02 / 05 / 2024

tav havalimanı kira

tav havalimanı kira

TAV Havalimanları, 3'üncü çeyrek sonu finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, TAV Havalimanları, bu yılın 9 ayında dış hatlarda 10 milyon, iç hatlarda 11 milyon yolcuya hizmet sundu. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, konuya ilişkin konuştu.

Esenboğa Havalimanı için resmen imzalar atıldı! TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı!

Esenboğa Havalimanı için TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı. İşte Esenboğa Havalimanı ile ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

TAV, Lagos Havalimanı'na talip oldu

TAV Havalimanları şirketinden KAP'a yapılan açıklamada TAV Havalimanları içinde yer aldığı konsorsiyum ile Nijerya Lagos Havalimanı dış hat yolcu ve kargo terminalinin 20 yıl süreyle işletilmesi için ihaleye teklif verdi.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın 2043'e kadar ertelenen kira tutarı 1.2 milyar TL! 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın ertelenen kira gelirinin ek bütçenin yüzde 2.7'sine denk olduğunu aktaran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

Antalya Havalimanı ihalesini Fraport-TAV kazandı!

Antalya Havalimanı'nın kapasite artırımı ve 25 yıllığına kiralanması için ihale yapıldı. İhalede en yüksek teklif 7 milyar 250 milyon avro ile TAV Havalimanı'ndan geldi.

TAV Havalimanları'ndan 9 ay kira alınmadı mı?

Hisselerinin yüzde 46,12’sinin Fransız işletmecisi Aéroports de Paris Grubu’na ait olduğu TAV Havalimanları Holding’e, kira ayrıcalığı gündeme geldi. Bakanlık ayrıcalığı onayladı...

HEAŞ'tan Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki işletmelere kira yardımı!

 Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ (HEAŞ) Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki işletmelerin 2021-2022 yıllarına ait kira bedellerinde yüzde 50 indirim yapıp ötelenmiş 2020 yılı için 9 aylık kira borçları da sildi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan havalimanı kira ertelemelerine eleştiri! 

CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, havalimanı kira ertelemelerine yönelik açıklama yaptı. 

İstanbul Havalimanı'nda İGA devlete 22 milyar 152 milyon Euro kira ödeyecek!

İşletme süresi 25 yıl olarak (sona erme: 7 Nisan 2044) belirlenen İstanbul Havalimanı'nda, İGA devlete toplam 22 milyar 152 milyon Euro kira ödeyecek.

TAV Havalimanları'nda 2022 kira ödemeleri 2024'e ertelendi!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener yaptığı açıklamada, "Türkiye’de işlettiğimiz tüm havalimanlarının işletme süreleri ikişer sene uzatıldı ve 2022 kira ödemeleri 2024’e ertelendi." dedi.

TAV Havalimanları, kira ödemelerini 2024 yılına erteledi!

TAV Havalimanları, DHMİ tarafından Antalya, Ankara, Gazipaşa, İzmir ve Bodrum havalimanlarının işletme hakkı sürelerinin ikişer yıl uzatıldığını ve kira ödemelerinin 2024 yılına ertelendiğini açıkladı.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan kira erteleme talebi!

İstanbul Havalimanı'nı işleten ve yılda devlete 1,1 milyar euro kira vermesi gereken İGA'nın devletten kira erteleme, indirim ve sözleşme uzatma istediği öğrenildi. Diğer bazı havalimanı işletmecisi şirketler de destek talep ediyor. 

Turizm işletmelerinde kira indirimi için çağrı!

Turizm bölgelerinde işletmeler stopaj vergisi gibi vergilerden muaf tutulması, havalimanı kira ve diğer ödemelerde indirim yapılmasını, KDV'nin süresiz olarak veya 2 yıllığına yüzde 1'e indirilmesini istiyor.

Havalimanı işleticilerinden kira desteği önerisi!

Havalimanı işleticileri, devletin de Yapİşlet- Devret kapsamındaki işletme kiralama sürelerini bir yıl uzatmasını ve bu yılki kira ücretini de sözleşmenin sone erdiği yıl tahsil etmesini talep ediyor.

tav havalimanı kira Haberi

tav havalimanı kira

TAV Havalimanları, 3'üncü çeyrek sonu finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, TAV Havalimanları, bu yılın 9 ayında dış hatlarda 10 milyon, iç hatlarda 11 milyon yolcuya hizmet sundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, havacılığın, Kovid-19'dan en çok etkilenen sektör olduğuna dikkat çekerek, "Nisan ve mayıs aylarındaki karantinalar sırasında ülkeler arası sınırların kapanması nedeniyle yolcu sayımızın neredeyse sıfıra düştüğünü gördük. Bu nedenle mart ayından bu yana gerekli maliyet düşürücü aksiyonları paydaşlar, hissedarlar, yatırımcılar ve çalışanlarımız arasında adil bir şekilde paylaştırmak için çalışıyoruz" diye konuştu. 

Bu denge konusunda ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını düşündüğünü belirten Şener, şöyle konuştu:

"Pandemiye oldukça süratli bir şekilde tepki verip nakit faaliyet giderlerimizi ikinci çeyrekte yüzde 55, üçüncü...