16 / 05 / 2024

Tatilde konaklama tercihi

Tatilde konaklama tercihi

TÜİK'in Hanehalkı Yurtiçi Turizm Araştırması sonuçlarına göre Nisan-Mayıs-Haziran döneminde seyahate çıkan 12 milyon 633 bin kişi en çok akraba-arkadaş ziyaretine gitti. Konaklamada da otel, akraba-arkadaş evinden sonra geldi...

Kayseri Şehir Hastanesi'nin yalıtımdaki tercihi ODE oldu!

Türkiye’nin ilk şehir hastanesi projesi Kayseri Şehir Hastanesi’nin yalıtımdaki tercihi ODE oldu

Çevreye duyarlı konaklama tesisleri artacak!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında turizm sektörü üzerine görüşlerini paylaştı. Gökkaya, Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri'nin sayısının artırılması konusunda çalışmaları anlattı.

Gemlik Karacaali’ye konaklama tesisi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, ikinci konaklama tesisini de Karacaali’ye kazandırdı.

No 11 Gayrimenkul Geliştirme Konaklama Hizmetleri İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

No 11 Gayrimenkul Geliştirme Konaklama Hizmetleri İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Anıl Yılmaz, Yalım Pamir Birlik ve Rabia Birlik ortaklığında 20 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Sinop'un konaklama tesisine ihtiyacı var!

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya kentin en büyük probleminin konaklama tesislerinin yetersiz olduğunu dile getirdi.

Çevreye duyarlı konaklama tesisi belgesi verilmesine dair tebliğ!

Çevreye duyarlı konaklama tesisi belgesi verilmesine dair tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Çevreye duyarlı konaklama tesisi belgesi verilmesine dair tebliğ metni..

Mas Konaklama Ve Turizm Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Mas Konaklama Ve Turizm Hizmetleri Limited Şirketi bugün Şişli’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Salim Karaca, Ahmet Aydoğan ve Özlem Hacıkasımoğlu ortaklığında kuruldu.

Rainbow Uluslararası Turizm Ve Konaklama Anonim Şirketi kuruldu!

Rainbow Uluslararası Turizm Ve Konaklama Anonim Şirketi Burhan Aydemir tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Timeshare Konaklama Gayrimenkul Kiralama Ve İşletme Hizmetleri Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Timeshare Konaklama Gayrimenkul Kiralama Ve İşletme Hizmetleri Turizm Anonim Şirketi Ahmet San ve Emin Günal ortaklığında 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Konaklama sektöründe yatırım stratejileri nasıl şekillenecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Mehmet Küçükkaya bugünkü yazısında konaklama sektöründe yatırım stratejilerinin nasıl şekilleneceğinden bahsetti. İşte o yazı...

Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi, Marmara Kule'nin tercihi!

Kartal’ın en avantajlı lokasyonunda konumlandırılan Marmara Kule’nin tercihi yüksek yapı inşaatlarının maksimum güvenlikle ve her türlü hava koşulunda aksamadan gerçekleştirilmesi sağlayan, Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi oldu.

Yozgat Şehir Hastanesi'ni tercihi AKG Gazbeton oldu!

AKG Gazbeton blok ve lento ürünlerinin kullanıldığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ilk “Şehir Hastanesi” Yozgat’ta açıldı. Türkiye’nin ilk şehir hastanesinin tercihi AKG Gazbeton oldu.

Baymak Lectus, prestijli projelerin tercihi oluyor!

Baymak’ın Lectus duvar tipi yoğuşmalı kazanları Türkiye’nin dört bir yanındaki prestijli projelerin tercihi oluyor. Baymak Lectus yoğuşmalı kazan yüzde 30 daha yüksek verim sağlıyor.

Tatilde konaklama tercihi Haberi

Tatilde konaklama tercihi

Bu yılın ikinci çeyreğinde yurt içinde seyahate çıkan 12 milyon 633 bin kişi toplam 4 milyar 689 milyon 71 bin lira harcadı.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı ikinci çeyreğine ilişkin Hanehalkı Yurtiçi Turizm Araştırması sonuçlarını açıkladı.


Buna göre, nisan, mayıs ve haziran aylarından oluşan ikinci çeyrekte, yurt içinde ikamet eden 12 milyon 633 bin kişi seyahate çıktı. Bu dönemde bir ve daha fazla geceleme kaydı ile ülke içinde yapılan toplam seyahat sayısı, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,2 azalarak 15 milyon 710 bin oldu. Bu dönemde seyahate çıkanlar 87 milyon 273 bin geceleme yaptı.


Ortalama geceleme sayısı 5,6, seyahat başına yapılan ortalama harcama ise 298 lira olarak gerçekleşti. Yerli turistlerin, yurt içinde yaptıkları seyahat harcamaları söz konusu dönemde geçen yılın...