02 / 05 / 2024

tavan ticareti

tavan ticareti

1936 yılında Boğaz'da yalı fiyatları çok düşük olduğu için birçok mal sahibi yalılarını enkaz suretiyle satıyormuş. Birçok tarihi yalı ve köşklerin tavanları sökülerek yeni yapılan binalara naklediyormuş.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik tam metni 2018!

Emlak komisyonuna sınırlama getiren yeni emlakçı yönetmeliği olan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik tam metni 2018..

Özak GYO'nun sermaye tavanı 1 milyar TL'ye çıktı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın kayıtlı sermaye tavanının 1 milyar TL'ye çıkarılması ve kayıtlı sermaye tavanı süresinin uzatımı tescillendi...

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği değişiyor!

Gayrimenkul sektörü açısından önem taşıyan ve herkesin merakla beklediği ‘’Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı’’ çalıştayı 27 Nisan 2018 tarihinde yapıldı. 

Yeni Gimat GYO kayıtlı sermaye tavanı süresi uzatıldı!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kayıtlı sermaye tavanı işlemleri tescil bildirimi yayınladı.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı Çalıştayı 27 Nisan'da!

Sektör temsilcilerinin yanı sıra birçok kurum ve kuruluşun bir araya geleceği “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı Çalıştayı 27 Nisan'da yapılacak.

Kuyumcukent'in sermaye tavanı geçerlilik süresi uzatıldı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları'nın 100 milyon TL kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2018-2022 yıllarına uzatılması hususunda kabul edildi.

Panora GYO'nun kayıtlı sermaye tavanı geçerlilik süresi uzatıldı!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kayıtlı sermaye tavanı işlemleri tescil bildirimi yayınladı.

İris Profil Asma Tavan Sistemleri Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İris Profil Asma Tavan Sistemleri Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Yaşar Bıyıklı tarafından kuruldu. 

İntema İnşaat'ın sermaye tavanı 49 milyon TL'ye çıktı!

İntema İnşaat'ın 10 milyon TL olan mevcut kayıtlı sermaye tavanının 49 milyon TL'ye çıktı. Sermaye geçirlilik süresi 2022'ye uzatıldı...

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün kayıtlı sermaye tavanı süresi uzatıldı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları'nın 100 milyon TL kayıtlı sermaye tavanının aynı kalarak 2017 yılında sona eren sürenin, 2018-2022 yılları olarak uzatılmasına karar verildi.

Panora GYO kayıtlı sermaye tavanı süresini uzattı!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kayıtlı sermaye tavanı geçerlilik tarihini 2022 olarak değiştirdi.

Gökova Metal Kimya İnşaat Orman Ürünleri Ticareti Limited Şirketi kuruldu!

Gökova Metal Kimya İnşaat Orman Ürünleri Ticareti Limited Şirketi bugün Maltepe’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Gökel tarafından kuruldu. 

Dnata İst Turizm Ve Gayrimenkul Ticareti İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Dnata İst Turizm Ve Gayrimenkul Ticareti İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Sait Beyolu tarafından kuruldu.

tavan ticareti Haberi

tavan ticareti



İstanbul'da yeni bir ticaret başladı: Tavan satışı..


Boğaziçi'ndeki eski büyük yalıların güzel tavanları birer birer satılıyor


    Her sene Boğaziçi'ndeki eski ve büyük yalıların bir kaçı yıkılıyor. Meşhur yalılar enkazcılar tarafından yıkılarak, enkazı parça parça satılıyor. Bu arada hiç akla gelmedik bir ticaret de almış yürümüştür... Bu ticaret tavan ticaretidir.

    Boğaz'da eskiden içinde sulh muahedeleri imzalanmış meşhur tarihi bazı yalıların son derece sanatkarane yapılmış tavanları vardır. İşte satılan bu fevkalade güzel tavanlardır. 

    Ekserisi tahta olan bu tavanlar sökülmeden evvel muhtelif parçalarının üzerine numaralar konulmaktadır. Sonra tavan sökülüyor, başka, yeni bir binaya nakledilerek parçalarının numaralarına göre tekrar kuruluyor....