma bölümü ve banyo, mutfak ile balkon veya teras gibi özel açık alan kullanımları bulunan konaklama birimlerinden oluşan işletme bütünlüğü arz eden ve belge sahibinin tüzel kişilik olduğu tesislerdir.


a) B tipi tatil siteleri; Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde veya Turizm Merkezlerinde yer alan veya bu bölgeler dışında olup desteklenmeleri Bakanlıkça uygun...