09 / 05 / 2024

TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay

TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay

TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi.

TOKİ şehit ailelerine ücretsiz ev versin önerisi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) şehit aileleri ve gazilere bedeli karşılığında ev satıyor, kurada öncelik veriyor ve faizsiz konut kredisi sunuyor. Milletvekilleri ise şehit aileleri ve gazilere ücretsiz ev verilmesini önerdi. TBMM KİT Komisyonu'nda TOKİ'den konuya ilişkin yazılı yanıt verildi.

Boğaz'da tehlikeye davetiye! 

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün TBMM KİT Komisyonu’na sunulan 2018'e ait Sayıştay denetim raporunda, Paşalimanı Su İskelesi ve Kuruçeşme eski atık alım tesisine yanaşma yeri yapılmasını önerisini sunuldu...

TBMM Dilekçe Komisyonu 'Maketten konut satışı'nı araştıracak!

TBMM Dilekçe Komisyonu, "Maketten satışı" yapılan gayrimenkullerle ilgili yaşanan sorunlara çözüm için alt komisyon kuracak...

TOKİ bitiremediği projeler için günde 56 bin TL tazminat ödüyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) hesaplarının ele alındığı TBMM KİT Komisyonu'nda, kurumun günde 56 bin lira tazminat ödediği ortaya çıktı. TOKİ tarafından 8 yılda ödenen tazminat 145 milyon liraya ulaştı.

Aydın Adliye Sarayı için çalışmalar başladı!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın’a yapılması planlanan Adliye Sarayı ile ilgili konuştu. Savaş,“Adliye Sarayını 2019 yatırım programına aldırmak için Adalet Bakanlığımızla girişimleri hızlandırıyoruz” açıklamalarını kullandı.

TOKİ 300 TL taksitle konut satmaya ağırlık veriyor!

TBMM KİT Komisyonu Alt Komisyon denetim çalışma toplantısı TOKİ’de gerçekleştirildi ve TOKİ'nin 2015 yılına ait denetim raporları incelendi.

Adana'da kentsel dönüşüm konuşuldu!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer Adana'daki projeleri, yatırımları ve kentsel dönüşüm çalışmasını değerlendirdi.

AOÇ'de iki farklı Sayıştay raporu iddiası!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, AOÇ hakkında TBMM KİT Komisyonu 'na giden raporla ham rapor arasında farklar olduğunu iddia etti.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi tartışmalara yol açtı!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Kinay: "Bu kadar yüksek faizi hak etmiyoruz" "Merkez Bankası'nın derhal durumu bir daha gözden geçirip, faiz oranlarını kısa vadede yüzde 5 seviyelerine çekmesini bekliyoruz" dedi.

Kütahya'ya yeni müze inşa edilecek!

Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını duyuran TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, inşaatın en kısa zamanda tamamlanacağını kaydetti.

Kütahya'da 10 bin metrekareye müze yapılacak!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi.

Kütahya'ya 10 bin metrekarelik yeni müze inşa edilecek!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya’da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi..

TOKİ'den Kütahya'ya bin konut müjdesi!

AK Parti Kütahya Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay'ın Kütahya'ya bin kişilik toplu konut inşa edilmesi için yaptığı görüşümler sonucunda Kütahya'ya TOKİ tarafından bin ilave konut yapılacak.

TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay Haberi

TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay

Kinay, yaptığı açıklamada, Yeni Otogar karşısındaki 15 bin metrekarelik alanın Kütahya Belediyesi ve Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü nün uygun görüşleri alınarak 'Kütahya Arkeoloji ve Maden Müzesi' olarak değerlendirilmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Gelinen son durumda; müzenin inşa edileceği alana yönelik avan projelerin tahsisleriyle birlikte onaylandığını ve söz konusu taşınmazın imar planı değişikliği çalışmalarının Şubat 2015 başında tamamlandığını belirten Kütahya Milletvekili Kinay, proje çalışmalarına hızla devam edildiğini; Kütahya Arkeoloji ve Maden Müzesi inşaatının en kısa zamanda tamamlanıp Kütahya'nın hizmetine sunulacağını belirtti. 

Kinay, Kütahya Arkeoloji ve Maden Müzesinin Kütahya'ya hayırlı olması temennisinde bulundu.


Eskişehir Yenigün...