02 / 05 / 2024

tav inşaat dünya sıralamasında kaçıncı

tav inşaat dünya sıralamasında kaçıncı

TAV İnşaat, havalimanı yapımında dünyada ilk sıradaki yerini korudu. TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Şener, Türk mühendisliğiyle müteahhitliğini başarıyla temsil etmekten gurur duyduklarını belirtti.

Limak İnşaat, 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 50'nci sıraya yükseldi!

Limak İnşaat, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2022 listesinde 2021'e göre 6 basamak birden yükseldi ve 50. sırada oldu. İşte ayrıntılar...

Limak İnşaat dünyanın en büyük 61'nci müteahitlik şirketi oldu!

Limak İnşaat, Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record'un (ENR) hazırladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2020 listesinde 2019 yılına kıyasla 6 basamak birden artarak 61’inci sıraya yerleşti.

TAV İnşaat’tan 'borç' açıklaması!

TAV İnşaat Genel Müdürü Ümit Kazak, ‘TAV İnşaat’ta borç gerilimi devam ediyor’ başlıklı haberlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, ''Bankalarla görüşmeler ve alacak davalarımız sürüyor'' ifadeleri kullanıldı.

TAV İnşaat yol ayrımında!

TAV İnşaat'ta ortaklar yol ayrımına geldi. TAV CEO’su Şener şirketi Sera İnşaat’ın İDO’daki hisselerini Akfen’e vereceğini, buna karşılık Akfen’in TAV İnşaat hisselerini alacağını belirtti. Akfen Başkanı Akın, hisse devri için, "Henüz bir anlaşma sağlanmış değil, masadaki opsiyonlardan biri" dedi...

Doğuş İnşaat dünyanın en büyükleri listesinde!

1951 yılında kurulan Doğuş İnşaat zaman içinde dünya devi oldu. Dünyanın en büyükleri listesinde yer aldı. Firma şu anda yeni bir iş için çalışmalarına ara verdi.

Yılmaz İnşaat Düşler Vadisi Riva projesi!

Yılmaz İnşaat Düşler Vadisi Riva projesi hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. Beykoz-Riva'da Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesiyle inşa edilen projede satışlar başladı.

Dülger İnşaat, Uluslararası Yapı Ödülünü aldı!

Dülger İnşaat, Dünya çapında 95 ülkede 7 bin 500’den fazla üyesi olan Kürel Ticaretin Liderleri Kulübü tarafından sektörün oskarı olarak kabul edilen Uluslararası Yapı Ödülünün sahibi oldu. 

Rönesans Holding ve TAV İnşaat ortaklığı Avrupa’da!

Amsterdam Schiphol Havalimanı’ndaki ek terminalin inşa ihalesini, Rönesans Holding’in grup şirketi Ballast Nedam ve TAV İnşaat ortaklığı kazandı. Ek terminalin inşası 2019'da tamamlanacak. 

Fbyaren İnşaat Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Fbyaren İnşaat Dış Ticaret Anonim Şirketi Fatih Bülent Yaren tarafından 250 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Mesken Turkey Gayrimenkul İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mesken Turkey Gayrimenkul İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi A. Aziz İbrahim S I Al Mahmoud tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Carmer İnşaat Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Carmer İnşaat Dış Ticaret Anonim Şirketi Yakup Güler ve Barış Sarıtaç ortaklığından 1 milyon TL sermaye ile bugün kuruldu.

Zrg Gayrimenkul İnşaat Dış Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Zrg Gayrimenkul İnşaat Dış Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi İdris Geldi ve Muyhettin Geldi ortaklığında 20 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Güven Afifi İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güven Afifi İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi M. M. Saeed Alafıfı tarafından 1 milyon TL sermaye ile 1 Temmuz 2017 tarihinde kuruldu.

tav inşaat dünya sıralamasında kaçıncı Haberi

tav inşaat dünya sıralamasında kaçıncı

Türkiye ve bölge ülkelerinde gerçekleştirdiği projelerle büyüyerek sektörün liderleri arasına giren TAV İnşaat, havalimanı yapımında dünyada ilk sıradaki yerini korudu.


TAV açıklamasına göre, sektörün saygın yayınlarından Engineering News Record (ENR), üstlendikleri projelere göre 2015'te her sektörde dünyanın en büyük inşaat şirketlerini açıkladı. "Havalimanı" kategorisinde ilk beşte, "Ulaştırma" kategorisinde de ilk 30'daki tek Türk şirketi TAV İnşaat oldu.  


Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, ENR listesinde bu sene de birinci sıradaki yerlerini korumaktan ve Türk mühendisliğiyle müteahhitliğini  başarıyla temsil etmekten gurur duyduklarını belirtti.


Şener, şunları kaydetti:

"İstanbul Atatürk Havalimanı'yla çıktığımız yolda TAV İnşaat olarak bugüne kadar üstlendiğimiz projelerin kontrat bedeli 17,2 milyar doları aştı. Havalimanı tasarımı, yapımı ve finansmanına odaklanarak bu alanda tüm dünyada seçilen, tercih edilen ve...