02 / 05 / 2024

TBMM ana binasında yapılan tadilatlar

TBMM ana binasında yapılan tadilatlar

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a TBMM Ana Bina'da yapılan tamirat ve tadilatlara ilişkin 5 soru sordu..

TBMM ana binasında yapılan tadilatlar mecliste konu oldu!

TBMM Ana Bina'da yapılan tamirat ve tadilatlar ile ilgili iddialar meclise taşındı. Konu hakkında soru önergesi hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, sorularını Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a sordu..

Elektrikte TRT payını kaldıran düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi!

TBMM Genel Kurulunda elektrik faturalarında TRT payını kaldıran maddeyi içeren kanun teklifi kabul edildi. 

Kandıra Belediyesi hizmet binası inşaatında sona gelindi!

Kocaeli Belediyesi tarafından Kandıra Belediyesi için inşa edilen hizmet binasında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Binanın imalat çalışmaları bitmek üzere. 

TBMM Genel Kurulu'nda tapulu arazilere yönelik düzenleme önerisi!

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu Toplantısı'nda  tapulu arazilerinin düzenlenmesi hakkında öneride bulundu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi binasında hasar tespit çalışması başladı! 

İzmir'de meydana gelen depremde, İzmir Büyükşehir Belediye binasında sıva çatlağı ve alçı dökülmeleri meydana geldi. Hasar tespit çalışmalarının başladığı binada, 2 bine yakın personelin binaya girişi yasaklandı. 

Trabzon'daki yeni otogar binasında 'dere yatağı' iddiası!

Trabzon’da yapılacak yeni terminal binasının dere yatağında bulunduğu ve bu projeden vazgeçilmemesi durumunda yeni bir felakete yol açılacağı ileri sürüldü. 

Kocaeli encümen toplantısında kiralama ihaleleri yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasında düzenlenen encümen toplantısı Genel Sekreter Balamir Gündoğdu’nun katılımı ile gerçekleştirildi…

CSO konser binasında sona gelindi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) konser binasının açılış günü ve açılış konserinin içeriğinin Haziran ayında kamuoyuna açıklanacağını belirtti...

İmar Kanunu'ndaki değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulu'nda!

TBMM'de İmar Kanunu'nda da değişiklikler içeren Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Teklifin tümü üzerindeki görüşmelere başlandı...

Siirt Halk Eğitim Merkezi, 14 milyon liralık yeni binasında!

PKK'lı teröristlerce 6-7 Ekim 2014 tarihlerinde yakılması sebebiyle geçici binasında hizmet veren Siirt Halk Eğitim Merkezi, 14 milyon liraya inşa edilen yeni binasına taşındı

KOSGEB’in yeni binasında 411 bin liraya tadilat yapıldı!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın yeni binasında 411 bin liraya tadilat yapıldı

Acıbadem Türk Telekom binasında yapılan yenileme mecliste!

İstanbul ili Üsküdar ilçesi Acıbadem Mahallesi'ndeki Türk Telekom binasının dış cephesinin yenilenip yenilenmediği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Kütahya Belediyesi yeni hizmet binasında sona gelindi!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, inşaat çalışmalarında sona gelinen Belediye yeni Hizmet binasını inceledi.

Kütahya İŞKUR yeni hizmet binasında!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından inşaatına başlanan Kütahya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü binasının yapımı tamamlandı. İŞKUR, yeni binasında hizmet vermeye başladı.

TBMM ana binasında yapılan tadilatlar Haberi

TBMM ana binasında yapılan tadilatlar


CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM Ana Bina'da yapılan tamirat ve tadilatlara ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Emir sorularını TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a iletti.


Emir önergesinde "Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun eski çalışma salonunda inşaat çalışmalarına başlandığı, çalışmaların referandum sonrasındaki hafta biteceği ulusal basında haber olarak yer aldı. Çıkan haberde makam, sekreterlik ve toplantı salonundan oluşan söz konusu mekanın tek bir odaya dönüştürülerek geniş bir makam odasının planlandığı kaydedilirken, odanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tahsis edileceği iddia edilmektedir." şeklinde açıklamalarda bulunarak bu bağlamda 5 soru sordu.


Emir'in soruları

1- Meclis'in tarihi nitelikteki eski İnsan Hakları Komisyon Salonu'nu da kapsayan inşaat hangi amaçla yapılmaktadır?


2- Biri toplantı salonu olmak üzere üç odanın birleştirilmesiyle oluşacak yeni oda kaç metrekare olacak?


3- Söz konusu oda hangi amaçla...