03 / 05 / 2024

tav havana havalimanını alacak mı

tav havana havalimanını alacak mı

TAV CEO’su Sani Şener, yapımı devam eden 3. havalimanına rağmen Atatürk Havalimanı’na yatırım yapmaya devam ettiklerini belirterek, "Küba’da ise Havana Havalimanı’nın işletmesi için son noktaya geldik." dedi.

Atatürk Havalimanı'nın kar kaybı bakanlık tarafından ödenecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan İstanbul Havalimanı’nın hizmete açılması ile, sözleşme süresi bitmeden kapatılan Atatürk Havalimanı nedeni ile TAV’a “yabancı ortağı bulunduğu” gerekçesi ile kâr kaybının ödeneceğini belirtildi...

TAV, Almatı Havalimanı için görüşmelere devam ediyor!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Almatı Havalimanı'nı satın almak üzere görüşmelere devam edeceklerini anlattı.

TAV, Almati Havalimanı'nı satın almak için düğmeye bastı!

TAV Havalimanları Holding ve VPE Capital'in oluşturduğu konsorsiyum, Kazakistan Almati Uluslararası Havalimanı'nın sahibi ile potansiyel satın alma görüşmelerine başladığını açıkladı...

TAV, Atatürk Havalimanı'nın boşluğunu nasıl dolduracak?

İstanbul Havaalanı, bu ay tam kapasiteyle faaliyete geçti. Bu taşınmayla TAV Havalimanları Holding en önemli amiral gemisini olan Atatürk Havalimanı'nı kaybetti. Atatürk Havalimanı’nın yerini nasıl dolduracağının cevabı şirketin geleceğini de belirleyecek.

TAV Holding rotasını yurtdışına çevirdi!

TAV Holding, 6 Nisan'da İstanbul Atatürk Havalimanı'nın kapanacak olması nedeniyle rotasını yurtdışına çevirdi. Şirketin CEO'su Sani Şener, "5-6 tane havalimanı ihalesini takip ediyoruz. Bunların bir ya da ikisini alırsak İstanbul'un kaybını kapatacağız" diyor.

TAV, Suudi Arabistan'da üç havalimanını işletecek!

TAV Havalimanları, Suudi Arabistan'daki 3 havalimanının genişletilmesi ve işletilmesini içeren nihai anlaşmasını Riyad'da imzaladı.

TAV, Suudi Arabistan'da 2 havalimanı daha aldı!

TAV Havalimanları, Suudi Arabistan'da Medine ve Yanbu'nun ardından Qassım ve Hail havalimanlarını da portföyüne ekledi. TAV, 2 havalimanını da geliştirecek ve 30 yıl boyunca işletecek.

TAV, Yanbu Havalimanı'nı geliştirip ve işletecek!

TAV Havalimanları, Suudi Arabistan'ın Yanbu şehrinde bulunan havalimanının geliştirilmesi ve işletmesi için anlaştı

TAV, Havana Havalimanı için imzayı attı!

TAV Havalimanları’nın içinde yer aldığı konsorsiyum Havana Havalimanı’nın geliştirilmesi ve işletmesi “iyi niyet anlaşması” imzaladı.

TAV, Küba Havana Havalimanı’nın işletmesi için son aşamada!

TAV CEO’su Sani Şener, yapımı devam eden 3. havalimanına rağmen Atatürk Havalimanı’na yatırım yapmaya devam ettiklerini belirterek, "Küba’da ise Havana Havalimanı’nın işletmesi için son noktaya geldik." dedi.

TAV, Umman Maskat Havalimanı'nın yolcu salonunu işletecek!

TAV İşletme Hizmetleri, Umman'ın başkenti Maskat Havalimanı'nın yeni terminal binasında özel yolcu salonu işletmesi için açılan ihaleyi kazandı.

TAV, Tiflis Havalimanı pist rehabilitasyon çalışmalarını tamamladı!

TAV, Tiflis Havalimanı pist rehabilitasyon çalışmalarını tamamladı. Kumsi̇şvi̇li̇, havali̇manındaki pi̇st rehabi̇li̇tasyon çalışmalarının çok kısa bi̇r sürede,tamamlandığını di̇le geti̇rerek, projeye katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

3. Havalimanı’nın asansörü Schindler’e emanet!

İsviçre merkezli yürüyen merdiven ve asansör üreticisi Schindler, Yeni Havalimanı'nın 648 parçadan oluşan yürüyen merdiven ve asansör tedariğini sağlayacak.

tav havana havalimanını alacak mı Haberi

tav havana havalimanını alacak mı

TAV CEO’su Sani Şener, yapımı devam eden 3. havalimanına rağmen Atatürk Havalimanı’na yatırım yapmaya devam ettiklerini belirterek, “Bir süre daha Atatürk Havalimanı’nın hizmet edeceğini düşünüyoruz.  Küba’da ise Havana Havalimanı’nın işletmesi için son noktaya geldik.  Miami’yi bile geçecek Havana Havalimanı, İstanbul bittikten sonra yerini dolduramaz ama çok önemli bir kısmını karşılar” diye konuştu.


ATATÜRK Havalimanı 2016 Haziran ve Temmuz aylarında en zor günlerini yaşadı. 28 Haziran’da yaşanan terör saldırısında 42 kişi yaşamını kaybetti, 200’ün üzerinde kişi yaralandı. 15 Temmuz darbe kalkışmasında da Atatürk Havalimanı’nda tarihi anlar yaşandı. TAV Grubu CEO’su Sani Şener Atatürk Havalimanı’nın en uzun ve zor gecelerinin şahidi…Sani Şener’le buluştuk, hem Atatürk Havalimanı’nın en uzun ve zor gecelerini hem de yeni planlarını konuştuk.


TAV CEO’su Şener, Atatürk Havalimanı’na alternatif planlarını...